Tahsin  Keskin

Derince Belediyesi'nde neler oluyor?

Tahsin Keskin

Dün bir arkadaşımla sohbet ederken ‘Derince Vartospor oldu’ haberin var mı, dedi?

Ben de doğal olarak ‘Nasıl yani?’ dedim.

Önce kendisi uzun uzun olayları ve yaşananları anlattı, sonrasında bu anlatıklarını şahitlendirebilir misin, diye sordum?

Hemen akabinde bu olaylara şahit olanları dinledim, kulaklarıma inanamadım.

Peşin peşin söyleyeyim, bu ülke AK Parti’yi çok arayacak.

O kadar yani…

Önce seçim öncesinden başlayalım.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri önce CHP’nin Derince Belediyesi Başkan Adayı olan Sertif Gökçe’ye en çok ve en kıymetli destekler Ak Parti, İYİ Parti ve Yeniden Refah Partisi’nden geldi.

Bazıları açık açık, bazıları da gizliden destek verdi.

Sertif Gökçe’ye CHP dışından en büyük desteği verenlerden biri Ak Partili Derince İlçe Nufüs Müdürü Suat Demir olmuştu.

2011 genel seçimlerinde AK Parti’den milletvekili aday adayı, 2019 yerel seçimlerinde de yine Ak Parti’den Derince Belediye Başkan aday adayı olan ancak aday yapılmayan Suat Demir, 2024 yerel seçimlerinde CHP’nin Derince Belediyesi Başkan Adayı Sertif Gökçe’ye çalışmıştı.

Sertif Gökçe için varını yoğunu açık açık ortaya koyan Demir, belediyede başkan yardımcılığı görevi beklerken şu anda Başkan Sertif Gökçe’ye ulaşamıyormuş bile.

Aynı durum İYİ Parti’nin en önemli isimlerinden Ali İhsan Altın için de geçerli.

Sertif Gökçe’nin başkanlığı kazanmasında en önemli rol oynadığı ifade edilen Ali İhsan Altın da şimdilerde Başkan Sertif Gökçe’ye ulaşmak da güçlük çekiyormuş.

Derince İYİ Parti oylarının blok halinde Sertif Gökçe’ye gitmesinin yanı sıra Yeniden Refah Partisi Derince Belediye Başkan Adayı olan ve Ak Parti Derince oylarının bölünmesinde çok önemli katkısı bulunan Gökhan Açık da Ali İhsan Altın’ın yeğeniydi.

Topyekün CHP’ye çalışan Ali İhsan Altın ile Suat Demir’in birlikte hareket edip  Başkan Gökçe ile yüz yüze görüşme talep edecekleri öğrenildi.

Yüz yüze gerçekleşecek bu görüşmenin oldukça sert geçmesi bekleniyor.

Ak Partili Ünal Ekşi, MHP’li Abdurrahman Akgün, Saadet Parti’li Hüseyin Parlak’ın CHP kontenjan listesinden Derince Belediye Meclisi’ne girmesinin baş aktörü ve sağ seçmenin oylarının  Sertif Gökçe’ye gitmesini sağlayan Ali İhsan Altın’ın bugünlerde çok üzgün olduğu ifade ediliyor.

ALİ HAYDAR BULUT İSTEDİ, BAŞKAN GÖKÇE YAPTI

Göreve başlayan Başkan Sertif Gökçe, kısa bir süre önce müdürlüklere atamalarını yapmıştı.

Yapılan atamalar içinde üç müdürün ataması dikkat çekmişti.

Eski Emlak İstimlak Müdürü Bülent Bahçeci Fen İşleri Müdürü olarak atandı.

Önceki dönem başkanlarından Ali Haydar Bulut döneminde Mali Hizmetler Müdürü olarak görev yapan Özkan Demetgül, Başkan Sertif Gökçe döneminde yeniden Mali Hizmetler Müdürü olarak görevlendirildi.

Bir de Destek Hizmetleri Müdürlüğü görevine Ahmet Abdioğlu getirildi.

Bülent Bahçeci, Özkan Demetgül ve Ahmet Abdioğlu’nun ortak özelliği aslında çok iyi derecede Ak Partili olmalarıdır.

Şimdi diyeceksiniz ki Başkan Gökçe,  Ak Partili isimleri neden müdürlükler versin?

Siyasette her zaman iki kere iki dört etmiyor.

Derince Belediyesi’nde müdürlük verilen bu üç isim Derince Belediyesi eski Başkanı ve şu anda da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulunan Ali Haydar Bulut’un Başkan Gökçe’den isteği sonucu bu görevlere getirildikleri ifade ediliyor.

CHP’lilerin ‘’AKP’lileri bu göreve neden getirdik’’ sorularına muhatap olan Başkan Gökçe’nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Haydar Bulut kast ederek ‘’Yoksa bize mıcır vermez’’ dediği iddia ediliyor.

Başkan Gökçe’nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden malzeme alımında sıkıntı yaşamamak için Ak Partili bu isimleri göreve getirdiği konuşulurken başka bir iddia daha siyasi çevrelerde yankılandı.

Bülent Bahçeci, Özkan Demetgül ve Ahmet Abdioğlu’nun aynı zamanda Ak Parti’nin kurucuları arasında yer alan ancak daha sonra partiden istifa ederek DEVA Partisi kurucusu olan Nihat Ergün’ün de adamları olduğu iddilar arasında yer alıyor.

BAŞKAN GÖKÇE’NİN SÖZ VERDİĞİ İDDİA EDİLİYOR

Seçim döneminde CHP’nin başkan adayı Sertif Gökçe’ye amansız destek veren diğer bir isim de Kocaeli Serhat İlleri Kars Ardahan Iğdır Dayanışma Derneği Başkanı Fuat Katkay olmuştu.

Başkan Sertif Gökçe’nin Fuat Katkay’a belediyede müdürlük sözü verdiği ve sözünü tutması için baskı yapıldığı ifade ediliyor.

BAŞKAN GÖKÇE’YE EN YAKIN 5 İSİMDEN 4’Ü VARTO’LU

Derince Belediyesi’nde bütün bunlar yaşanırken aslen Ardahan’lı olan Başkan Gökçe’ye en yakın beş isimden dördünün Muş Varto’lu olması dikkat çekiyor.

Bu isimler arasında, belediye başkan yardımcısı Nuri Paşa’nın yanı sıra Başkan Gökçe’nin makam şoförü ve danışmanı da Muş Varto’lu.

Başkan Gökçe’nin Nuri Paşa’ya çok güvendiği ve başkanın gizli kasası olduğu ifade ediliyor.

Vartolu diğer bir isim ise başkanın danışma biriminde görev yapan Songül Kaya.

Hatta seçimden kısa bir süre sonra göreve başlayan Songül Kaya’nın kadrosuzluk nedeniyle sıkıntılar yaşadığı iddia ediliyor.

Ayrıca Başkan Gökçe’nin makam şoförünün başkan yardımcısı Nuri Paşa’nın yeğeni olduğunu da hatırlatalım.

BAŞKAN GÖKÇE’NİN ZERAY İNŞAAT İLİŞKİSİ

Başkan Sertif Gökçe’nin Zeray İnşaat’ın yönetim kurulu üyeliğini bırakıp bırakmadığı konuşuluyor.

Elbette Başkan Gökçe’ye bu kadar yakın olan Zeray İnşaat’ın daha önce devlet ihalelerine ilgi göstermezken bundan sonra Derince Belediyesi’nden ihale alıp almayacağı da konuşulan diğer konular arasında yer alıyor.

SERTİF GÖKÇE CHP'NİN BÜYÜKŞEHİR ADAYI OLUR

Sertif Gökçe, Kocaeli Büyükşehir’i büyük ağabey olarak görüyor.

Sertif Gökçe, istek ve beklentilerin karşılanması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile kötü olmak istemediği gibi Tahir Başkan’ın bir dediğini iki edeceğini hiç sanmıyorum.

Mutlak bir itaat ile Tahir Başkan’a bağlılığını ilan edecektir.

Sertif Gökçe, şayet Derince Belediyesi’nde beklediği ivmeyi yakalarsa CHP’nin bir sonraki seçimde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için en güçlü adayı olur.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in seçim döneminde adaylıktan çekilme restini bir kenara not eden CHP Genel Merkezi için şimdiden CHP’de en doğal adayın Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, olduğunu düşünüyorum.

Yorumlar 8
Db 13 Mayıs 2024 16:41

Misal veriyorum eski başkanların yanı full Trabzonlu veya artvinli dolu olsa yine bu haberi yapar mıydınız?

Can eren 08 Mayıs 2024 15:00

Dedikodu yapacağına sertif başkandan randevu iste röportajını yap..ama nerde haberiniz menfaat kokuyor bu millet yemez artık bu dalga dümeni.. insanları suçlayarak haber yapılmaz.kınıyorum sizi

Hak hukuk adalet 08 Mayıs 2024 09:22

Derince de tam bir devrim var. Tabiki belediye başkanı dosdoğru, ilkeli, adam gibi adam olunca, elbette ki yazınızda belirttiğiniz kişilerde öyledir. Derince halkı çok mutlu ve umutlu. Çünkü hak yiyenler gitti, hak yemezler geldi.

Buket yıldız 07 Mayıs 2024 22:51

Kocaeli Büyükşehir körfez Kandıra Kartepe başiskele Gebze Dilovası yani akp li diğer belediyelerde olanları neden yazmıyorsunuz herşeyini inciğini minnciğini biliyorsunuz entrikaları dönem dolapları. Yazsanıza. Ama yok nerde o cesaretli kalem ….. çünkü nemalanıyorsun CHP içindeki bu birlikteliği bozamıyacaksınız

Kenan Musluoğlu 07 Mayıs 2024 15:05

yine döktürmüşsünüz Tahsin bey, tebrik ederim. yazılarını beğenerek takip ediyorum. bu tür adam gibi gazetecilik yapan kalmadı bu kentte. iyi ki varsınız.

Hasan Balparmak 07 Mayıs 2024 09:05

Tahsin bey ne güzel yazılar yazıyorsunuz tebrik ederim. Körfez Belediyesine ne zaman uğrayacaksınız. oradakileri ne zaman yazacaksınız. merakla bekliyoruz.

Okuyucu 07 Mayıs 2024 06:15

kentin her bölgesinden en ince ayrıntısına kadar haberlerle bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederiz Tahsin bey. sizi beğenerek takip ediyorum. daha öncede defalarca yorum yapmıştım ama bazıları yayınlanıyor bazıları yayınlanmıyor. umarım bu yorumumu yayınlarsınız. önceki yorumlarda belirttiğim gibi kentin her yerinden haberler yayınlıyor, kendin en ince ayrıntılarına kadar giriyorsunuz. bu bir gazeteci için bulunmaz bir fırsat. bu kentte gördüğüm bu işi en iyi yapan gazetecisiniz. yazdıklarınızda okunuyor, toplumda karşılık görüyor. bunu ben de kabul ediyorum. ancak herkesle ve her kurum ile ilgili inanılmaz istihbarat yazıları yazarken neden sizden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bir tane eleştiri yazısı okuyamıyoruz. Büyükşehirden size hiç istihbarat gelmiyor mu? daha önce diğer yorumcularda yazmıştı ne zaman Kocaeli Büyükşehiri eleştiren yazılarınız olur o zaman bu kentin efsane gazetecisi olursunuz. umarım bu yorumumu yayınlarsanız.

Derince 07 Mayıs 2024 00:24

Mutlak itaat senin yaptığın şeydir Tahsin kardeş

Yazarın Diğer Yazıları