Tahsin  Keskin

Fatma Başkan'a büyük şok!

Tahsin Keskin

CHP Kocaeli’de işler çok karıştı.

CHP Kocaeli İl Örgüt’ü Fatma Kaplan Hürriyet’in İzmit Belediyesi için başkan adaylığını istemiyor ve tavrını net bir şekilde ortaya koyuyor.

Fatma Kaplan Hürriyet, parti yöneticileri tarafından istenmeyen başkan ilan edildi ve İzmit Belediye Başkan adaylığı da zora girdi.

CHP MYK’dan İzmit için ön seçim kararı çıktı.

CHP, İzmit Belediyesi Başkan Adayını belirlemek için ön seçime gidecek.

Bu ne anlama geliyor?

CHP Genel Merkezi, Baikan Hürriyet’e diyor ki, ‘’İzmit’te biz sana güvenmiyoruz. İl Örgütü’nün seçtiği kişiyi başkan adayı yapacağız’’

Mesaj çok açık ve net.

Ancak Başkan Hürriyet ‘’Memnuniyet anketinden yüzde 72 çıktım. O yüzden hemen aday olmamı istediler ama ben kabul etmedim. Diğar aday adayı olan arkadaşlara haksızlık olmasın ve üyelerin heyecana ortak edilmesi için  ön seçimi ben istedim’’ diyor.

Başkan Hürriyet’in bu gerekçesi ne kadar inandırıcı?

Hürriyet’in bu sözlerinden sonra gerek Ankara’da gerek İzmit’te işin odağındaki isimlerle görüştüm.

Hepsi Başkan Hürriyet’i yalanlıyor.

Birincisi İzmit’te ön seçim yapılması talebi Başkan Hürriyet’ten değil, aday adayları ve Kocaeli İl Örgütü’den gelmiş, Başkan Hürriyet de kabul etmiş. CHP Genel Merkezi karar verdikten sonra Başkan Hürriyet’in bunu kabul etmeme şansı yoktu zaten.

İkincisi anketlerde yüzde 72 memnuniyet çıkıyor ve genel merkez hemen aday göstermek istiyorsa bu neyin ön seçimidir o zaman?

Aday adayları ile dalga mı geçiyorsunuz, demezler mi size?

Üçüncüsü de Fatma Başkan’a İzmit Belediyesi için değil, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için aday olma teklifi sunulmuş ama Başkan bunu kabul etmemiş.

Şimdi il örgütünde herkes ‘’4 yıl önce kendisini büyükşehir belediye başkanı ilan eden bu kişi şimdi neden tekrar İzmit Belediyesi’nden aday olmak istiyor?’’ sorusunu soruyor.

Bir bomba haber daha vereyim size.

Güvenilir kaynaktan Fatma Başkan ile ilgili yolsuzluk iddialarının CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e iletildiği de öğrenildi.

Bu arada İzmit Belediyesi başkan adaylığı için ön seçime giren Fatma Başkan’ın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden aday olma şansını da kaybettiği söyleniyor.

Hem büyükşehirin hem İzmit Belediyesi’nin altın tepsi de kendisine sunulduğunu düşünen Fatma Başkan’ın şu anda ikisinden de mahrum kalabileceği ifade ediliyor.

Fatma Başkan’a bütün bu yapılanların tek açıklamasının CHP Kocaeli İl Örgütü’nün Fatma Başkan’dan kurtulma planı olduğunu düşünüyorum.

Ben bütün bu gelişmelerden şunu anlıyorum; CHP Kocaeli İl Örgütü, Fatma Kaplan Hürriyet’i memleketi Tekirdağ’a göndermek de kararlılar.

CHP Kocaeli İl Örgütü, bu yaptıklarında haksız mı?

Başkan Hürriyet, her yaptığı işte, her aldığı kararda CHP İl Örgütü’nü yok saymadı mı?

Bütün il başkanlar dahil hangi örgüt yöneticisi ile ilişkileri iyi oldu?

Onunla kader birliği yapmış, en yakınındaki isimler onu neden terk etti?

Başkan Hürriyet, herkesi en önemlisi de CHP’lileri kendisinden uzaklaştırdı.

Kısacası Ak Parti’nin yapamadığını Başkan Hürriyet, kendine yapmıştır.

Bu saatten sonra Başkan Hürriyet, İzmit Belediyesi’ne aday olsa bile onunla kim sokağa çıkar?

Onunla hangi partili vatandaştan oy isteyecek?

Ak Parti, kurt gibi dışarıda beklerken yapayalnız kalan bir adayın seçimi kazanma şansı olur mu?

Farkında mısınız bilmiyorum ama, Başkan Hürriyet, seçimden önce adaylık şansını bile kaybetti.

CHP İZMİT’TE ÖN SEÇİMDEN KİM ÇIKAR?

CHP Kocaeli’nin İzmit Belediyesi Başkan Adaylığı için yapacağı ön seçimde en fazla şans verilen ismin Hakan Tanta, olduğu söyleniyor.

Yıllardır CHP’de siyaset yapan Diş Hekimi Hakan Tanta’nın İzmit’te her kesim tarafından çok sevildiği ve seçimde her siyasi görüşten oy alabileceği ifade ediliyor.

MUSTAFA SARIGÜL’ÜN BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞINA TEK ENGEL!

CHP’nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adaylığı için CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün adı iyice dillenmeye başladı.

Kendisine altın tepside sunulan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni reddeden Fatma Kaplan Hürriyet’ten sonra Kocaeli’den gelecek teklife oldukça sıcak bakan Mustafa Sarıgül’ün yakın çevresine ‘’Ben Kocaeli’de Kürtlerin oylarını alabilecek tek adayım. Kocaeli’deki eski siyasetçi arkadaşlarımla da konuştum. Onlar da beni destekliyor. Kocaeli beni sever, bağrına basar, birlikte Kocaeli’yi alırız’’ dediğini hepimiz biliyoruz.

İthal aday olmasına rağmen CHP Kocaeli’de bir sinerji yaratır mı?

Kesinlikle evet.

Ancak en önemli soru, CHP onu Kocaeli’de aday gösterir mi?

İşte ondan emin değilim.

Çünkü, Mustafa Sarıgül’ün yine yakın çevresine ‘’İmamoğlu beni Kocaeli’ne aday yapmaz’’ dediği konuşuluyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne aday olmayı deli gibi isteyen Mustafa Sarıgül’ün önündeki tek engel Kılıçdaroğlu ile olan yakınlığından büyük rahatsızlık duyan Ekrem İmamoğlu.

Ekrem İmamoğlu ikna edilebilirse CHP’nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Sarıgül olur.

Bekleyip görelim bakalım.

Yorumlar 3
İzmitli 12 Ocak 2024 23:29

Fatma Hanım, CHP'den kendisini nasıl bu kadar çok uzaklaştırmayı başarmış hayret ediyorum. bugünlerin geleceğini hesap edememiş mi? en yakın olduğu İYİ PARTİ nerde. şimdi gitsin İYİ PARTİDEN aday olsun.

Sadi Ersoylu 12 Ocak 2024 22:32

Yine muhteşem tespitleriniz var Tahsin Bey. CHPnin içinden verdiğiniz bilgiler de yüzde yüz doğru. sanki CHP'nin içindesiniz. Hakan Tanta İzmit'te aday olursa oylarımız Tanta'ya, yoksa CHP'YE DE OY VERMEM, SANDIĞA DA GİTMEM.

Özgür 12 Ocak 2024 19:30

İmamoğlu CHP de olduğu sürece fatma hanım izmit belediye başkanı adayı olur özgür özel seçim bittikten sonra yok eğer İstanbul kaybedilirse imamoglunun genel başkanlığı hayirli olsun partisine ihanet eden (sarıgülü) burdan aday göstermek ne kadar doğru olur bence CHP buyuksehire aday bulamadığı için bu tercihi yapıyor

Yazarın Diğer Yazıları