Tahsin  Keskin

Fatma Başkan iddiaları saptırıyor!

Tahsin Keskin

Dün Kocaeli basınına servis edilen haberde ‘’İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile ilgili olarak yeğenine belediyeden ihalesiz iş verildiği iddiasına inceleme yapan müfettiş tarafından cevap geldi. Müfettiş ikili arasında kan bağı bulunmadığını belirledi’’ ifadelerine yer verildi.

Haberin devamında ‘’ İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yeğenine ihalesiz iş verdiği iddiası, inceleme yapan müfettiş tarafından sonuca ulaştı. İzmit Belediyesinde inceleme yapan müfettişlerin raporuna göre ismi geçen kişinin Başkan Hürriyet’in yeğeni olmadığı ifade edildi. İddiayı araştıran müfettişler, arada bir akrabalık bağının bulunmadığını belirledi.
Aynı kişinin AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın başkanlığındaki İzmit Belediyesi ile iş yaptığı da tespit edildi’’ denildi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in besleme basını da bu haberi manşetten vererek haberleştirdi.

Bu haber baştan aşağıya yalan bir haberdi aslında.

Müfettiş raporlarından bir cümlenin yarısını alıp, yayınlamak ne demektir?

Bu nasıl bir haberciliktir?

Mülkiye Müfettişi raporlarında geçen söz konusu cümleyi noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyorum:

‘’Belediye Başkanı Fatma Kaplan HÜRRİYET’in Hakan ORAL isimli şahsın nişan töreninde kendisi için’yeğenim’ tabirini kullandığı, kamuoyuna yansıyan haberlerde de bu şekilde belirtildiğinden Hakan ORAL’ın Belediye Başkanının yeğeni olduğu algısının olduğu, söz konusu şahıs ile Belediye Başkanı Fatma Kaplan HÜRRİYET’in doğrudan bir akrabalık bağının bulunmadığı, ancak Belediye Başkanı Fatma Kaplan HÜRRİYET’’in söz konusu şahısla bir tanışıklığının bulunduğunun da ortada olduğu,

Bunun yanında Zekiye KÖSTEKLİ ORAL’ın Hakan Oral’ın eşi olduğu, Koral Altın ile eşi Gül Altın’ın da Hakan Oral’ın ticari ortakları olduğu, Özek Prodüksiyon Ltd. Şti.’nin ortaklarının Zekiye KÖSTEKLİ ORAL ve Gül ALTIN olduğu, Event 4 Ever şirketinin de Koral ALTIN’a ait olduğu yine İzen Tur isimli şirketin CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın kardeşi Hakan AKAR’ın olduğu’’ müfettiş raporlarında belirtilerek Belediye Başkanı Fatma Kaplan HÜRRİYET’in İzmit Belediye Başkanlığı döneminde adı geçen bu firma ve isimlere doğrudan teminler yoluyla işler verildiği, gider pusulası karşılığı belediyeden ödemeler yapıldığı belirtilerek tek tek dökümanları çıkartılıyor.

İçişleri Bakanlığı’nın raporunda 9 sayfa olarak özetlenen iddalar, İzmit Belediyesi’ne gelen Mülkiye Müfettişleri’nin 156 sayfalık raporundan oluşuyor.

Bu raporlar oluşturulurken tam 14 bin evrak incelendi, aylarca bu raporlar üzerinde çalışıldı.

Yani öyle alelade hazırlanmış bir raporlardan söz etmiyoruz.

Fatma Başkan’ın asıl cevap vermesi gereken iddialar yerine bu tür polemiklere girmesi olayı saptırmaktan başka bir şey değildir.

Daha önce de sormuş ama yanıt alamamıştım.

Şimdi Fatma Başkan’a yeniden soruyorum.

Haberin çıktığı günden itibaren İzmit’te büyük ses getiren İbrahim Aydın’ın iddiları ile ilgili neden susuyorsunuz.

Neden İbrahim Aydın’ın iddilarına cevap vermiyorsunuz?

Belki soruları unutmuşsunuzdur, size yeniden hatırlatayım o zaman.

İbrahim Aydın’ı otel açıp işleteceğiz bahanesiyle İzmit’e getirtip ona şirket kurduran ve İzmit Belediyesi’nden ihale alan kişilerden olan Zekiye Köstekli Oral ve eşi Hakan Oral ile bağlantınız nedir Fatma Başkan?

Zekiye Köstekli Oral’ın sahibi ve ortağı olduğu diğer şirketler İzmit Belediyesi’nden ne kadar ihale aldılar?

Kurulan bu şirketlerle İzmit Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bağlantısı olması tamamen tesadüf mü?

İmsa Organizasyon Danışmanlık Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti, İzmit Belediyesi’nden doğrudan teminle kaç tane ihale aldı?

Eşiniz M.H. beraber iş yaptığınızı söyleyen İbrahim Aydın’ı neden aradı, niçin ikna etmeye çalıştı?

İbrahim Aydın’ın şahsi hesabına yatırılan paralar var. Örneğin İbrahim Aydın’ın şahsi hesabına kim ve neyin karşılığı olarak 200.000 TL.ödeme gönderdi. Bazılarının açıklama kısmına neden ‘’BORÇ’’ yazıldı?

Zekiye Köstekli Oral’ın daha önceki firmalarının İzmit Belediyesi’ndeki bütün direkt teminlerinin faturalarını ve yönettiği şirketlerin evraklarını neden İbrahim Aydın’ın sahibi olduğu şirkette sakladı?

Neden endişe duyuyor, neyi saklıyorlar?

Fatma Başkanım, bir zahmet bunlar içinde bir açıklama yapar mısınız?

Açıklamanızı yayınlamak için sabırsızlıkla bekliyorum.

İŞTE MÜLKİYE MÜFETTİŞLERİNİN RAPORUNDAN ALTINTI YAPTIKLARI KISIM:

Yazarın Diğer Yazıları