Tahsin  Keskin

CHP, sokağı erken unuttu!

Tahsin Keskin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yurtdışı çıkış harç pulu zam önerisine karşı çıkarak basın açıklaması yaptı.

Başkan Sarı yaptığı basın açıklamasında ‘’22 yıldır memleketi yöneten AKP’nin ekonomi politikası bugün zam üzerine kurulmuştur. Aynı gemideyiz diyenler bugün sadece işçiden, emekliden, öğrenciden, memurdan alınan vergilerle yarattıkları enkazı kaldırmaya çalışıyor.Son olarak  yurt dışına çıkışında alınan harç tutarının 3.000 TL olarak belirlenmesi ve her yıl yeniden değerleme oranında artırılması önerisi abesle iştigaldir’’ ifadelerini kullandı.

Başkan Sarı’nın bu açıklaması çok garibime gitti.

Kocaeli’de insanlar açlıkla mücadele ederken muhalefet partisinin il başkanı yurt dışı çıkış harç pulu zam önerisine karşı çıkarak açıklama yapıyor.

Çok ilginç değil mi?

Bence bu açıklama abesle iştigaldir.

Çünkü Kocaeli sokaklarında aç ve açıkta gezen onca insan varken, esnafın hali bu kadar perişan iken Başkan Sarı’nın böyle bir konuyu gündeme taşıması olacak iş midir?

Sanki Türkiye’nin yarısı her bayramda yurt dışına çıkıyor.

Sanki Türkiye’de başka sorun kalmadı, tek derdimiz yurt dışı harçları oldu.

Çok üzgünüm ama son seçimde en yüksek oyu alarak Türkiye’de birinci parti konumuna gelen CHP, sokağı çok çabuk unuttu.

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, kazandıkları belediyelerde halk ekmek fabrikaları kurarak halka ucuz ekmek vermenin planlarını anlatması gerekirken bakın nelerle uğraşıyor?

Bütün dünyada yurt dışı harç ücretleri pahalıdır. Çünkü vergi zenginden alınır.

Gelişmiş ülkelerde zenginlerin ödediği vergi yüzde altmışların üzerine çıkarken ülkemizde zenginden alınan vergi maalesef yüzde yirmi seviyelerinde kalıyor. Çoğu zaman o vergilerin büyük bir kısmı çıkarılan af kararları ile siliniyor zaten.

Az geliri olanların ödediği direkt ve dolaylı vergilerin oranı ise bu ülkede yüzde elliyi geçiyor.

Böylesine adaletsiz vergi sistemini eleştirip bununla ilgili çalışmalar yapması gereken CHP, zenginlerin yurt dışına daha ucuz çıkması için bağırmasını kabul edemiyorum.

Başkan Sarı, keşke emekçinin maaşından kesilen binlerce liranın hesabını sorabilseydi.

Keşke, fabrikalarda ezilen işçinin hakları için kendilerini oralarda görebilseydik.

Keşke, Başkan Sarı’yı Kocaeli’deki akıl almaz trafik sorununun çözüm önerileri ile ilgili belediyelerle fikir teatisi yaparken görebilseydik.

Keşke, Başkan Sarı’yı esnafın dertleriyle dertlenirken görebilseydik.

Yok, yok CHP, sokağı daha iktidara gelmeden unuttu.

 

Yazarın Diğer Yazıları