Tahsin  Keskin

İzmit için çok endişeliyim!

Tahsin Keskin

Ak Parti’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı belirlendi, şimdi ilçe belediye başkanlarının belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor.

Aday adayları büyük bir heyecanla kendilerine gelecek haberleri bekliyorlar.

Şunu net olarak söyleyebiliriz;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu seçimde temayül yoklamalarına ve anketlere çok önem veriyor.

Yani anlayacağınız aday adayları için söz teşkilatlarda.

Bu seçimde aday adayları için teşkilatların dediği olacak.

Bence doğrusu da bu zaten.

Üniversitede bitirme tezimi ‘Desantralizasyon’ üzerine yaptığım için yerinden yönetim ile merkezden yönetim arasındaki avantajları, dezavantajları çok iyi biliyorum.

İnşallah bu izlenen yol, iktidarın yerel yönetimlerin tercihi bakımından da Ademi Merkeziyetçi yönetime geçişinde bir adımı olur.

Yerel halkın gereksinim ve beklentilerine uygun ve etkili bir aday çıkarılması seçimi kazanacak adayın en önemli unsuru olmalıdır.

Kentten ve kentliden uzak bir adayın seçimde başarılı olma şansının bulunmadığını daha önce defalarca tecrübe etmiştik.

Ak Parti Kocaeli’deki geminin kaptanı Tahir Büyükakın.

Diğer ilçelerde olduğu gibi İzmit’te de beraber çalışacağı muhtemel başkanın belirlenmesinde Başkan Büyükakın’ın büyük rolünün olacağını söylemek yanlış olmaz herhalde.

Ak Parti İzmit Başkan Adayı’nın belirlenmesinde bazı önceliklerin olması gerektiğini düşünüyorum.

En önemli unsurun muhtemel Büyük İstanbul Depremi olduğunu düşünerek İzmit’i Kentsel Dönüşüme hazırlayacak vizyon sahibi bir başkan adayının olması gerektiğini düşünüyorum.

İzmit’in var gücü ile kentsel dönüşüme odaklanması gerekiyor.

Deprem, depreme hazırlık ve kentsel dönüşümün en önemli önceliği olduğu böyle bir kentte ağlayan, mızmızlanan bir belediye başkanı ile bunu başarmak mümkün değildir.

Büyük İstanbul Depremi’nden sonra İzmit çok büyük yara almasa bile deprem İstanbul’u çok etkileyeceği için İzmit’e büyük iş düşecektir.

Allah korusun, büyük bir depremde sanayinin kalbi olan Kocaeli hem kendi yaralarını sarmakla meşgul olurken hem de koca İstanbul’a yarım edebilmelidir.

Bana göre tüm öncelikler ve hazırlıklar buna göre yapılmalıdır.

Bunun için de İzmit’e çok iyi bir kent projesi ile kenti baştan aşağıya dizayn edecek, işin erbabı bir isme ihtiyaç vardır.

İzmit’e politik çekişmelerle zaman kaybettiren değil,  plan-projeler üreten ve onu hayata geçirecek bir başkan gerekiyor.

Çok açık söylemek gerekirse, İzmit, 5 yılda Fatma Kaplan Hürriyet’le çok zaman kaybetmiştir.

İzmit, 5 yıl daha Fatma Kaplan Hürriyet’e teslim edilemeyecek kadar önemli bir kenttir.

İzmit’in böyle bir zaman kaybetmeye tahamülü yok.

O yüzden Başkan Büyükakın ve ekibi, İzmit’te öyle bir aday çıkarmalıdır ki, ben dahil hiç kimsenin o adaya itirazı olmaması gerekiyor.

Ak Parti, bu öncelikleri göz önünde bulundurarak İzmit’te sıradan bir aday çıkartmamalıdır.

Ak Parti’nin çıkartacağı bu aday ile sadece teşkilatına karşı değil tüm İzmit Halkı’na karşı sorumluluğunu yerine getirmelidir.

İzmit’te oy verecek vatandaş da adayları tanımadan, takım tutar gibi bir partiye şartlanarak oy vermesin, aklı ve mantığı ile hareket etsin.

İzmit halkına son olarak şunu söylemek isterim; Hiç değilse bu seçimde siyasal davalarınızı bir kenara bırakın, siyasete değil önünüze proje ile gelen teknik özelliklerine inandığınız başkana oyunuzu verin.

Doğru aday konusunda Kocaeli Büyükşehir için fazlasıyla evet ama İzmit için gerçekten çok endişeliyim.

Yorumlar 1
Utku 09 Ocak 2024 22:29

Kendin için endişelen, zira tahir reis kazanamazsa ne yapacaksın, ya Fatma kaybederse kimi yazacaksın..

Yazarın Diğer Yazıları