Tahsin  Keskin

Doğan Aydal'ı tanır mısınız?

Tahsin Keskin

Doğan Aydal’ı tanır mısınız?

Eminim Kocaeli’de siyesetin dışında olan hiç kimse bu ismi hiç duymadığını söyleyecektir.

Ben de 2024 Yerel Seçimleri’ne kadar bu ismi hiç duymamıştım zaten.

Doğan Aydal, 2024 Mahalli Seçimlerinde Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuş, partisi Türkiye genelinde büyük patlama yapmasına rağmen kendisi Kocaeli’de sadece yüzde 7 oy alabilmişti.

Kendisini seçim dönemlerinde saçma sapan bazı demeçlerinden hatırlıyorum o kadar…

İşte bu isim dünkü karşılıklı bayram ziyaretleri esnasında öyle bir gaf yaptı ki duyan küçük dilini yuttu, ‘’YRP’yi bu isim mi temsil ediyor’’ dedirtti.

Dün MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MHP Genel Başkan Başdanışmanı MYK üyesi Özgür Bayraktar, MHP MYK üyesi Emine Güven Öztürk bayram ziyaretleri kapsamında ellerinde çiçeklerle YRP’yi ziyarete gittiler.

MHP’li heyetin bayramını kutlayan YRP’li Doğan Aydal, “Bayramın en güzel tarafıda bu. Normal şartlarda bir türlü rastlaşamıyoruz” dedi. MHP’li Durmaz ise “Rabbim sağlıkla nice bayramlara kavuştursun. Ülkemize, milletimize, devletimize zeval vermesin” diye konuştu.

"DEVLET BEY’E BAKAMAMIŞLAR!"

Doğan Aydal, YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın selamını ileterek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sağlık durumunu sordu. Doğan Aydal, “Devlet Bey benim arkadaşımdır. Değerli bir insandır. Devleti seven bir insandır. Devlet Bey evlenseydi hanımı iyi bakardı, bakmamışlar...” dedi.

Bir anda ortalık buz kesti, salonda birkaç saniyelik suskunluk oldu.

Bu nasıl bir bayramlaşma, hal-hatır sormaktır Allah aşkına?

Bu nasıl bir düşüncesizliktir?

Doğan Aydal’ın ifadesi ile şoka giren MHP’li Durmaz, hiç terbiyesini bozmadan “Devlet Bey’e Allah sağlıklı ömürler versin, şu anda kendisi de hem sporunu yapmaya hem de bakımı da iyi. Evlilik meselesi kısmet” yanıtını verdi.

''HANIMI YÜZÜNDEN ÇÖKEN DE VAR"

Doğan Aydal, daha sonra nasıl bir gaf yaptığı fark etmiş olacak ki yaptığı saçmalığı düzeltmek isterken daha büyük bir gafa imza atarak ''Ben espri olarak söyledim. Bir adam diri duruyorsa hanımı yüzündendir diyorlarlar ya o da pek doğru değil. Hanımı yüzünden çökenler de var” dedi.

MHP’li Durmaz bunun üzerine, ''Şu an bir sıkıntı yok. Türkiye’nin yükünü omuzlarımıza alınca ister istemez zaman zaman yorulabiliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

İNANILIR GİBİ DEĞİL

MHP’yi ağırlayan diğer YRP’li isimler arasında yer alan Ar-Ge Başkan Yardımcısı Erkan Serbest, Kadın Kolları Ar-Ge Başkanı Merve Güner, Kadın Kolları Ekonomik İşler Başkanı Aynur Yangaz'ın bu gaflar üzerine büyük utanç duydukları görüldü.

Partisini rezil eden böyle bir adamı nasıl olur da Fatih Erbakan hala yanında tutuyor, inanılır gibi değil.

Ne olur bu adam bir daha Kocaeli’ne göndermeyin.

AK PARTİ NEDEN ALTERNATİFSİZ BUNU BİR KEZ DAHA GÖRDÜM

Bütün bu saçma sapan konuşmaları yapan Doğan Aydal, 2024 Mahalli Seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığının yanı sıra Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu, Merkez Karar Yürütme Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu üyesidir. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili ve Araştırma - Geliştirmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Yani AK Parti’ye alternatif gösterilen Yeniden Refah Partisi’nin en önemli isimlerinden biri olan Doğan Aydal’ın bu ifadelerini duyduktan sonra bir kez daha AK Parti’nin Türkiye’de neden alternatifsiz kaldığını gördüm.

Yazık, çok yazık.

----------------------------

BİR SÖZ:

‘‘Bazı insanlar matruşka bebekleri gibidirler, tanıdıkça küçüldüklerini farkedersiniz.’’

Yazarın Diğer Yazıları