Tahsin  Keskin

Engin Koyun'dan bomba açıklamalar

Tahsin Keskin

Dünkü yazımdan sonra Kocaelispor’un eski Başkanı Engin Koyun beni aradı.

Eski Başkan Koyun’la yaklaşık 1 saat telefonda konuştuk.

Damadından, transferlere, eskisinden yeni hocasına, transferlerden borçlara kadar hemen hemen her şeyi konuştuk.

Daha önce gün yüzüne hiç çıkmamış konularla ilgili açıklama yapan eski Başkan Koyun’un açıklamalarını okuyunca çok şaşıracaksınız.

‘’DAMADIM KOCAELİSPOR’DAN MAAŞ ALMADI’’

Eski Başkan Koyun, sözü damadı Sinan Paşalı’dan açarak ‘Ertuğrul Sağlam döneminde takımın lisanslı analisti olmadığı için TFF’ye damadım Sinan Paşalı’nın lisansını gönderdik. Yoksa damadım Kocaelispor’un ücretli çalışanı olmamış, maaş almamıştır. Bu tür bir şeye bizim ihtiyacımız yok. Ayrıca Sinan Paşalı’nın yeni teknik direktörümüz Mustafa Gürsel’le de bir tanışıklığı yoktur. Onun tavsiyesi ile de gelmemiştir’’ dedi.

‘’KOCAELİSPOR TARİHİNİN EN YÜKSEK BONSERVİS BEDELİNİ ALDIK’’

Douglas Tanque’nin transferindeki sözleşmeyi rahmetli Ekrem Can’ın yaptığını söyleyen Engin Koyun, ‘’ Douglas Tanque, bir transfer başarısıdır. Bu oyuncuyu Samsunspor’dan bonservis bedeli ödemeden aldık. Kendisine ödediğimiz para 750 bin Euro değildir, sadece 450 bin Euro’dur. Bugün böyle bir oyuncuyu bu fiyata bulabilir misiniz? Biz de yarım sezon oynadıktan sonra bizdeki 300 bin Euro alacağını da bırakarak gitti. Ayrıca Tanque’den 750 bin Euro bonservis bedeli aldık. Bu rakamlar Kocaelispor tarihinin en yüksek bonservis alındığı ücretlerdir. Kocaelispor’un kurulduğu tarih olan 1966 yılından beri en yüksek bonservis bedelini Kocaelispor’a kazandırdık’’ dedi.

BU BİLGİ DOĞRUYSA YAZIKLAR OLSUN

Ben de kendisine daha önceki dönemlerde mutlaka bu rakamların üzerinde bir bonservis bedeli alındığını iddia ederek ‘’Emin misiniz’’ diye sordum.

Engin Koyun, ‘’Elbette eminim. Ben kulübün eski başkanı olarak konuşuyorum. Çünkü ben kulüpteki kayıtları biliyorum. Bütün bu rakamları bilmesem, bunu böyle ifade edebilir miyim? En şatafatlı Sefa Sirmen döneminde bile böyle bir bonservis bedeli alınmadı’’ dedi.

Eğer gerçekten eski Başkan Koyun, söylediklerinde yanılmıyorsa bu Kocaelispor için tam bir faciadır.

Tarih yazdığı dönemlerde üç büyütülmüş takıma onca ünlü futbolcuları satan Kocaelispor’un kasasına 750 bin Euro veya Dolar’dan fazla para girmediyse bu ciddi ciddi araştırılması gereken bir konudur.

O zaman Kocaelispor’un sattığı onca yıldız oyuncudan aldığı bonservis bedelleri nereye gitti?

Bu nasıl iştir?

O dönemin başkanı Sefa Sirmen’i aradım ama ulaşamadım.

Ancak bu konuyu ilerleyen zamanlarda tekrar gündeme getireceğim.

BARIŞ ALICI’NIN BONSERVİS BEDELİ 2,5 MİLYON LİRA

Engin Koyun konuşmasının devamında ‘’Bizi eleştiriyorsunuz ama iyi işler yaparken neden desteklerinizi göremiyoruz. Örneğin Barış Alıcı’nın satın alma opsiyonunun bizde olduğunu hiç yazmıyorsunuz. Barış Alıcı için sezon sonunda Samsunspor’a 2,5 milyon lira ödediğimizde bonservisi tamamen bizim oluyor. Mert Çölgeçen’i de 7 milyon liraya sattık. Bunları neden kimse yazmıyor’’ dedi.

Kocaelispor’un bonservisi ile sahip olduğu en değerli oyuncunun Barış Alıcı’nın olduğunu belirterek bu kadar düşük bonservis opsiyonu ile sözleşme yapıldığı için Eski Başkan Koyun’u tebrik ederek ‘’Bu bilgileri bize vermezseniz nasıl yazacağız Başkanım. Sizin bilgileri başka arkadaşlarla paylaşıyorsunuz’’ dedim.

‘’ONUNLA MAHŞERDE HESAPLAŞACAĞIZ’’

Engin Koyun bunun üzerine, ‘’Kocaelispor’la ilgili özel haberleri, bilgileri paylaştığım, her hangi bir konuda hep beni arayan Hayrettin Albayrak’a hakkımı helal etmiyorum. Onunla mahşerde hesaplaşacağız. Damadımla ilgili haberi yaparken neden beni arayıp, bilgi almadı. Başkanlık yaptığım süreçte her şey için beni arayıp soran adam, böyle bir konuda beni neden aramadı?’’ deyince ben de kendisine ‘’Hayrettin Ağabey için öyle demeyin Başkanım, o sizin için benimle kavga etti, sizi eleştirdiğim için benimle ilgili yazılar yazdı’’ dedim ama nafile…

Engin Koyun, Hayrettin Albayrak’a hala çok kırgın…

‘’KOCAELİSPOR TARİHİNİN BORÇSUZ TEK KULÜP BAŞKANIYIM’’

Takımı devrettiğinde 3. sırada olduklarını şimdi ise 6. sıraya gerilediğini belirten Eski Başkan Koyun, ‘Benim  görev yaptığım 4 yılda Kocaelispor, 2 kez şapiyonluk gördü. Kocaelispor’un bu ligde 5 şampiyonluğu var, 2’si benim zamanımda oldu. Bu başarı değildir de nedir? Ben Kocaelispor tarihinin borçsuz tek kulüp başkanıyım. Ayrıca bu sene de takım şampiyon olup Süper Lig’e çıkacaktır. Buna inanıyorum. Kentin bu hocaya ve bu takıma sahip çıkması gerekiyor.

‘’SÜPER LİG’E HAZIR DEĞİLİZ’’

Kocaelispor’un Süper Lig’e çıkacağına gerçekten inanıyorum, ama bu Kocaelispor’a ne getirir, ondan emin değilim. Süper Lig’e çıktığımızda bize en az 700-800 milyon lira lazım. Yönetim bu parayı nerden, nasıl bulacak? Bunu da düşünmek lazım. O yüzden biz ne kulüp olarak ne de kent olarak buna henüz hazır değiliz. Önemli olan Süper Lig’de kalıcı olmak. Hiçbir anlamda Kocaelispor buna hazır değil’’ dedi.

‘’HER ŞEYE RAĞMEN SÜPER LİG’E ÇIKACAĞIZ’’

Şampiyonlar Ligi hocası Ertuğrul Sağlam’la yollarınızı ayırıp Mustafa Gürsel’i takımın başına getirdiğiniz için pişman mısınız, soruma cevap veren Engin Koyun, ‘Asla öyle bir pişmanlık duymuyorum. O anda doğrusu oydu. Herkes hocayı yerden yere vuruyor ama Mustafa Gürsel, bu takımı Süper Lig’e çıkaracaktır. Buna inanıyorum’ dedi.

Eski Başkan Koyun, sezon başında transferleri Ekrem Can, Yaşar Arslan, Veli Başkurt, Ahmet Şahin’den oluşan transfer komitesinin yaptığını söyledi.

TARIK ÖZASLAN HANGİ OYUNCULARIN MENAJERİ?

Kocaelispor’a 9 oyuncu getiren Tarık Özaslan’ın hangi futbolcuların menajeri olduğunu sorduğumda Engin Koyun sadece Yusuf Cihat ile Fofana’nın ismini söyleyip diğerlerini hatırlamadığını ifade etti.

Tarık Özaslan’ın, geçen yıl ki şampiyonluğunda ciddi katkıları olduğunu belirten Engin Koyun, futbolcuların mtivasyonunda çok etkili olduğunu söyledi.

Ancak Tarık Özaslan’ın menajerliğini yaptığı Kocaelispor’daki 9 oyuncunun ismine bir türlü ulaşamıyorum.

Bu devlet sırrı gibi saklanıyor maazallah…

‘’ERTUĞRUL SAĞLAM İSTEDİ’’

Douglas Tanque’nin gönderildiği gün daha iyisini alacağız dedikten sonra Gürcistan’dan Davit Skhirtladze, Giorgi Kharaishvili’yi transfer ettiniz ama bu oyuncular santrfor değil bunu nasıl açıklayacaksınız diye sorduğum Eski Başkan Koyun, ‘’Bu transferleri Ertuğrul Sağlam ısrarla istedi. Ben yapmadım. Bu isimler kötü oyuncu olduğunu düşünmüyorum’’ dedi.

‘’YARIN BİZİ ÇOK ARARLAR’’

Kocaelispor’u çok ağır bir borç yükü ile devir aldıklarını belirten Engin Koyun, ‘’Bize göreve eldiğimizde her yerden kulübe hacizler geliyordu. Bizim dönemimizde imza attığımız her borcu ödedik. Ayrıca bizden önce borç paralar alınan Sadettin Saran’a olan toplam 16 milyonluk borcu da kapattık. Aziz Yıldırım’a olan borç miktarı 110 milyon liraya çıkmıştı. Gittik, onunla da anlaşma yaptık, borcu 1 milyon Euro’ya indirdik. Ona da çok az bir borç kaldı. O da bitiyor. Bu borçları da ödedim. Giderken en son personel maaşlarını da ödedim, öyle gittim. Kocaelispor, FIFA’dan ve TFF’den borçsuzluk lisansını alan ilk kulüp oldu. Bir kere bile transfer yasağımız olmadı. Yarın bizi çok ararlar’’ dedi.

KOCAELİSPOR’UN PARALARI NERELERE HARCANDI?

Sadettin Saran ve Aziz Yıldırım’dan alınan borç paranın kimler tarafından nereye harcandığını sorduğum Engin Koyun ‘’Onu Sefa Sirmen’e ve Hikmet Erenkaya’ya soracaksınız. Borçlar onların döneminde alınmıştı. O borçları bile biz kapattık, şimdi taraftar bize sitem ediyor. Bize yapılan bu hak mı, adalet mi?’’ dedi.

‘’İKİ FİRMA STAT SPONSORLUĞU İÇİN BEKLİYOR’’

Kocaelispor sponsorlarının tek yıllık anlaşmaları olduğunu söyleyen eski Başkan Koyun, ‘’Bizim dönemimizde çok büyük sponsorluk anlaşmaları yaptık. Bunu da biz başardık. Devam etseydik gelecek yıl için de iki büyük firma ile stat sponsorluğu anlaşmalarımız tamamdı. Hepsi arkadaşlarımız hepsi dostlarımız’’ dedi.

‘’KOCAELİSPOR DEFTERİNİ KAPATTIM’’

Gelecek yıl için iki büyük firma ile stat sponsorluğu anlaşmalarınızın tamam olduğunu söylüyorsunuz, bu kongrede tekrar aday olma düşünceniz var mı, diye sorduğum Engin Koyun ‘’Asla öyle bir düşüncem yok, kesinlikle aday değilim. Çok yıprandım. Kocaelispor defterini kapattım. Artık ben sadece bir Kocaelispor taraftarıyım. Maddi ve manevi desteklemeye devam edeceğim. Benimle çalışan yönetim kurulundan biri aday çıkarsa, onu desteklerim. Ancak şu anda ben adayım, diyen biri yok. Bekleyip, görelim’’ dedi.

Yorumlar 2
Turgut Demirkıran 24 Nisan 2024 20:52

Ziyaaaaaaaa

Olcay 24 Nisan 2024 01:10

Adam parasal konuda haklı çok borçlar ödendi ama sportif konuda başarı gelmedi malesef

Yazarın Diğer Yazıları