Tahsin  Keskin

İzmir'den selamlar…

Tahsin Keskin

İYİ Kİ VARSINIZ TAHİR BAŞKAN

Trendyol 1.Lig’de ilk iki sıraya girerek Süper Lig’e yükselme mücadelesi veren Kocaelispor’un İzmir’deki Altay karşılaşması için İzmir’deyiz.

Altay-Kocaelispor maçından önce İzmit-İstanul-İzmir yolculuğumuzdan ve biraz da İzmir’den bahsetmetmek istiyorum size.

İzmit’te Sabiha Gökçen Havalimanı’na Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin son model otobüsleri ile geldik.

Her saat başı gidiş-dönüşlü olan bu seferler için Kocaelili vatandaşlar, Başkan Tahir Büyükakın’a bol bol dua ediyorlar.

Bu dualara çokça şahit olduğum için yazma gereği duyuyorum artık.

Daha önce özel firmalara peşkeş çekilen İzmit-Sabiha Gökçen Havalimanı hattında vatandaşın nasıl çile çektiğini, nasıl pahalıya yolculuk yaptığını bizzat ben biliyorum.

Hafif kar yağışlı ve çok soğuk bir havada böylesine sıcacık otobüslerle çok uygun bir fiyata konforlu yolculuk imkanı sağladığı için hem kendi adıma hem tüm Kocaeliler adına Başkan Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyorum.

İyi ki varsınız Tahir Başkan.

İZMİR’DE ULAŞIM ÇOK PAHALI

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan havalandıktan 45 dakika sonra İzmir’e indik.

İzmir’de ulaşım kolay ama çok pahalı.

Adnan Menderes Havalimanı’ndan 20 kilometre uzaklıkta ve yaklaşık 20 dikakada gidilen Alsancak için İzmir’in metrosu olan İzban’a kişi başı 70 lira ödedik.

Çok pahalı. Bu fiyat Kocaeli’de olsa büyükşehir belediyesi yerden yere vurulur ama İzmirliler buna alışık herhalde.

İzmir’de hava buz gibi ama İzmir’in mini etekli kızları İzmir sokaklarında cirit atıyor.

Cafe, restorantlar dopdolu.

CAFE PARLA’YA GİDİN

Alsancak’ta BrewMood Coffee ve Tea 24 saat açık mekanlardan biri. Kesinlikle önerebilirim.

Bir de Alsancak Stadı’nın hemen altında yeni açılan Cafe Parla, küçük, şirin ve lezzetli mekanlardan biri.

Hamburger ve tost çeşitlerinin yanısıra ev tatlılarının da menüde yer alacağı cafe Alsancak’ta ciddi bir alternatif oluşturacak gibi duruyor.

Dün maçtan önce aperatif birşeyler atıştırmak için gittiğimde mekan tıka basa doluydu.

O yoğunluk içinde sağolsunlar, enfes bir tost hazırladılar ve ben onu afiyetle mideye indirdim.

Mekanın sahibi Eda Hanım, içten, sıcak bir insan.

Maçtan önce başarı dilemişti, sonrasında da tebrik etti ve ‘’Başarı dileklerim işe yaramış demek ki’’ diye mesaj attı.

KOCAELİSPOR ÇOK KÖTÜYDÜ!

Kocaelispor, İzmir’den istediği 3 puanı aldı ama oynadığı oyun kafalarda soru işareti bıraktı.

Kocaelispor’un Alsancak Stadı’nda karşılaştığı Altay Trendyol 1.Lig’de sondan ikinci sırada bulunuyor ve kümede kalma umutları bile yok.

Kocaelispor karşısına çoğu alpyapıdan oyuncularla çıktılar. Çünkü sezona başladıkları oyuncular devre arasında kulübü tek tek terk ettiler.

Altay’ın yaklaşık 600 milyon borcu var, transfer tahtası kapalı ve taraftarın umudu yok.

Böyle bir rakibe karşı 300 milyon transfer bütçesiyle mücadele edip, galibiyeti son dakikaya bırakıyorsanız bunun bir sorgulanması gerekiyor.

ERTUĞRUL SAĞLAM İZMİT’TEKİ TEYZELERE SELAM GÖNDERDİ

Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, basın toplantısında yaptığı açıklamada ‘’Futbol adına gerçekten bir ders aldık. Şükürler olsun ki bize pahalıya mal olmadı. Futboldan bahsedemeyeceğim bugün Altay’a olan saygınızdan dolayı da ama çok iyi oynamadık. Kapanan rakibi açamadık. Kalemizde pozisyon da vermedik ama bizim daha üretken olmamız gerekiyordu. Daha fazla pozisyon bulmamız gerekiyordu. İkinci yarı yine o kapalı defansı açmaya çalıştık. Ama bir-iki pozisyonun dışında fazla pozisyon da elde etmedik. Son bölümde işte attığımız gol son saniyelerdeki golle maçı kazanmasını bildik. Bugünün futbol adına en büyük kazanımı Altaylı oyuncuların verdiği onur mücadelesi ve bizim de aldığımız üç puan çok da fazla bir şey söylemeye gerek yok’’ dedi.

Umarım Ertuğrul Sağlam’ın dediği gibi gereken dersler çıkarılmıştır.

Bu kadar pahalı ve geniş kadronun hakkı bu oyun olmamalı.

Ayrıca Ertuğrul Hoca, ‘’İzmit’teki teyzeler 8 numara transferini soruyor, bu transfer ne durumda?’’ şeklinde sorduğum soruya ‘’İzmit’teki o teyzeyelere, selamlar ve sevgiler gönderiyorum burdan. Biz de bu transferi onlar gibi bekliyoruz. Yönetim bu transfer için gerçekten çok emek veriyor. Ancak ismi geçen Mert Hakan Yandaş transferinin ilk günden itibaren olmayacağını ben biliyordum. Mert Hakan Yandaş’ın ücretini karşılamamız mümkün değil. Diğer isimler için son görüşmeler yapılıyor’’ dedi.

Şimdilik İzmir’den aktaracaklarım bu kadar.

Bir gün daha İzmir’deyim.

Salı günü görüşmek dileğiyle…

Yorumlar 2
Kemal Üstün 29 Ocak 2024 11:58

Kocaelispor Eyüpspor mçında daha iyi oynadı. üstelik Altay'ın kadrosunda genç oyuncular olmasına rağmen Kocaelispor pozisyon bulamadı. Ertuğrul Sağlam bu takımı neden maça iyi hazırlamadı. birazda bunu sorsaydınız Tahsin bey. Kocaelispor bu futbolla işi zor.

Mustafa Kurtuluş 29 Ocak 2024 02:36

Tahsin bey yazılarınızı takip ediyorum .Analiz ettiğiniz konular halkın yaşadığı sorunlar ve çözüm önerisi veriyorsunuz ama uygulayan yok kaale alan yok. Cengiz Topel hava alanı dururken neden Sabiha Gökçen e gidiyorsunuz. Halkın vergileri ile yapılan ve boş atıl bırakılıp personele para verilen uçak kalkmayan hava alanını yani Cengiz Topel neden çalışmıyor,otobüse ihtiyaç kalmaz belki

Yazarın Diğer Yazıları