Tahsin  Keskin

Konu kapanmıştır!

Tahsin Keskin

Gazeteci İsmet Çiğit ile Kocaeli Zirve’de yaklaşık bir yıl beraber çalıştık.

Ondan önce de kurucu ve ortağı olduğum başka bir gazetede kısa bir süre  de beraber çalışmış, sonrasında ben o gazeteden ayrılmıştım.

Kocaeli Zirve’de bizimle çalıştığı dönem içerisinde İsmet Ağabey ile hafta içi aralıksız her gün Kocaeli Zirve’nin YouTube Kanalı’nda beraber canlı yayınlar yaptık.

Görsel gazetecilik anlamında beraber güzel işler çıkarttık.

Daha doğrusu Türkiye’de hiçbir gazetecinin yapamadığı bir ilki yaparak hafta içi her gün canlı yayında Kocaeli, Türkiye ve dünya gündemini değerlendirdik.

Hiç abartmadan söylüyorum, Kocaeli’de bazı zamanlar gündemi bizim konuşmalarımız belirledi. Zaten bizi takip edenler bunları biliyorlar.

Bir tarafta kentin duayen gazetecisi ve CHP’nin katıksız savunusu İsmet Ağabey diğer tarafta 28 Şubat sürecini üniversitede yaşamış, mesleki mülakatlarında dinle ilgili sorularla karşılaşmış, seküler devlet anlayışın baskısını iliklerine kadar hissetmiş muhafazakar bir ailenin bir evladı olarak karşılıklı çok tartışmalarımız, çok atışmalarımız olmuştu.

Ancak program bittiğinde birbirimize sarılıp, ‘’Kırıldın mı?’’ diye hep birbirimize sorardık.

Hiçbir gün birbirimizden kırgın ayrıldığımızı hatırlamıyorum.

Programdan sonra kahvelerimizi içtikten sonra onu evine hep ben bırakırdım.

İsmet Ağabey’i tanıdım tanıyalı içindeki iki ateş hiç sönmedi.

Birincisi ve en önemlisi CHP’nin hep seçim kaybedip, hep muhalefette kalmasıydı.

Her seçim öncesi ‘’Tamam bu sefer geliyoruz Tahsin’’, ‘’Bu sefer iktidarız Tahsin’’ deyip, sonrasında yaşadığı hayal kırıklıkları gözümün önünden hiç gitmiyor.

Hatta benimle girdiği  iddiada kaybedip, ısmarladığı yemekleri yerken bile tat alamıyordum.

CHP’nin iktidara gelemeyişi ile ne kadar mutlu oluyorsam İsmet Ağabey’in seçim sonrasındaki yıkılışını gördükçe o kadar üzülüyordum.

İtiraf etmeliyim ki, İsmet Ağabey, CHP’nin seçim kazandığını görmeden hayata veda edeceği konusunda ciddi endişelerim vardı.

Adamın resmen gözü açık gidecekti ki, sağ olsun AK Parti yöneticileri buna izin vermedi!

31 Mart Yerel Seçim Sonuçları sonrasında tek sevindiğim olay, İsmet Ağabey’in mutluluğu oldu.

(Ancak şunu hemen söyleyeyim, sadece İsmet Ağabey’in değil torunlarının bile CHP’nin tek başına iktidar olduğunu görmelerini imkansız olarak görüyorum)

Dün Değerli Gazeteci Üstadım İsmet Çiğit beni aradı.

İsmet Ağabey ile arada sırada telefonda görüşür, bazen tatlı tatlı atışırız.

Çok farklı siyasi görüşlerimiz olmasına rağmen birbirimize hak verdiğimiz konular da az değildir.

Geçen hafta içinde ailece hep beraber iftar yapmış, sohbet etmiştik.

Seçim öncesinde yine her zaman ki gibi siyasi temennilerini ifade ederken değişimden yana çok da fazla umudunun olmadığı yüzüne yansıyordu.

Ancak İsmet Ağabey ile dünkü görüşmemiz hepsinden çok farkıydı.

İsmet Ağabey, artık bulutların üzerinde…

İsmet Ağabey’in içi kıpır kıpır, ses tonu bunu fazlasıyla yansıyordu.

İsmet Ağabey, telefonda ‘’Akdeniz, Ege, Marmara’nın büyük çoğunluğu kıpkırmızı oldu Tahsin, bir de Kocaeli’yi kırmızı görseydim ne güzel olurdu’’ deyince ben de ‘’Türkiye kırmızı olduğu halde Kocaeli kırmızı değilse o zaman bu konuda Tahir Başkan’ın hakkını teslim et abi’’ dedim.

İsmet Ağabey de ‘’Bir şey demiyorum. Perşembe günkü yazımı oku’’ dedi.

CHP’nin yerel seçimlerden birinci parti olarak çıkması İsmet Ağabey’in Tahir Başkan aşkını yine depreştirdi sanırım.

İsmet Ağabey ile yerel seçim sonuçları üzerine biraz daha konuştuktan sonra ona bir soru sordum.

CHP, İYİ PARTİ İLE İTTİFAK YAPTI MI?

Biliyorsunuz yerel seçimlerden önce ''İddialıyım! Yoksa gazeteciliği bırakırım'' başlıklı yazımda ‘’Eğer 31 Mart 2024 seçimlerinde CHP ile İYİ Parti arasında işbirliği olmazsa ben gazeteciliği bırakırım’’ demiştim.

Yazılarıma gelen bazı yorumlarda bu konu ile ilgili ‘’Gazeteciliği bırakacak mısınız?’’ sorularıyla karşılaşıyorum.

Sanki CHP ile İYİ Parti arasında işbirliği olmamış gibi böyle soru soran okurlarım için gerçekten çok üzülüyorum.

Ya okuduğunu anlayamamışlar ya da Tanzanya’daki seçimi takip etmişler.

Oysa ben yazılı bir ittifaktan bahsetmiyor, seçimde işbirliği içinde olacaklarını iddia ediyordum.

Kim, ne anlatıyor Allah aşkına?

31 Mart Yerel Seçimleri’nde hem İzmit’te hem de Türkiye’de CHP ile İYİ Parti arasında işbirliğinin resmen kitabı yazıldı.

Bu işbirliği olmasaydı CHP kaç belediye başkanlığını alabilirdi?

Ben, kendimden ve gördüklerimden eminim ama her şeye rağmen Duayen Gazeteci İsmet Çiğit’e de sordum.

‘’Biliyorsun abi, daha önce ‘CHP ile İYİ Parti arasında işbirliği olmazsa ben gazeteciliği bırakırım’ yazısı yazmıştım. Bu süreçte sence CHP ile İYİ Parti arasında işbirliği olmadı mı? Eğer sen işbirliği olmadı, dersen sözümü tutup gazeteciliği bırakıyorum’’ dedim.

Öncelikle gerçek bir duayen olan Gazeteci İsmet Çiğit’e gazetecilik konusunda benimle ilgili güzel düşünceleri için çok teşekkür ediyorum.

Sağ olsun Üstadım.

Ayrıca İsmet Ağabey de İzmit’te CHP ile İYİ Parti arasında işbirliğini isim ve makamlarıyla birlikte açıkladıktan sonra ‘’Bırakmak ne demek, devam Tahsin’’ ifadelerini kullandı.

Değerli Üstadın bu sözlerinden sonra bu konu tamamen tartışmaya kapatılmıştır.

Yorumlar 3
Can Türk 03 Nisan 2024 08:29

bu kentte takip ettiğim ender gazetecilerden birisiniz ama şu Fatma Başkanla uğraşmayı bırakın artık Tahsin bey. Madem öyle AKPLİ belediyeleri de yazın. Onlarda neler oluyor neler.

Serpil Şenocak 03 Nisan 2024 08:17

Yazdıklarınız çıktı ama bundan sonrası için ne düşünüyorsunuz onu da yazın Tahsin bey. AKP kan kaybetmeye devam eder mi? AKP’nin yerini kim alır sizce?

İzmitliii 03 Nisan 2024 00:35

Tahsin bey sizi de İsmet beyi de severek her yazınızı okuyorum. bu kentte taki ettiğim nadir ikilisiniz ancak hatırlatmak isterim. İsmet beyle siz kavga etmemiş miydiniz. aranızdaki buzları iftarda mı erittiniz. İsmet bey yazılarında AKP'yi yerden yere vururken siz de CHP'den hiç hoilanmadığınızı söylüyorsunuz. bunun bir ortası yok mu. ayrıca CHP ile İYİ Parti tabanda birlik yapmıştır. gerçi İYİ Partinin adayı Kamil bey, CHP ile yapılan işbirliğinden ciddi şekilde rahatsızlığını dile getirmişti. bence de bir ortaklık var ama AKP bile buna ses çıkarmazken siz nden bu hadar sert yazılar yazıyorsunuz Tahsin bey. İzmitte herkes halinden memnun görünüyor.

Yazarın Diğer Yazıları