Tahsin  Keskin

Kocaelispor'dan 1 iyi 1 kötü haber!

Tahsin Keskin

Öncelikle yeni yılınız kutlu olsun.

Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice yıllar diliyorum…

Çocukken Ocak ayının ilk haftasını hiç sevmezdim.

Hep bu ayda futbola ara veriliyor çünkü.

Futbolun tatilde olduğu bu zamanlarda vakit hiç geçmezdi, ben de hep transfer haberlerini araştırır, okurdum.

Futboldaki en büyük çirkinlikleri, pislikleri görmeme rağmen maalesef hala futbolu seviyorum, hala transfer çalışmalarını takip ediyorum ama bu sefer bunu işim icabı yapıyorum.

Futbol tatilde olsa da taraftar için transfer çalışmaları hakkında yazılan yazıların önemini bildiğim için bugünkü yazımı sadece Kocaelispor’un transfer gelişmelerine ayırdım.

Yılın ilk gününün konusu kentin en değerlisi markası Kocaelispor olsun istedim.

Yazacak çok şey var, o yüzden hiç uzatmadan başlamak istiyorum.

LEROY FER ÇOK İYİ BİR TRANSFER OLUR

Transfer çalışmalarını sürdüren Kocaelspor, ön libero mevkii için Alanyaspor forması giyen Leroy Fer’le görüşmelere başladı.

Alanyaspor, sözleşmesi sezon sonunda bitecek oyuncu için herhangi bir bonservis bedeli istemiyor.

Leroy Fer, Alanyaspor’un ilk yarıda Süper Lig’de oynadığı maçlarda sadece 3 kez ilk 11’de forma şansı bulabildi. Diğer maçların bir çoğunda ise sonradan oyuna girdi.

Daha önce Twente, Swansea, Norwich ve QPR formaları giyen 34 yaşındaki tecrübeli oyuncunun sürekli oynayabileceği bir takımda forma giymek istediği öğrenildi.

Trendyol 1.Lig’in kalitesini düşündüğümüzde bu oyuncunun rahatlıkla takımda forma şansı bulabileceğini ve 6 numara pozisyonunda çok faydalı olabileceğini düşünüyorum.

Elbette bu oyuncunun transferine Kocaelispor Başkanı Engin Koyun’un yakın dostu Menajer Tarık Özaslan izin verecek mi onu bilmiyoruz işte.

Çünkü Leroy Fer’in menajeri Tarık Özaslan değil.

BRUNO PAZ OLMAZ, HAKAN ARSLAN ÇOK PARA!

Öte yandan 2022’de Konyaspor’a transfer olan ve bu takımda 1,5 yıldır fazla forma şansı bulamayan Bruno Paz’la Kocaelispor’un ilgilendiği iddiası var. Umuyorum ki bu haber doğru değildir.

Peşin peşin söyleyeyim Kocaelispor bu oyuncuyu alırsa 2024’ün en büyük fiyasko transferi olur.

Bir de orta saha için Kocaelispor’un gündemine yine Sivassporlu Hakan Arslan’ın geldiğini öğrendim.

Bu oyuncu için yarım sezonluk olsa dahi 10-15 milyonların konuşulmasının bile çok fazla olduğunu düşünüyorum.

Kocaelispor’un Hakan Arslan’ın ısrarla istediği 1,5 yıllık sözleşmeyi kabul ederse çok büyük hata yapacağını düşünüyorum.

Kocaelispor, umarım bu iki oyuncu için hata yapmaz.

Kocaelispor, ön libero ve orta saha transferi konusunda bakalım ne karar verecek?

KENY TRANSFERİ ZOR GÖRÜNÜYOR

Sezon başında milyonlarca lira verilerek yönetimin büyük umutlarla transfer ettiği ancak şu ana kadar bir gol katkısı bile veremeyen Atabey Çiçek’ten umudunu kesen Kocaelispor, forvette Tanque ile forma savaşı verebilecek bir oyuncu ile anlaşmak için görüşmelere başladı.

Forvet transferi için ilk görüşmesini Senegal asıllı Philippe Keny ile gerçekleştiren Kocaelispor’un bu transferi kiralık olarak bitirmek istediği öğrenilirken daha önce Bandırmaspor forması giyen oyuncunun 1.Lig’de oynamak istemediği ifade edildi.

Philippe Keny’nin bonservisini elinde bulunduran Başakşehir Kulübü’nün 25 yaşındaki oyuncuyu satmayacağı, bu yıl oynayabileceği bir takıma kiralık olarak göndermek istediği öğrenildi.

Philippe Keny’nin Süper Lig ekiplerinden de talipleri olduğu ve Kocaelispr’a transferinin zor olduğunu söyleyebiliriz.

BU NEYİN TRANSFERİ KARDEŞİM?

Kocaelispor yılın son gününde Keçiörengücü forması giyen aslen Kocaelili olan Haşim Sarman’ı transfer etti.

21 yaşında ve stoper bölgesinde oynayan Haşim Sarman’a karşılık Kocaelispor, Alihan Kubalas’ı Keçiörengücü’ne bonservisi ile verdi.

Geçen yıl Vanspor’dan çok ciddi bir bonservis bedeli ile transfer edilen Alihan Kubalas’ın Keçiörengücü’ne Haşim Sarman’a karşılık verilmesi akıllara durgunluk veren yeni bir skandal transfer olarak Kocaelispor tarihine geçti.

Bu yıl Keçiörengücü forması ile ilk 11’de sadece 2 maça çıkan, sonradan oyuna girdiği 3 maçta da toplam 85 dakika oyunda kalan Haşim Sarman’ın neden transfer edildiğini gerçekten anlayabilmiş değilim.

Üstüne üstlük Kocaeli’deki bazı yayın organlarında bu oyuncunun büyük bir transfer başarısı olarak gösterilmesine hayret ediyorum.

Siz taraftarı nasıl aptal yerine koyarsınız kardeşim.

Taraftar neyin ne olduğunu bilmiyor mu sanki.

Maalesef olan Kocaelispor’a ve Kocaelispor’un parasına oluyor.

BARIŞ ALICI YUVADAN UÇUYOR

Geçen yıl milyonlarca lira bonservis bedeli ile Vanspor’dan aldığı Alihan Kubalas’ı Haşim Sarman’a karşılık Keçiörengücü’ne veren Kocaelispor, elindeki değerli oyuncuları başka takımlara kaptırmak üzere.

Sezon başında Yılport Samsunspor’dan Kocaelispor’a kiralık olarak gelen Barış Alıcı’ya Trabzonspor talip oldu.

Bu sezon oynadığı 13 maçta 4 gol ve 4 asistle dikkatleri üzerine çeken Barış Alıcı’ya Trabzonspor’un talip olması Kocaelispor’u oldukça zora sokacak gibi görünüyor.

Sözleşmesi yıl sonunda bitecek olan Barış Alıcı’dan bonservis bedeli kazanmak isteyen Yılport Samsunspor, bu oyuncuyu devre arasında Trabzonspor’a verebilir.

Oyuncunun menajeri ile anlaşan Trabzonspor’un bonservisi için Yılport Samsunspor ile görüşmelerini sürdürdüğü öğrenildi.

İlk görüşmede Barış Alıcı için 800 bin Euro bonservis bedeli isteyen Yılport Samsunspor’un miktarı aşağıya çekmesi durumunda Tranzonspor’un transferi bitirebileceği öğrenildi.

Oysa Kocaelispor Yönetimi, bu oyuncunun bonservisi için Yılport Samsunspor’la görüşüp anlaşamaz mı?

Kocaelispor, onca gereksiz ve kalitesiz oyuncuya milyonlarca lira öderken kadrosunda bulunan, verim aldığı, üstelik Süper Lig’e yükseldiğinde de iyi iş çıkartacak böyle bir oyuncu için gerekli bonservis bedelini ödemesi gerekmez mi?

Barış Alıcı’nın Samsunspor’dan kiralandığı ilk gün ‘’Keşke bonservisi ile alınsaydı’’ demiştim.

Kocaelispor Yönetimi, bazen iyi iş çıkartıyor ama neden sonunu getiremiyor anlayamıyorum.

EMİR ORTAKAYA BU SEZON KOCAELİ’DE KALACAK

Emir Ortakaya için güzel bir haber vereyim.

Sezon başında Fenerbahçe’den kiralık olarak Kocaelispor’a gelen Emir Ortakaya için geçen hafta sonunda karşılaştığım bir Fenerbahçe Yönetisi’nden aldığım güzel haberi sizinle paylaşmak istiyorum.

Devre arasında Fenerbahçe’nin geri çağırma olasılığı bulunan Emir Ortakaya’nın şu an için Fenerbahçe kadrosu içinde düşünülmediğini öğrendim.

Fenerbahçe’nin stoper bölgesi için çok tecrübeli bir oyuncu transfer etmek için çalışmalarını sürdürdüğü, Emir Ortakaya için ise Teknik Direktör İsmail Kartal’dan her hangi bir talep gelmediği bilgisine ulaştım.

Kocaelispor’a kiralık olarak verilen Emir Ortakaya’nın, Kocaelispor’da forma şansı bulmasından ötürü çok memnun olduklarını belirten Fenerbahçe Yönetisi’ne ‘’Gelecek yıl da Emir’i Kocaelispor’a verecek misiniz’’ soruma karşılık aynen şunları söyledi;

‘’Emir’in gelişimini yakından takip ediyoruz. Potansiyeli çok olan bir oyuncumuz. Merih Demiral bizim için büyük bir tecrübe oldu. Aynı hataları yapmak istemiyoruz.  Emir’in kısa bir süre sonra başarı ile Fenerbahçe forması giyeceğine inanıyoruz. Onunla da sürekli irtibat halindeyiz. Bu sezon, Kocaelispor’da şans bulmasından ötürü mutluyuz. Ertuğrul Hoca gibi bir teknik adam da onun için şanstır. Ancak gelecek sezon geniş kadromuzda yer alacaktır. Şu ana kadar Emir için İsmail Hoca’dan her hangi bir talep gelmedi. Stoper bölgesi için şampiyonluk mücadelemizde bize direkt katkı verecek çok deneyimli bir stoper transfer edeceğiz.’’

Yorumlar 3
Zerzerişşş 01 Ocak 2024 22:16

Gelelim alihan ve haşim meselesine biri 33 yaşında diğeri ise 20 yaşında kocaelispir alihan ne kadar bonservisi ile alsada sezon sonu hiç bir kulüp 34 yaşı daki futbolcuya bonservis ücreti ödemez alihan o kadar iyi bir futbolcu değil keçiörengücü alihan ile günü kurtarır ancak ama haşim arda sarman geleceği var.okey

Kadir Sağlam 01 Ocak 2024 15:53

Pakito, kaç haftadır Trabzonsporun izleme ekibi Kocaelideydi. doğru yazıyor Tahsin bey. inşallah anlaşamazlar. Barış Alıcının gitmesi Kocaelispor için hiç iyi olmaz.

Pakito 01 Ocak 2024 11:05

Samsunspor'un transfer yasağı var 2 sezon kimseyi satmaz, yine kurmuşsun kafanda bir seyler yazıyorsun.

Yazarın Diğer Yazıları