Tahsin  Keskin

İşte Kamil Şirin'in projeleri!

Tahsin Keskin

Yaklaşık iki haftadır, annemin yüksek tansiyonu sebebiyle İzmit-İstanbul arasında mekik dokuyorum.

Bazen İstanbul’da kalıyorum, bazen İzmit’e döndüğümün aynı günütekrar İstanbul’a gitmek zorunda kalıyorum.

İnsanın en değerli varlığının böyle bir durumunda olması kadar berbat bir şey olamaz.

Elden bir şey gelmemesi en kötüsü.

Mevlam’a hamd olsun ki şimdi durumu daha iyi.

En son kontrollerini bugün Kocaeli Şehir Hastanesi’nde yaptıracağız inşallah.

Bu geçen zaman içerisinde ne ofise uğrayabildim ne de davetlere icabet edebildim.

Bunun için arayıp davet eden, ziyaretime gelmek isteyip de gelemeyen herkesten buradan da tekrar özür diliyorum.

Bu sıkıntılı süreç geçtiğinde hepsini fazlasıyla telafi edeceğiz inşallah.

İki gün önce Kocaeli’nin en önemli ceza hukukçularından çok değerli ağabeyim Avukat M.Kamil Şirin, beni arayarak Perşembe akşamı için iftar programına davet etti.

Ben de hiç bir davete ve programa gidemediğimi ancak ‘’Böylesine bir günde seni yalnız bırakmayacağım inşallah’’ deyip telefonu kapattım.

İYİ Parti İzmit Belediye Başkan Adayı olan M.Kamil Şirin, bu kentin yetiştirdiği en önemli ceza hukukçuluğunun yanında doğruluğu, dürüstlüğü ile nam salmış ender insanlardan biridir.

İYİ Parti’ye üye olduğu süreci de iyi bildiğim için o dönem kendisine de ‘’Keşke halkta daha çok karşılığı olan bir partide siyasete başlasaydın’’ demiştim.

M.Kamil Şirin’in Türk Siyaseti’ne girişini fevkalede önemsiyorum ama gerek milletvekili gerekse belediye başkan adaylığının doğru partiden olup olmadığından emin değilim.

Hiç kimse kusura bakmasın, tüm İzmit Belediye Başkan Adaylarına baktığımda M.Kamil Şirin’den daha değerlisini daha iyisini göremiyorum.

Ancak bazen sizin iyi olmanız yetmiyor, tercihleriniz de sonuca doğrudan tesir ediyor.

Vizyonu, misyonu, eğitimi, duruşuyla diğer başkan adaylarından kolayca ayırt edebileceğiniz M.Kamil Şirin, aynı zamanda şehrin dinamiklerini çok iyi bilen, insan hak ve özgürlükleri konusunda hassas, algısı çok yüksek, ikna kabiliyeti güçlü, inandığı doğrular üzerinde dim dik yürüyen siyasi geleceği çok parlak bir isim.

Ülkücü bir gelenekten gelen M.Kamil Şirin, İzmit için çok ideal bir başkan adayı aslında.

Ancak Türkiye’deki seçmen, adayın kalitesinden daha çok tuttuğu partiye oy verdiği için bu seçimde M.Kamil Şirin’in kazanma şansını çok yüksek görmüyorum. M.Kamil Şirin’in kazanma şansı zayıf ama İYİ Parti’nin Türkiye genelinden çok daha fazla oy toplayacağı kesin.

Bütün bu sebeplerle bu dönem başkan olması zor görünen M.Kamil Şirin’in İzmit’te başkanı belirleyen isim olacağını düşünüyorum.

İftar yemeğinin hemen ardında kısa bir konuşma yapan M.Kamil Şirin, bize projelerini anlattı.

''İZAYDAŞ ÇÖP YAKMA TESİSİ''

İZAYDAŞ Çöp Yakma Tesisi’nin ömrünü tamamladığını belirten M.Kamil Şirin, tesiste depolama işmelerinin durdurularak işlevine son verilmesi gerektiğini belirtti.

Tesisin büyükşehirin sorumluluğunda olmasının İzmit Belediyesi için bir şeyi değiştirmeyeceğini, seçildikleri takdirde bu konuya ivedilikle eğileceğini söyleyen M.Kamil Şirin, tesisin mutlaka yerleşim alanı dışına taşınması gerektiğinin altını çizdi.

''YAP-YIK ESASLI KENTSEL DÖNÜŞÜM''

12 Bin yıllık medeniyetin üzerine kurulan İzmit’in tarihi mirasına sahip çıkılması gerektiğini belirten M.Kamil Şirin, kentsel dönüşüm bu tarihi mirasın ortaya çıkarılmasında oynadığı role dikkat çekerek ‘’ Kentsel dönüşüm bunun için ciddi bir anahtar işlevi görebilir. Biz öncelikle yap yık esaslı bir kentsel dönüşüm planlayacağız. Orhan Mahallesi ve Seka Park'ın olduğu alanlarda bu projeyi gerçekleştirmeyi düşünüyoruz’’ dedi.

''AÇ KAPA TÜNEL PROJESİ''

Kuruçeşme'den başlayarak 42 Evler'e kadar aç kapa tüneli yaparak İzmit'i deniz kenti haline getireceklerini söyleyen M.Kamil Şirin, ‘’Kenti denizden ayıran devasa karayolları ve demiryollarını yerin altına alacağız. Böylece İzmit hem çok büyük bir arazi kazanmış olacak hem de İzmitli denizle bütünleşmiş olacak’’ dedi.

''İZMİT FORUM HAYATA GEÇİRİLECEK''

Haftanın bir günü başkanın vatandaşla konuşabileceği, müdürlerin halka hesap vereceği bir projeyi hayata geçireceklerini belirten M.Kamil Şirin, ‘’Başkanlar her zaman vatandaşın yanında olmak zorunda. Başkan vatandaşla iletişim kurarak vatandaşların eleştirilerini ve sorunlarını dinlemesi gerekiyor. Ben bunu yapacağım’’ dedi.

''GENÇLER''

Başkan seçildikleri takdirde gençler için kariyer danışmanlığı birimi kuracaklarını söyleyen M.Kamil Şirin, ‘’Gençler, okullarını bitiriyorlar ama staj ya da çalışacak yer bulamıyorlar. İzmit'te birçok sanayi kuruluşu var. İzmit Belediyesi dik duruş gösterirse sanayi ve şirketler her zaman yardımcı olurlar. İzmit Belediyesi'nin bu konuda inisiyatif alması gerekiyor. Biz belediyenin maddi imkanları el verdiğince gençlerimize yardımcı olacağız. Maalesef İzmit bir narkotik kenti haline geldi. Kentin belli mahallelerinde gençler çok sahipsizler. Aileler başa çıkamıyorlar. Çok küçük yaşta uyuşturucu belasıyla yüz yüze olan gençler var. Belediyenin uyuşturucu kullannımının önlenmesi konusunda her türlü desteği sağlaması gerekiyor. Bu konuda inisiyatifler alarak 2019’dan bu yana açılması beklenen Amatem’i harekete geçireceğiz’’ dedi.

''KADIN İSTİHDAMI GÜÇLENDİRME PROJELERİ''

Belediye olarak kadın istihdamında gereken desteği vereceklerini söyleyen M.Kamil Şirin, ‘’İzmit’i hep beraber inşa edeceğiz. Kadınlarımız da üretime verecek, hep beraber kazanç sağlayacağız. Her işe kadın eli değecek’’ dedi.

''EMEKLİLERİMİZ''

İhtiyacı olan emekliler için 350’şer liralık elektrik ve su faturaları ile 500 liralık doğalgaz faturalarının İzmit Belediyesi olarak kendilerinin karşılayacağını belirten M.Kamil Şirin, emekliler için kentin arka taraflarındaki arazilerinin büyük gezi parkurları ile açık ve kapalı spor salonlarına dönüştürüleceğini söyledi.

''YAŞLI ve ENGELLİLER İÇİN DAHA İYİ BİR YAŞAM''

Yaşlı vatandaşlarımız için toplumsal etkileşimlerde bulunacaklarını belirten M.Kamil Şirin, Yaşlı vatandaşlarımızın toplumsal etkileşimlerde bulunabilecekleri yeni alanlar yaratacaklarını söyledi.

''CAN DOSTLARIMIZ İÇİN''

İnsanın yaşama hakkının her şeyin üzerinde olduğunu belirten M.Kamil Şirin, sokak köpekerine dikkat çekerek ‘’Fakat köpekler de canlı varlıklardır. Çok önemli ve modern köpek barınakları yapılarak kaderlerine terk edilmeden veteriner hizmetiyle en doğru şekilde beslenerek orada tutulmaları çok daha doğru olur. Ama kentin hiçbir yerinde köpek olmaması görüşünü de benimsemiyorum. Mahallenin çok sevdiği köpekler de var. Bu köpekleri de uzman yardımlarıyla mahallede kalmalarını sağlayacağız’’ dedi.


"ÇEVRE KİRLİLİĞİ"

Çevre kirliliğine dikkat çeken M.Kamil Şirin, özellikle kırsal alanlarda belediyenin çöp arabaları çöpü boşaltıp gittiklerini belirterek ‘’Boş alanlarda çöpler atık halde duruyor. Derelerimizin hepsi çöp içinde. Hiçbir belediye derelere bakmamış. Bu alanları temiz tutmamız gerekiyor. Nöbetçi temizlik ekipleri projesi ile derelerimizi her zaman temiz tutacağız’’ dedi.

 ‘’SPOR AKADEMİSİ’’

İzmit’e Spor Lisesi kazandıracaklarını belirten M.Kamil Şirin, ‘’Bunun için görüşmelerimizi yaptık. Bu kentte sporcu yetişmesi için nitelikli spor akademisini açılması gerekiyor. Başkan olduğumuz takdirde bu kente ilk Spor Lisesi’ni yapacağız” dedi.

''SANAT DESTEKLERİ''

Kentteki yazar ve sanatçılara her türlü desteği vereceklerini belirten M.Kamil Şirin, ‘’Akil insanların varlığı hepimiz için çok önemli. Gençlerimiz için çeşitli kültürel yarışmalar yapacağız. İzmitli yazarlarımızın kitaplarını ücretsiz olarak belediyemiz tarafından yayımlanacaktır" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 1
yağmur - lu izmit ahde vefa 15 Mart 2024 09:18

Rabbim annenize (bütün annelere benim canım anneme de amin) şifalar ihsan eylesin. İnsanın en en büyük sızısı oluyor anne baba yaşlanıp hastalıklar çıkınca yüreğimiz sızlasa da; hastalık sağlık bizim içim Rabbim iki ömrümüzde de en en hayırlısını nasip etsin bizlere... Allah ım hiç bir çocuğun da anasız babasız büyümesini nasip etmesin. Anne baba çocuklukta ergenlikte gençlikte çokkk önemli ana sevgisi baba sevgisi. Güzel günlerimiz olsun inşallah ailemizle birlikte. Yazılarınızı sürekli takip ediyorum. Başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları