Tahsin  Keskin

Kızların yaptığına bakar mısınız?

Tahsin Keskin

Dün benim imzamla yayınladığımız haberde Türk Hava Yolları’nın (THY), Voleybol Milli Takımı'nı ABD'ye tarifeli uçakla uçurduğunu ve buna oyuncuların çok ciddi tepkiler göstererek THY'nin prestijini zedeyen paylaşımlar yaptıklarını yazmıştık.

Olay sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Kimisi Voleybol Milli Takımı oyuncularını haklı gördü, kimisi de oyunculara büyük tepki gösterdi.

Olayı ve gelişmeleri yakınkan takip ettim.

ABD'ye yolculuk öncesinde yapılan bu paylaşımlarda Ebrar Karakurt, sosyal medya hesabından "Başka takımlar için özel uçak tahsis etmeye devam. Bize gelince ekonomi" dedi.

Sporculardan Zehra Güneş de paylaşımında "En azından koridor ayırmışsınız" ifadelerini kullandı.

Hande Baladın paylaşımında "Geçmişler olsun" diyerek arkadaşlarına destek verdi. 

Simge Aköz ise "Kendi imkanlarımızla dahi, daha konforlu bir uçuş imkanı tanımadığınız için teşekkürler" diyerek THY’ye tepki gösterdi.

Eda Erdem, Zehra Güneş, Simge Aköz ve Ebrar Karakurt’un paylaşımlarını yazının en altında göreceksiniz zaten.

Güya bu Voleybol Milli Takımı?

Ben bundan sonra Voleybol Milli Takımı’ndan ‘Milli’ kelimesini çıkarıyorum.

Benim için bu oyuncuların olduğu takım artık sadece Voleybol Takımı’dır.

Ötesi olamaz zaten.

20 yıl önce yapılan organizasyonlara parası olmadığı için gidemeyen Voleybol Milli Takımı’nın oyuncuları milli takımın en büyük sponsoru ve Türkiye’nin dünya markası THY’ye böylesine bir tepki göstermesi kabul edilemez.

Benim Mehmehciğim yıllarca sınırda kelle koltukta görev yaptıktan sonra binlerce kilometreyi otobüslerle evine gidecek, havalı voleybolcu kızlarımız da vatandaşlarla birlikte yapılan uçak yolculuğu için THY’ye tepki gösterecek.

Olacak iş mi?

Voleybol Takımı’nın yaptığı şımarıklıktan başka bir şey değildir.

Bir de paylaşılan fotoğraflara baktığımızda hep siyahi insanların karelerde bulunduğunu gördüm.

Bu paylaşımlarda amaçlarının ne olduğunu düşünmek bile istemiyorum.

Ayıptır, ayıp...

THY’nin yerinde olsam yemin ederim bugün itibariyle Voleybol Takımı’na sponsorluğu bitirmiştim.

''HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ''

Bu arada olay sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, vatandaşların önemli bir ksımı milli voleybolculara büyük tepki gösterdi.

Sosyal medya kullanıcıları paylaşımlarında ''Voleybol Milli Takımı yurt dışına gidecek sponsor uçak bulamazken şimdi normal vatandaşlarla uçuş yapmayı kendilerine yediremiyorlar. Tarifeli uçak sizin neyinize yetmiyor. Voleybol Milli Takımına bir kuruş kamudan hizmet veriliyorsa hakkımızı helal etmiyoruz'' ifadelerine yer verdiler.

THY'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Yaşanan olay üzerine THY Basın Müşaviri Yahya Üstün şu açıklamayı yaptı:

''Bu tür organizasyonları sponsor olduğumuz kurum ya da federasyon yapıyor. Biz voleybol federasyonuna sadece sponsoruz ve bilet veriyoruz. 

-Eğer bana 3 gün kala 5 gün kala business talep ile gelirseniz olmaz. Busines classta 30 kapasite var. Biletler 364 gün önce satışa açılıyor. Ben bilet sattığım yolcuya in diyemem ve 3 gün kala ben 20 kişiyi businesta nasıl uçuracağım? Bu talep ile gelirsen yardımcı olamam.


"İNSAFSIZLIK DEĞİL Mİ?"

Bu sene voleybol federasyonu ile 3 hafta önce yeni sözleşme yaptık ve bütçeyi 3 kat arttırdık. Türk voleybolunu ve Türk sporuna bu kadar destek olan ve Türkiye’deki en büyük tek kuruma bu kadar vurulur mu? Bu kadar saldırmak insafsızlık değil mi?

"TALEBİNİZ VAR MI DİYE SORDUK"

Ayrıca koltukları kendileri seçmişler. Talebinizi var mı diye sorduk “yok” deyip uçağa binmişler. Her sponsorluğun kendi bütçeleri var, bize talep ediyorlar ve yardımcı oluyoruz. Bana bir talep gelmedi, nasıl yardımcı olayım? Bakın Dallas’a git gel çok maliyetli. Geçen sene Japonya’ya gittiler ve businessta yardımcı olduk. Operasyon yoğunluğu var nasıl yardımcı olacaksın?''

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün’ün  katılmamak mümkün mü?

Yahya Üstün, insafsızlık diyerek çok hafif bir açıklama yapmış.

Ben olsaydım daha ağır konuşurdum.

İŞTE O PAYLAŞIMLAR:

Yorumlar 10
Manisalı 30 Mayıs 2024 06:50

Bu kızlar MİLLİ kelimesinin ete kemiğe bürünmüş hali .Diyanetten veya Saraydan azıcık tasarruf yapılsa Bu kızlar daha konforlu yolculuk yaparlardı zaten .Çektikleri fotolarda da bir beğis yok olanı çekmişler ama sizin yaranız o kadar büyük ki gocunuyorsunuz mülteci yarası ...

Şenol Kıran 29 Mayıs 2024 19:11

bu millete böyle kızlar. n bekliyorsunuz?

M.mt 29 Mayıs 2024 17:45

Kızlar haklı

İzmitli 28 Mayıs 2024 20:50

Tahsin efendi sarayı yazsana dünya şampiyonu kızlara yazıyorsun yalaka seni kendine gel onlar milli sen nesin sen kimsin

Çağın Ceylan 28 Mayıs 2024 14:22

Tahsin Abim sana sonuna kadar katılıyorum,noktasına virgülüne kadar haklısın.Bu kadar Nankörlük,bu kadar yüzsüzlük olamaz.Bu takım Başına konulan Milli Kelimesini haketmiyor,nankörlükte ise çığır açmaya devam.Teşekkür edecekleri yerde utanmadan bir de şikayet ediyorlar.Ben de bundan sonra Voleybol Takımı diyeceğim.Bunlar olsa olsa gayrımilli olur.

Kenan Çelik 28 Mayıs 2024 13:11

Tahsin bey yazdıklarınızın tamamına katılıyorum ancak itibardan tasarruf olmaz diyenlere de birşeyler yazsanıza. siyasetçilerin özel uçakla memleketlerine gitmelerine neden ses çıkarmıyorsunuz. Volaybolcular için yazdığınız yazıyı siyasetçiler için de bekliyoruz.

Tekke 28 Mayıs 2024 11:42

Bazı yazarlar gibi birilerine yalakalık yapsalardı, “nasıl olur da özel uçakla gönderilmezler “ diye yazardın..

Aydın Muharem Arman 28 Mayıs 2024 11:22

Ah Tahsin efendi ah. Keşke bu sözleri diğerleri içinde söyleseydiniz. Onlar hala voleybol milli takımı. Bu kızlar dünya 1 numarası.Senin lafınla değerleri düşmez. Kadınlara karşı bu düşmanlık niye. Değiştir artık bu kafayı. Bu ülkede o kadar çok insan hak etmediği halde uçakla seyahat ediyor ki, hatta özel uçakla. Bunlara da bu kadar acımasız eleştiri yapsan keşke. Ama nerde sende o beyin. Varsa yoksa yalakalık şakşakçılık. Allah seni de bildiği gibi yapsın. Umarım bunu da yayınlayacak cesaretiniz vardır.

Kadir Üstün 28 Mayıs 2024 00:24

siyasetçiler özel uçak ister, sporcular özel uçak ister, ama benim vatandaşım yarın ne yiyeceğini düşünüyor. üstelik kızlara destek verenlere baktığınızda donu yoktur ama kızlara destek verir. elbette özel uçakla gidecekler, der. biz böyle bir milletiz işte. bize bunlar az bile. Tahsin beyin dediği gibi ben de artık Voleybol Milli Takımı değil, sadece Voleybol Takımı diyeceğim.

Doğruya doğru 28 Mayıs 2024 00:14

Bütün bunları sebebi biz vatandaşız. Şımartmak yere göğe sığdıramamızın sonucu bunlar. Şampiyonda olabilirsiniz. Ne var yani. Ama dedim ya asıl suç biz vatandaşın. Siyasetçilere şak şak taraf olduğumuz takımlara şak şak gözümüze baka baka isterler yaparlar. Hiç şaşırmamak lazım olanlara. Bir millet düşünün ki herşeyde konfor istiyor. Yapıcak bişey yok.

Yazarın Diğer Yazıları