Tahsin  Keskin

Fatma Başkan, bakın ne teklif etmiş?

Tahsin Keskin

20 Mart Çarşamba günü ‘’İzmit'te kim kazanır?’’ başlıklı yazımda CHP İzmit Belediye Başkan Adayı ve mevcut Başkan Fatma Kaplan Hürriyet'in Yeniden Refah Partisi İzmit İlçe Başkanlığı ile ilişkilerini iyice ileriye götürdüklerini belirterek

''Fatma Hanım, YRP İzmit İlçe Başkanı Cafer Ateş'ten Siyasi Parti Bilgi Sistemi’ni (PARBİS) istemiş.

Cafer Ateş, ‘’Etik değil, veremem’’ demiş.

1 gün sonra ise bütün bilgiler Fatma Hanım’a ulaştırılıyor.

PARBİS sistemi, YRP SKM Başkanı Abdülkadir Nuroğlu aracılığıyla YRP İl Teşkilat Başkanı Mehmet Öner tarafından Fatma Başkan’a ulaştırılıyor.

Fatma Hanım, Parbis sistemi’nden YRP’lilere mesajlar gönderiyor.

Fatma Hanım’ın YRP ile ilişkileri bunlardan ibaret değil elbette.

Fatma Hanım, YRP’lileri İnsan Kaynakları bölümünde işe almaya bile başlamış.

Ayrıca Fatma Başkan’ın, İzmit Belediyesi’ne ait İzmit’teki billboardları seçim süresine kadar YRP’ye ücretsiz tahsis ettiğini de öğrendim'' demiştim.

Yazımın yayınlandığı günün sabahında hem YRP İzmit İlçe Başkanı Cafer Ateş hem de dönemin YRP SKM Başkanı Abdülkadir Nuroğlu, beni aradı.

YRP İzmit İlçe Başkanı Cafer Ateş, yazdıklarımı yalanlamadı ancak bana yaptığı açıklamada ‘’Bu tür yazılan haberlerden rahatsızız. Biz Yeniden Refah Partisi olarak, kimsenin oyuncağı olmadık, olmayacağız. Biz bu yerel seçimde en yüksek oyu alarak bundan sonraki ilk genel seçimlerde iktidar olmayı hedefliyoruz. Bu yüzden biz de bu seçimden alabileceğimiz en yüksek oyu alabilmek için çalışıyoruz. Bizi ne CHP’nin ne Ak Parti’nin adayı ilgilendiriyor. Biz kendi adayımıza güveniyoruz ve onun için çalışıyoruz. Sözünü ettiğiniz İzmit Belediyesi’ne ait billboardları Başkan Fatma Kaplan Hürriyet’in bize tahsis ettiği doğrudur. Ancak bize tahsis edilen billboard sayısı sadece 8 adettir. O billboardlarda partimize kentin köhne yerlerinden verilmiştir. Ayrıca yazınızda konusunu ettiğiniz YRP’den İzmit Belediyesi’ne iş başı yapan kişilerin şahsımla en ufak bir alakası yoktur. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, daha önceki ziyaretler esnasında bize ‘Diğer partilerden İzmit Belediyesi’ne elemanlar alıyoruz. Yeniden Refah Partisi’nden de 10-15 kişiyi İzmit Belediyesi’nde işe yerleştirebiliriz’ demişti zaten. Fatma Başkan, bunu bizzat kendi ağzıyla bize söyledi. Biz de kendisine teşekkür ederek nazikçe teklifi reddettik’’ dedi.

Bunun üzerine ben de kendisine ‘’Bak şu anda Mübarek Ramazan ayındayız, sen de ben de oruçluyuz. Ramazan ayı hakkı için doğruyu söyle. YRP vasıtasıyla İzmit Belediyesi’nde işe yerleşen var mı?’’ diye sorduğumda  Cafer Ateş, ‘’Evet oldu. Ancak benim yönlendirmemle İzmit Belediyesi’nde kimse işe alınmamıştır’’ dedi.

Bu konuşmadan kısa bir süre sonra gelen cevapsız çağrıya geri dönüş yaptığımda arayan kişinin YRP SKM eski Başkanı Abdülkadir Nuroğlu, olduğunu öğrendim.

Abdülkadir Nuroğlu, benimle olan telefon görüşmesinde ‘’Tek hedefimiz Yeniden Refah Partisi’nin oy oranlarını yükseltmek ve iktidara gelmektir. Ben siyasete yeni giren biriyim. PARBİS sisteminin Fatma Başkan’a ulaştırılmasında ben aracılık etmedim. Çünkü PARBİS sisteminin şifresini ben bilmiyorum. Kısa bir süre önce YRP SKM Başkanı olduğum doğrudur, ancak ben görevimi devrettim. Şu anda partide çok aktif bir görevde değilim. Bütün bunlarla birlikte partim için yapabileceğim ne varsa yaparım. Bu arada YRP’den İzmit Belediyesi’ne benim aracılığımla sadece bir kişi yerleştirilmiştir. Onu da direkt Fatma Başkan’dan değil, belediyedeki başka bir arkadaştan rica ettim’’ dedi.

Bu telefon görüşmelerinden bir kez daha teyit ettim ki, Fatma Başkan, İzmit’te seçimi kazanmak adına icraatlarını anlatmaktan daha çok muhafazakar kesimin Ak Parti’ye oy vermesini engellemk için daha çok çalışıyor.

Bunun için de Fatma Başkan’ın belediyenin olanaklarını muhafazakar partilerin yöneticilerine sonuna kadar açtığını görüyoruz.

Fatma Başkan’ın bu yaptığına CHP İl ve İlçe Örgütleri’nde iş bekleyen gençlerin nasıl bir tepki vereceğini görmek için 31 Mart seçimlerini beklememiz gerekecek.

Bekleyeyim, görelim…

BİR SÖZ:

‘’Ben, ne oldum deme. Ben milletin hakkına hukukuna riayet ettim mi, de.’’ Tahsin Keskin

Yorumlar 2
Selim Kitapçı 23 Mart 2024 13:17

derin bir istihbarat bilgisi ile mükemmel bir yazı olmuş. Tahsin bey gazeteciliğinize diyecek lafım ancak bu istihabratlar size sadece Fatma Hanımla ilgili mi geliyor. diğer partilerin adayları ile ilgili neden yazmıyorsunuz. sizin her yazınızı okuyorum ama yazdınız da benim mi kaçırdım. umarım bu yorumumu yayınlarsınız.

Salih Koca 22 Mart 2024 00:32

Tahsin bey, kentin dikkate alınan bir gazetecisi olarak yazdıklarınızı ilgiyle takip ediyorum. ancak bu davraşı AKP'li belediyler yapmıyor mu? İzmitte hiç de seçim havası yok. seçimden eser yok. ancak herşeye rağmen Fatma Başkanın kazanacağını düşünüyorum.

Yazarın Diğer Yazıları