Tahsin  Keskin

Kocaelispor'dan bir çöp transfer daha!

Tahsin Keskin

Sezon başlamadan önce Kocaelispor’un kadro yapılanmasının yanlış olduğunu ve kaliteli oyuncular transfer edilmesi gerektiğini yazmıştım.

Trendyol 1. Lig’e yükselen Kocaelispor, ligin ilk haftasında Manisa FK, karşısına Harun Tekin, Yalçın Kılınç, Cem Ekinci, Yusuf Cihat Çelik, Atabey Çiçek, Candeias, Atila Turan, Fofana, Mehmet Yılmaz, Mesut Can Tunalı ve Yusuf Abdioğlu ilk 11’i ile çıkmıştı.

Kocaelispor, sahasında oynadığı bu maçı 2-0 kaybetmişti.

Yine buna yakın bir kadro ile Eyüpspor deplasmanına giden Kocaelispor, sahadan yine 2-0’lık bir mağlubiyetle ayrılmıştı.

Mağlubiyetler sonrası yönetimi ağır eleştiri bombardımanına tutan medya ve taraftar tepkisinin ardından Kocaelispor yönetimi doğru dürüst bazı transferler yapabilmişti.

Sonrasında bu kadrodan sadece 3-4 oyuncu kendine ilk 11'de yer bulabilmişti.

Özellikle geçen yıl 6 hafta önce Süper Lig’e çıkmayı garantileyen Samsunspor’dan alınan 4 oyuncunun katkısı ile puan cetvelinde üst sıralara tutunan Kocaelispor’da özellikle sol bek, 6 ve 8 numarada oynayacak oyuncu eksikliğini defalarca vurgulamıştık.

Kocaelispor yönetimi, kadrodaki bu eksiklerin devre arasında giderileceğini söyleyerek taraftardan sabır istemişti.

Devre arası bitti, 3 gün sonra ikinci yarının ilk maçında Manisa FK ile karşılaşacak Kocaelispor’da alınan oyuncuları gördükçe bir kez daha hayal kırıklığını uğrayacağız, diye düşünüyorum.

Pendikspor’dan alınan ön libero Josip Vukoviç dışında bir tane bile kaliteli oyuncu alınmış değil.

Josip Vukoviç de çok iyi bildiğimiz ve tanıdığımız bir oyuncu değil. Sadece Süper Lig’den geldiği için kaliteli oyuncu sıfatını yakıştırıyoruz.

Öyle aman aman bir oyuncu olsaydı düşme hattında bulunan Pendikspor bu oyuncuyu bırakır mıydı?

Diğer transfer edilen Haşim Arda Sarman’ı saymıyorum bile.

Haşim Arda Sarman’ın Kocaelispor forması ile kaç maça çıkacağını çok merak ediyorum.

Lig başlıyor ama nerde Kocaelispor’un transferleri?

Hani Philippe Keny, Çekdar Orhan, Rayane Aabid, Leroy Fer geliyordu?

Uçakları arıza mı yaptı, yoksa hala uçağın merdivenindeler mi?

Kocaelispor taraftarını kandırmayı bırakın artık.

Kocaelispor’un son transferi olan büyük golcü! Ramil Şeydayev’i sadece birkaç cümle ile anlatmak ayıp olacağı için ona koca bir sayfa ayırdım.

Yönetime yakın yerel medyanın başlığı ile ifade edecek olursak ‘’Karşınızda son kral Ramil Şeydayev’’

KOCAELİSPOR’DAN BİR ÇÖP TRANSFER DAHA!

Kocaelispor’un sezon başında Atabey Çiçek’le sözleşme imzaladığı gün ‘’Eyvah, Kocaelispor’un paraları yine çöp oldu’’ demiştim.

Yazdıklarımız orada duruyor, açın, bakın.

Büyük umutlarla ve milyonlarca lira verilerek transfer edilen Atabey Çiçek, ilk yarıda bir gol dahi atamadan Trabzon 1461’e kiralandı.

Yazdığımız gibi ‘Olan Kocaelispor’un parasına oldu’.

Trendyol 1.Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Kocaelispor, forvet transferi için çalışmalarını sürdürürken yine bir çöp transfer daha yaptı.

Kocaelispor , sezonun ilk yarısını Tayland 1.Lig ekiplerinden Buriram United’da forma giyen Azerbaycanlı oyuncu Ramil Şeydayev ile sözleşme imzaladı.

Tayland’ın 2. Lig seviyesindeki bir takımda oynayan Ramil Şeydayev, takımının 15 maç oynadığı ligde 10 maçta forma giyebildi ve sadece 1 gol attı. Şeydayev, son maçlarda kadroya dahi alınmadı.

Böylesine kalitesiz bir ligde bile sadece 1 gol atabilen bu oyuncuyu forvet transferi olarak transfer etmek hangi aklın ürünüdür Allah aşkına?

Diyeceksiniz ki bir oyuncunun yarım sezonluk performansına göre mi iyi futbolcu olup olmadığına karar veriyorsunuz?

Elbette hayır.

Ben bu oyuncuyu tam 2 yıl takip etmiştim.

2016 yılında Trabzonspor’a transfer olan bu oyuncu 1 dakika bile resmi bir maçta süre almadan yıllık ücretinin önemli bir kısmını Trabzonspor ödeyerek başka takıma kiralanmıştı. O dönemden takip etmeye başlamıştım.

Ramil Şeydayev’u 2016 yılının sezon başında Trabzonspor’un hazırlık maçında izlemiş ‘’Trabzonspor’a büyük kazık atmışlar’’ demiştim.

Usta Menajerleri sayesinde Trabzonspor’la 3 yıllık sözleşme imzalayan Ramil Şeydayev’un takımdan gönderilmesi için Trabzonspor yönetiminin ne çektiğini çok iyi biliyorum.

Trabzonspor, üste para verip bu oyuncudan zor kurtulmuştu.

Kiralandığı başka takımlarda da takip ettiğim ve hiçbir varlık gösteremediğini çok net bir şekilde gördüğüm bu oyuncunun Kocaelispor’a transfer olduğuna inanamıyorum.

Size daha kötü bir haber vereyim mi?

Kocaelispor’un 1,5 sezonluk imza için Ramil Şeydayev’a 25 milyon lira ücret vereceği iddia ediliyor.

Yok artık ya!

En kötüsü ne biliyor musunuz?

Eğer iddia edilen rakamlar doğruysa bu transferin futbolcu transferinden daha çok birilerinin cebinin doldurma amacını taşıdığını söyleyeceğim ama o da olamaz. Çünkü bu transfer tamamen Ertuğrul Sağlam’ın bilgisi dahilinde yapılmış.

En kötüsü de bu işte.

Ramil Şeydayev’i Ertuğrul Sağlam istemiş.

Ne yaptın Hocam?

Bu nasıl bir transferdir Hocam?

xxxxx

Yok yok bir yerlerde bir sıkıntı var.

Yine yazık ettiler Kocaelispor’un paralarına.

Yazıktır, günahtır be kardeşim!

Göz göre göre böyle çöp bir transfer yapılır mı?

Başka ne denir, nasıl anlatılır bilemiyorum…

Yazarın Diğer Yazıları