Tahsin  Keskin

Çok daha bekler miyiz?

Tahsin Keskin

2011 yılından itibaren sivil uçuşlara açılan ve bir süre Türk Havayolları’na ait bölgesel düşük bütçeli havayolu Anadolu Jet ile Bora Jet’in birkaç kente gerçekleştirdiği uçak seferlerinin yapıldığı Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı, 3 yıldan fazla bir süredir kaderine terk edilmiş olarak bekletiliyor.

Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’nda sivil uçuşların askıya alındığı günden itibaren bu konu ile ilgili en az 5-6 köşe yazısı yazdım, binlerce kişi okudu, yüzlerce yorum geldi ama yetkililerimizden hala ÇIT çıkmamıştı.

Bu konu ile ilgili nihayet bir milletvekilimiz harekete geçti ve Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’nın akıbetini sordu.

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması için TBMM’de bir soru önergesi verdi.

Kocaeli Cengiz Topel Havalimanının atıl bir şekilde bekletildiğine dikkat çeken CHP’li Çiler, neden sefer yapılmadığını sordu.

Çiler, soru önergesinde “Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı 1994 yılında yapımına başlanmış ve 2011 yılında sivil uçuşlara açılmıştır. Havalimanı Kocaeli Şehir Merkezine 15 km, Adapazarı’na 30 km uzaklıkta bulunmakta Kocaeli ve Sakarya olmak üzere yaklaşık 3 milyon yerleşik nüfusa hitap etmektedir. Bölgeye en yakın havalimanı olan Sabiha Gökçen Havalimanı Sakarya’ya 110, Kocaeli iline 70 km uzaklıktadır. Sabiha Gökçen Havalimanından Türk Hava Yollarına ait uçuş operasyonları sona ermektedir. Dolayısıyla Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’nın atıl durumda olması hem kamuyu zarara uğratmakta hem de vatandaşlarımızı mağdur etmektedir” dedi.

Çiler, önergesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na şu soruları yöneltti;

‘’1-Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’nın kapasitesi nedir?

2-Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’ndan sefer düzenlenmesine ilişkin programınız bulunmakta mıdır?

3-2023 yılında Kocaeli - Sabiha Gökçen ve Sakarya - Sabiha Gökçen arasında karşılıklı olarak toplu taşıma ile toplam kaç yolcu taşınmıştır? Son 1 yılda yolculardan toplam kaç TL tahsil edilmiştir?

4-Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’nın 2023 yılı yıllık işletme maliyeti ne kadardır?’’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konu ile ilgili nasıl bir açıklama yapacak, sorulan sorulara ne cevap verecek bilmiyorum ama bu kentte yaşayan, bu kentin sorunlarına hakim olan birisi olarak söyleyeceklerim var.

Bu söyleyeceklerimiz dikkate alınmadığı sürece Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı, çok daha uzun yıllar atıl olarak bekletilir.

Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’nın işletilememesinin en önemli sebebi, uçak seferlerinde istikrarlı bir süreç yaşanmamasıdır.

Daha yeni açılan bir havalimanında yolcu azlığı sebebiyle uçuş iptali yapılır mı?

İşte buna Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’nda çokça şahit olmuştuk.

Bir havalimanından sadece bir iki şehre uçuş yaparsanız o havaalanını kimse dikkate almaz.

Karadeniz’in yanı sıra  Doğu Anadolu, Akdeniz ve Ege Bölgeleri ile uçak seferleri çeşitlendirilmelidir.

İlk etapta uçak şirketlerine yer hizmetleri ücretsiz verilmelidir.

Ayrıca bütün kent genelinin dışında komşu şehirlerde havaalanının tanıtılması için ciddi bir tanıtım bütçesi ayrılmalıdır.

Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’nın tanıtımı için bugüne kadar hiç birşey yapılmadı, desek yeridir.

Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı işletilemez diyenlere şunu sormak siterim;

Kocaeli'den her saat başı Sabiha Gökçen Havalimanı'na kaç kişi gidiyor, biliyor musunuz?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit-Sabiha Gökçen Havalimanı hattına ayrı İzmit-Sabiha Gökçen Havalimanı hattına ayrı otobüs seferleri düzenliyor.

Her saat başı giden otobüsler, tıklım tıklım dolu oluyor.

Özel arabası ile gidenleri saymıyorum bile.

Ayrıca Sabiha Gökçen havalimanındaki yoğun uçak trafiğini azaltmanın en basit çözümü Cengiz Topel’in çok daha aktifleştirmesinden geçmektedir.

Bilet fiyatlarını da Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan daha pahalı tutmazsanız, Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı neden tercih edilmesin?

Bütün bu yazdıklarımızın en önemli ana unsuru en başta söylediğim gibi İSTİKRAR olmalıdır.

Umarım, Cengiz Topel’in aktif bir havalimanı olması için birileri ısrar eder ve istikrarlı bir şekilde bu sorunu dile getirir.

Yoksa çok daha bekler, bu havalimanına harcanan ve harcanacak paralara yazık ederiz.

Yazarın Diğer Yazıları