Tahsin  Keskin

İzmitliler'e Allah sabırlar versin

Tahsin Keskin

31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in İzmit’te hizmet çıtasını çok düşürdüğünden bahsetmiştim.

Gelen yorumların yüzde sekseni benim düşüncemi desteklerken çok az miktarda da olsa Fatma Hanım’ı savunan bir kesim vardı.

Fatma Hanım’ın İzmit’te hizmet çıtasını ne kadar düşürdüğünü şimdi bir örnekle daha açıklayınca eminim o troller de bana hak verecektir artık.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet tarafından İzmitli vatandaşlara bayram öncesi gönderilen kısa mesajda ‘’Bayram öncesi işçilerimizin maaşlarını önceden yatırdık. Çalışanlarımız çifte bayram yaşadı” ifadelerine yer verildi.

Bu nasıl bir mesajdır Allah aşkına?

‘’Siz çalışanlarınızın maaşlarını yatırmıyor muydunuz?’’ diye sormazlar mı size?

Maaşları 5 gün önceden yatırmakla çalışanlarınız çifte bayram yaşıyor, öyle mi?

Samimiyetle Fatma Başkan’a sormak isterim;

Bu mesajda yazdığınız gibi çalışanlarınızın çifte bayram yaşadığına gerçekten inanıyor musunuz?

Aklı başında biri buna elbette ‘Evet’ diyemez.

Öyleyse sizin inanmadığınız bir şeye çalışanlarınızın inanmasını nasıl beklersiniz? 

Bana sizin yatırdığınız maaşlarla çifte bayram yaşan bir çalışanınızı gösterebilir misiniz?

Ayrıca başkanın çalışanları için gönderdiği o mesaj bana da geldi.

İzmitli vatandaşa böyle bir mesaj göndermenin mantığı nedir?

İzmitli vatandaş, ‘’Bak bizim başkanımız işçilerin maaşlarını ödüyor. Kadını takdir edelim’’ demesini mi bekliyorsunuz.

Peşin peşin söyleyeyim, işçi maaşalarını ödüyor diye kimse sizi takdir etmez. Çünkü bu sizin asli görevinizdir.

Takdir eder gibi görünenler ya sizin trolleriniz olur ya da şakşakçılarınız...

Ayrıca sosyal demokrat olduğunu iddia ettiğiniz bir belediye işçi maaşalarını ödemeyecek de ne yapacak, Allah aşkına?

Bu nasıl bir söylemdir?

İşçi maaşlarını ödediğiniz için kimse size lütuf duymak zorunda değil.

Belediyenin işçi maaşalarını ödemesi bir meziyet değil, vazifedir.

Ben Kocaeli’deki diğer belediyeleri içinde çalışanına maaşını ödedikleri için tüm kamuoyuna kendini reklam eden bir başkana daha rastlamadım.

‘’Ben bu konuda tek olacağım’’ derseniz ayrı mesele elbette.

İtiraf etmeliym ki, belediye hizmetleri konusunda Kocaeli’deki belediyelerin çoğu hizmet çıtalarını düşürürken bu konuda en önde flama sallayan İzmit Belediyesi olmuştur.

Hem de hiç hilafsız.

Ne olacak bu İzmit Belediyesi’nin hali?

Bu anlayışla nasıl geçecek koca 5 yıl?

Allah bize ve tüm İzmitliler’e sabırlar versin.

BİR SÖZ:

‘’Evimiz bezden, ne umarsın bizden’’

Yorumlar 13
Paşalı 14 Nisan 2024 11:13

Bunu beğenmiyorsun ama diğer bazı ilçeler Bayram öncesi maaş yatıramadı yani bu küçük de olsa bir mutluluk verir insana Tabii sen taraflı baktığın için onu göremezsin

Köylü 13 Nisan 2024 08:29

Konu maaşların erken ödenmesi, bu detayı kaçırmayın fakat bunun için SMS göndermeye gerek yokmuş.

Sikilaçi 13 Nisan 2024 07:15

Fatma nin şakşakçilari yalamalari hala burada fatmayi yalamanin pesinde. Ulan bu kadin size osurugundan baska birsey vermez. Fatma izmitin basina sarilan en buyuk beladir aksini iddaa eden ya yalamadir yada saksakçi. Trollere birsey demiyorum onlar salagin onde gidenidir. M.a.p mah. Resmen pislik icinde yollarda çöpler pisliklerden gecilmiyor inanmayan gelir görür belediyecilik boyle olmaz.heee işçine soz geciremiyorsan o baska ki geciremiyormuşsun sana kafa tutuyorlarmiş oh olsun yalanci fatma sana hakediyorsun bunlari. Chp hizmet icin deyil verilen hizmeti dagitmak icin kurulmuş bir partidir aksini inkar eden ahmaktir aptaldir saksakcidir yalamanin onde gidenidir. Amk trolleri sizi

CemalErtürk 13 Nisan 2024 03:14

İzmit'te Fatma Başkana tek başına kafa tutuyorsunuz da AKPliler nerde Tahsin bey? yazılarınızı beğenerek takip ediyorum ama AKPli belediyelerle ilgili de yazılarınızı neden göremiyoruz? onların dokunulmazlığı mı var? ne zaman parti ayırtetmeksizin yazı yazarsanız bu kentte bir numara olursunuz Tahsin bey. Okurlarınıza bakış açınızı değiştirin diyorsunuz ama bence sizde AKPye bakış açınızı değiştirin bence. Satgılarımla

Nokta 13 Nisan 2024 00:44

ALLAH size sabırlar versin öve öve bitiremediğiniz partiniz iflas ve vefaat etmiştir. Millet iradesine saygı diye bağıra bağıra emekli ve memuru isyan ettirmiştir. Oy yoksa hizmet yok diyerek bayramda bile milletine ceza vermiştir. Milli iradeden bahsedip iradeye darbe ile karşılık vermiştir . SAYGIYI YA ÖĞRENECRKSİNİZ YADA ÖĞRENEKSİZNİZ. SAYGI VE SEVGİ İLE KALIN .

Gerçek İzmitli 12 Nisan 2024 22:24

son derece doğru bir tespit. maaşları dedik ne demektir. belediye işçisine sadaka mı veriyor. Fatma Hanımı koruyan mesajları gönderenler işine baksın. kimsenin işçiye maaşını verdiğini hatırlatmasına gerek yok. izmit belediyesi işçisiyle kimse oynamasın. herkes haddini bilsin.

Burak Güneş 12 Nisan 2024 15:30

Fatma Hanımın bir icraatı olmadığı için neyi gündeme taşıyacak maaşları ödüyorum diyecek tabi. Sizin de dediğiniz gibi İzmite çok yazık oluyor. ben de merek ediyorum. ne olacak bu İzmitin hali

Yusuf 12 Nisan 2024 03:22

Tahsin madem delikanlıysan hizmet çıtasını düşüren diğer belediyeleri de yaz.

Akif Genç 12 Nisan 2024 02:08

Kalemine sağlık Tahsin bey. Herşeyi olduğumu gibi ne güzel yazmışsınız. Allah sizden razı olsun. Bakıyorum da seçimlerden önce Fatma Hanıma sallayanlar şimdilerde ondan nasıl nemalanırım diye düşündüğünden sus pus olmuşlar. oysa siz böyle yapmadınız. İşte dik duruş budur, gerçek gazetecilik budur. Sizi tebrik ediyorum Tahsin bey. Size tek eleştirim, bu kadar akıcı yazılar yazıp, merakla yazılarınızı bekleyen okurlarınız varken artık AKPLİ belediyeleri de görün onları da yazın. Bu kentin en iyisi olacaksanız AKPyi yazmadan bunu başaramazsınız. Uyarımı dikkate alırsanız siz kazanırsınız. Yoksa yok olup gidersiniz.

Murat 12 Nisan 2024 01:11

Catlasan da patlasan da hatta 10 seçim daha olsa fatma hanım kazanacak Tahsin sen de başını yerlere vur

Darıcalıı 12 Nisan 2024 00:53

Cevat Rıfat bey, Darıca Belediyesi'nde çalışıyorum. bizim maaşlarımız her zaman zamanında yatıyor, bizim maaşların ödenmesiyle ilgili hiç bir zaman sıkıntımız olmadı. bu ay maaşlarımız 9 nisanda yattı. bizi neden alet ediyorsunuz. Fatma Hanımı tanımıyorum ama işçinin maaşını ödedim deyip ortalıklarda bunun havasını atmak hiç doğru bir davranış değildir. işçi hakkını alıyor, kimse sadaka vermiyor.

Mustafa Kurtuluş 12 Nisan 2024 00:50

Tahsin bey pes doğrusu !!!! bir mesajı ters yorumlamayı size yakıştıramadım.Devamlı takip ettiğim yazarsınız halkın içinden sorunlarını yazan ve takip edersiniz bayram öncesi maaşları yatıran başka bir kurum var mı ? Emeklilerde böyle bir jest bekledi devletten ama nerdeee Ben chp ye oy vermem ama Fatma başkanı bu davranışından dolayı tebrik ediyor ve kutluyorum. Bu mesajı hiçbir kurumdan veya belediyeden duymadınız çünkü hiç biri bunu yapamadı Fatma başkan çalışanını düşünüp bayram öncesi dualarını aldı.Kocaeli maçında iftar verdiği içinde allah razı olsun.Burada maaş yatırmak değil maksat bayram öncesi çalışanlarının bayram alışverişlerini yapıp çocuklarına bayram harçlığı verdirebilmek

Cevat Rıfat Atılhan 12 Nisan 2024 00:12

Bak Darıca belediyesi ödeyemedi,devlet memurlarına ilk defa bayram öncesi maaşları yatıramadı bence bunları da yazmalısın tabiki derdin sadece Fatma hanım değilse…????

Yazarın Diğer Yazıları