Tahsin  Keskin

İzmit, Fatma Hanım'a teslim edildi

Tahsin Keskin

2024 Yerel Seçimleri’nde Ak Parti Kocaeli’de 3 ilçe belediyesini CHP’ye kaptırdı.

Türkiye genelinde de büyük düşüş yaşayan Ak Parti, İstanbul, Ankara, İzmir’in dışında da bazı büyükşehirlerle, il belediye başkanlıklarını kaybetti.

Dünkü yazımda da sıcağı sıcağına belirttiğim gibi seçmen, Ak Parti’ye ciddi bir ders vermiştir.

1989 yılından bu yana CHP ilk kez seçimlerden birinci parti olarak çıktı.

Bunun anlamı çok önemli.

Ancak CHP’nin bu yerel seçimlerden birinci parti olarak çıkması Türkiye’de birinci parti olduğu anlamını taşımıyor.

Neden?

Çünkü CHP’nin aldığı yüzde 37,16’lık oyun önemli bir kısmı emanet oylarıdır.

Dolayısıyla mevcut yerel yönetimlerde emanet yönetimlerdir.

Şöyle anlatayım.

Kentimizden örnek vermek gerekirse, İzmit’teki seçimlerde İYİ Parti, bir önceki seçimde kazandığı oyların üçte birini alabilseydi şu anda bu kentte kazanan CHP olmayacaktı.

İYİ Parti Kocaeli İl ve İlçe yönetimi, açık açık CHP’ye destek verirken bu fazlasıyla sandığa yansıdı ve CHP adayı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediye Başkanı seçildi.

Yani bunun CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet’in hizmetleriyle en ufak bir alakası yok.

Söyler misiniz bana?

Fatma Başkan hangi proje, hangi icraatla İzmit’i tekrar kazandı?

Bu seçimde CHP İzmit’te hem İYİ Parti’nin oylarını aldı, hem de maddi ve manevi destek verdiği Yeniden Refah Partiisi ile AK Parti’nin oylarını böldü.

Fatma Başkan, Ak Parti’yi böldü, parçaladı şimdi de İzmit’i yeniden bir 5 beş yıl daha yönetecek!!!

İtiraf etmek gerekiyor ki Fatma Başkan, seçim döneminde çok akıllı işler yaptı.

Muhafazakar partilerin tekelinde olan camileri, cemaatleri tek tek dolaştı, cami çıkışında dedelerden oy istedi.

4 yıl 10 ay tek projesi ve icraatı olmayan Fatma Başkan, son 2 aylık seçim çalışması ile İzmit’i kazandı.

Bu arada sadece İYİ Parti’nin değil DEM Partisi’nin de oylarını alan Fatma Başkan, Belsa’ya oturdu.

Şimdi akla gelen soru; Seçimden önce yüzlerce kişiyi işe alan Fatma Başkan, bunca kişinin maaşlarını hangi bütçe ile ödeyecek ve CHP İl ve İlçe Örgütleri’nin iş başvuru taleplerini nasıl karşılayacak?

Seçimi kazanmak iyi hoş ama İzmit Belediyesi’ndeki iş taleplerine sessiz kalınması durumunda nelerin olabileceğini herkes biliyor.

Bütün bunların yanında Ak Parti’nin aday seçiminden, seçim stratejisine kadar her şey yanlıştı.

Böyle bir seçimde Yeniden Refah Partisi nasıl boş bırakıldı?

İYİ Parti ile ilişkiler neden sıcak tutulmadı?

Parti genel merkezlerinin en zıt olduğu dönemlerde bile Kocaeli’de İYİ Parti ile çok iyi ilişkiler kurulurken böyle bir seçimin arifesinde neden ilişkiler kesildi?

‘’Muharrem Tutuş’la kazanamayız’’ dedikten sonra neden bu isimde ısrar edildi?

Muharrem Tutuş’ta kim, nasıl bir potansiyel gördü, hala merak etmiyor değilim doğrusu.

Neden hem İzmit’i çok iyi tanıyan hem seçim tecrübesi olan, hem de İzmit seçmeninde çok daha fazla karşılığı olan biri tercih edilmedi?

Çok açık soruyorum, benim de defalarca yazdığım, Ak Parti’nin kazanmasına neredeyse yüzde yüz garanti gözüyle bakılan Ali Korkmaz neden tercih edilmedi?

Fatma Başkan’ın hakkındaki ciddi yolsuzluk iddilarının üzerine neden ciddi ciddi gidilmedi?

Muharrem Tutuş’un dile getirdiği öyle basit iddialardan bahsetmiyorum.

İşin bizzat içinde olan itirafçıların itiraf ettiği somut belgeleri, bilgileri, telefon kayıtlarının olduğu iddialardan söz ediyorum.

Onlar devletin arşivinde mi kalsın?

Bütünü bunların neden dile getirilmediğini gerçekten hala anlayabilmiş değilim.

Resmen İzmit, Fatma Hanım’a teslim edildi.

Belsa Plaza, Ak Parti Kocaeli’ne şimdi şöyle sesleniyor;

"Ben gittim ellere, sen şimdi at kendini yerden yerlere..."

İKİ SÖZ:

‘’İş işten geçtikten sonra anlaşılan değer, anlayanın başını öne eğer’’

‘’İş işten geçtikten sonra "gel" dersen, gelirim; ama duymamazlıktan...’’

Yorumlar 8
körfezli 02 Nisan 2024 21:50

tahsin by siz gerçekten gazetecilikmi yapıyorsunuz nedemek teslim edildi veya sizmi kördünüz sayın kaplan izmite ne verdi hiçbirsey vermedi sayın akın ne verdi yıllardır yalan olan telefrik bir anda bitti şehir hastanes ulaşımı okadar zorki ne hikmetse tranvay geldi dikkat edin seçimlere 2veya 4 ay kala gerek hereke gerek körfez halkı şehir hastanesine giderken yaşadıgı rezillikleri yazmıyorsunuz körfezin birçok ara sokakları köstebek yuvası bunları yazmayın varsa yoksa sayın büyükakının iyi şeylerini dile getirin mesela seçim günü sandık sayımında körfezde hiç bir balım çalışması yokken elektrk arızası yokken sayın şenerin geride oldugu anda elektrik gitmesi geldigindede ne hikmetse 1000oyla öne geçmesi şaibe degilmi bunları yazmayın vurun abalıya misali kaplana vurun herhalde sayın kaplan keskine yani size zarar verdiki bu kadar kin cisiniz yapmayın basın taraf tutmaz tarafsızdır ama malesef ilimizde kalemini 3 kuruşa satan basın ordusu menfaat için herseyi yapıyor bırakın onu bunu siz yazılmayan gerçekleri yazın tabiki cesaretiniz varsa yazarken korkmayın birilerinin arkasına sıgınmayın

Şadi Avcı 02 Nisan 2024 17:12

Fatma Hanım'ın Fethiye Caddesi dışında ne projesi oldu da seçimi kazandı. Fethiye Caddesi daha bir yıl olmadan dökülmeye başladı. Fatma Başkan bu kente ne yaptı da seçimi kazandı. Tahsin beyin yazdıklarına yüzde yüz katılıyorum.

Kenan Çolak 02 Nisan 2024 12:32

değerlendirmelerinizin tamamına katılmamak mümkün değil Tahsin bey. herşeyi güzel söylediniz ama o zaman AKP Kocaelide neden böyle bir karar aldı.

Sanayi mahallesi Seyitoğlu şoka no 21 kat 1 02 Nisan 2024 10:32

Muharrem tutuş doğru karadi lakin ülke genelinde özellikle emekli kesimin büyük tepkisi sandığa yansidi ilay bu yoksa baska bir isimde olsaydi sonuç degismezdi

Cavit 02 Nisan 2024 06:27

Kriz emeklinin sırtına yüklendi,emekli aç,bir sürü trı vırı yoruma ne gerek var,emekliye para verseydi seçim değişik olurdu,yok ondanmış,yok bundanmış.

Tarkan 02 Nisan 2024 05:32

Hala kabullenmiyorsun, hala saygı duymuyorsun. Senin reisin bile saygı duyuyor milletin iradesine. Sen ise züğürt tesellisi peşindesin. Bence sen akp yi de reisi de sevmiyorsun. Sen işine bakıyorsun. Daha önce gazeteciliği bırakacağına dair söz vermiştin. Delikanlı ol sözünü tut.

Doğruya doğru 02 Nisan 2024 01:10

Sizdeki bu gerilme neden acaba? Halk seçmiş yok ondan gelmiş yok emanet oymuş. Bakın bu kafa yapısı yıllar sonra CHP yi iktidar yapar. Zamanında Konya gibi bir yerden rahmetli ecevit birinci çıkmamışmıydı? Sizin bu söylemlerinizi halk yemiyor artık. Çünkü AKP yıllarca bu dediğiniz politikayı uyguladı ve halk bu söylemlerde yoruldu. Kibir ego ve emekliyi görmemezlikten bu piyasayı görmemezlikten gelirseniz sonuç bu olur. Ana vatan partisi kültüründe büyüdüm ve büyükler hep anlatırdı. Bir sabah kalkarsınız anap gibi olursunuz. Ve son olarak syn cumhurbaşkanı bu ekonomiyi düzeltemez. Düzeltecek olsaydı kırk kere düzeltirdi. Şimdi yok biz Kocaelide birinciyi şöyle böyle yemez bu millet. Tahir bey dahi artık kimse rahat değil. Türkiyede bir rüzgar başladı. Son söz muhalefete.. Yıllar sonra size gösterilen bu teveccühü umarım iyi değerlendirirsiniz kırk yılda bir gelen bu mucizeyi sakın yabana atmayın.

Remzi 02 Nisan 2024 00:14

Tahsin bey sizi biraz sinirli gördüm sanki sakin olun aman .Fatma hanımdan başka ne yapmasını istiyorsunuz yada küçücük bı ilçede ne yapbilir..sahile bişi yapssa büyükşehirin yürüyüş yolu büyükşehirin ...boş araziler büyük sehirin.fatma hanımın bı icraaat yapması için alanmi var ...olacakların hepsi bu yeterli

Yazarın Diğer Yazıları