Tahsin  Keskin

Dün neler oldu öyle?

Tahsin Keskin

Dün CHP İzmit’te deyim yerindeyse kıyamet koptu.

CHP'nin İzmit Belediye Başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediye Meclis listesi konusunda CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan ile birbirine girdi.

Listede istediği isimlerin istediği yere yazılmamasına tepki gösteren Başkan Hürriyet, belediye başkan adaylığından çekildiğine dair resmi yazıyı CHP İzmit İlçe Başkanlığına, gönderdi.

Bunun  üzerine gerçekleştirilen görüşmelerde CHP Kocaeli Gençlik Kolları eski Başkanı Emre Andız listeden çıkarıldı ve yerine Mehmet Ümit Küçükkaya birinci sıraya yazıldı.

Bununla tatmin olmayan Başkan Hürriyet, CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan'ın istifasını istedi.

Olumsuz cevap alan Başkan Hürriyet, adaylıktan çekildiğine dair resmi evrakı geri çekmedi.

Ancak evrakı önce işleme koymayan CHP İzmit İlçe Başkanlığı sonrasında yazıyı CHP Genel Merkezi'ne gönderdi.

CHP Genel Merkezi'ne gönderilen evrakın geri çekilmesi için İzmit Belediye binasında yaklaşık 150 kişilik bir grup Başkan Hürriyet'i geri dönmesi için ikna etmeye çalıştı.

Belediye binasında Başkan Hürriyet'i ikna çalışmaları devam ederken 31 Mart Yerel Seçimleri için CHP'den İzmit Belediye Başkan Aday Adayı olan Hakan Tanta'yı arayan bazı partililer Tanta’ya ''Hazır ol'' talimatı verdiler.

Bu yazmın yayına girdiği gece saat 12 sıralarında bile Başkan Hürriyet'in adaylıktan geri çekilme konusunda geri atmadığı ve geri dönmemeye kararlı olduğu öğrenildi.

Bu gelişmeler yaşanırken CHP Genel Merkezi’nden Fatma Kaplan Hürriyet ile ilgili çok ilginç bilgiler de geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu, eğer CHP Genel Başkanlığı’na tekrar seçilseydi, Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Genel Merkezi’nde görev almayı planlıyormuş zaten.

Yani Başkan Hürriyet, ne Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ne de İzmit Belediyesi’ne aday olmayacaktı.

Hatta Başkan Hürriyet'in bu seçimde İzmit Belediyesi’ne yeniden aday olmayı düşünmediği için CHP Genel Merkezi’nde görev almak için nabız yokladığı ancak istediğini alamadığı ifade ediliyor.

Kısacası zoraki aday Fatma Kaplan Hürriyet, tekrar CHP’yi karıştırmış durumda.

CHP Kocaeli İl Örgütü ile arası çok kötü olan Fatma Kaplan Hürriyet, şimdi de CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan’ı kaybetti.

CHP Kocaeli İl Örgütü, İzmit İlçe Örgütü bir bütün olurken, Başkan Hürriyet şimdi tamamen tek kaldı.

Başkanlık döneminde kendine en yakın isimleri yanından uzaklaştıran Başkan Hürriyet, 40 gün sonra yapılacak seçimlere neredeyse tek başına giriyor.

Seçimlerde en önemli unsur, elbetteki seçmenin tercihidir.

Ancak partisinin yalnız bıraktığı bir belediye başkan adayının seçimleri alacağına inanması tamamen siyasi intihardır.

Bunun farkında olan Başkan Hürriyet’in bu seçime girmeyeceğini düşünmek hayal değildir.

Bu saatten sonra Başkan Hürriyet, seçime girse bile seçimi nasıl kazanacak?

2019’da ona seçimi kazandıran CHP’nin çocuklarını dışarıda bırakırken diğer partilerden kimler varsa belediyeye alan Başkan Hürriyet, değil miydi?

5 yıl, ne çabuk geçti, değil mi?

Başkan Hürriyet’in bu yaşadıkları diğer belediye başkanlarına da örnek olsun.

Etme bulma dünyası bu işte.

Başkan Hürriyet, ne ektiyse şimdi onu biçiyor.

Daha bomba bir haber daha vereyim size.

CHP’nin çocukları Başkan Hürriyet’ten iş beklerken şu anda bile diğer partilerden belediyenin insan kaynaklarına ve diğer birimlerine işe alımlar devam ediyor.

Bunları da çok yakında isim isim açıklayacağım.

Pes artık ya!

------------------------------

BAŞKAN KOYUN, FIRAT GÜL İDDİALARINI REDDETTİ

Trendyol 1. Lig'de ilk iki sıraya girerek Süper Lig’e çıkma mücadelesi veren Kocaelispor, hafta sonunda oynanan Şanlıurfaspor maçında alınan mağlubiyetten sonra Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’la yolların ayrıldığını duyurmuştu.

Ertuğrul Sağlam’la yolların ayrılmasından sonra teknik direktörlük için görüşmelerini sürdüren Kocaelispor,  kariyerinde hiç bir takımda sezonu tamamlayamamış Mustafa Gürsel ile dün 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. 

Ertuğrul Sağlam’ın istifaya zorlanmasının ardından Mustafa Gürsel’in isminin gündeme gelmesinden sonra teknik direktörlük konusunda sadece 2 yıllık tecrübesi bulunan ve çalıştığı iki takımda 1.40 ve 1.65 puan ortalaması ile vasatın bile altında kalan bir isimle 1,5 yıllık sözleşme yapılmasını aklımın almadığını, bunun eski Teknik Direktör Fırat Gül’ü takımın başına getirmek için bir proje olduğunu dün yazmıştım.

Kocaelispor Başkanı Engin Koyun, dün beni aradı.

Başkan Koyun, Fırat Gül hakkında dünkü yazdıklarımın doğru olmadığını, Fırat Gül’ün az önce Kastamonuspor’la sözleşme imzaladığını ve Kocaelispor’a gelmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Kocaelispor’dan ayrıldıktan sonra çalıştıracak takım bulamayan Fırat Gül, dün Kocaelispor’dan umudunu kesmiş olacak ki, 2.Lig ekiplerinden Kastamonuspor’la anlaştı.

Hem Kocaelispor’dan uzak kalması gerekeceği için hem de insani değeri yüksek bir kardeşimiz olan Fırat Gül’ün kendisine bir meşgale bulmasına çok sevindim.

Allah için söylüyorum, hem Başkan Koyun’u hem de Fırat Gül’ü gerçekten seviyorum.

İkisi de çok kaliteli insanlar.

Fırat Gül’e sevgimin azalmaması için tek şartım Kocaelispor’dan uzak kalması kaydıyladır.

İnsani değerleri çok yüksek olduğu için Başkanımız Engin Koyun da gerçekten çok değerli bir insan.

Başkanımız adam gibi adamdır. Bir de futboldan anlasaydı, ne güzel olurdu değil mi?

Dünkü telefon görüşmemizde Başkan Koyun’a ‘’ Mustafa Gürsel’i hangi mantalite, hangi başarı veya hangi istatistikle Kocaelispor’un başına getirdiniz?’’ diye sordum.

Başkan Koyun bu konuyu tek cümle özetledi: ‘’Sabırlı olun, bekleyin, göreceksiniz’’ dedi.

Israrla ikinci kez sordum ‘’Başkanım, Mustafa Gürsel de bizim göremediğimiz ama sizin gördüğünüz ne var?’’ diye sordum.

Başkan Koyun, ikinci kez ‘’Bekleyin, görün’’ dedi.

Ne diyelim?

Bekleyip görelim bakalım.

Allah’a dua ediyorum, umarım Başkan Koyun, hiç değilse bu seferlik haklı çıkar.

Yorumlar 1
Kadir Şimşek 21 Şubat 2024 17:03

Fatma Hanım, kararını vermiş mi. en son durum nedir, kimsenin bilgisi yok. Fatma Kaplan Hürriyet, aday mı değil mi? birisi bir açıklama yapsın artık. vatandaşla dalga mı geçiyorlar. bir de Fatma Hanım adaylığını geri çekerse CHP aday gösteremiyor mu? aklımda bir dünya soru işareti var

Yazarın Diğer Yazıları