Tahsin  Keskin

Leyla Atakan filmini çok konuşacağız!

Tahsin Keskin

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri yaklaşırken belediye başkan adayları harıl harıl çalışmaya başladı.

AK Parti’den  CHP’ye, Saadet Partisi’nden İYİ Parti’ye kadar bütün belediye başkan adayları projeler üretiyor, resmen canla başla mücadele veriyor.

Ancak bir belediye başkan adayı var ki bırakın adaylık çalışması için projeler üretmeyi bomboş işlerle uğraşmaya devam ediyor.

Seçime kalmış sadece 52 gün, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in haftalardır tek gündemi Leyla Atakan Filmi.

Sokak sokak, mahalle mahalle dolaşarak 11 Şubat’ta gösterime girecek filmi anlatan Fatma Hanım, herkesi filme davet ediyor.

Seçime günler kala, CHP’nin Kocaeli’nde elinde bulunan tek ilçedeki belediye başkanının yaptığına bakar mısınız?

Hani ziyaretler esnasında siyaset konuşsa, gelecek dönem için projelerini anlatsa anlarım ama Fatma Hanım’ın bu filmi anlatarak 31 Mart’taki seçimlerde yeniden başkan olacağını düşünmesi garip değil mi?

Aklıma başka sorular da gelmiyor değil hani!

Yoksa ‘’Ben çalışmasam da olur, Kocaeli İl Örgütü’nün işi ne, onlar çalışsın’’ mı, diyor?

Yoksa Fatma Başkan, İzmit’i yeniden kazanmak istemiyor mu?

Sen haftalardır bütün mesaini kıytırıktan bir film için harcarken kimse senin için sahada mücadele vermez, kardeşim.

Yerel seçimlere günler kala bir film için bu kadar zaman harcamak partiye de yazık ettirir, belediyeye de…

Fatma Hanım, bu seçimde nurlar içinde yatsın, feci kazada hayatını kaybeden, toprağın altında yatan Leyla Atakan’dan mı medet umuyor, gerçekten anlayamıyorum.

Fatma Hanım’ın çevresinde hiç mi akıllı biri kalmadı?

Fatma Hanım’a ‘’Seçime 2 aydan kısa bir zaman var. Ne filmi kardeşim? Bizim projeler üretip, onları açıklamamız gerekiyor’’ diyen bir kişi de mi yok?

Sırf Leyla Atakan filmini yaptı diye kaç kişi oyunu Fatma Hanım’a verecek?

O zaman bunca zamanı bu filmle öldürmenin alemi nedir?

Farkında mısınız?

Birileri Fatma Hanım’a narkozu vermiş, bu filmle uyutuyor.

Ayrıca çok merak ediyorum, Fatma Hanım’ın haftalardır bütün mesaisini ayırdığı ve finansmanını İzmit Belediyesi’nin üstlendiği bu filmi kaç kişi izleyecek, film ne kadar hasılat yapacak?

Söz hasılattan açılmışken, aklıma geldi.

Bu filmin yapımı için usulsüzlük yapıldığı iddiası ile iki Mülkiye Müfettişi’nin İzmit Belediyesi’ne gelip, hazırladıkları rapordan sonra İçişleri Bakanlığı, Fatma Başkan hakkında soruşturma açılmasına izin vermemiş miydi?

Şimdi Fatma Başkan, kendisi hakkında usulsüzlük iddiası ile soruşturma açılmasına izin verilen bu filmi mi bize izletecek?

Bence Fatma Başkan, filmin gösteriminden önce bu filmle ilgili belediyedeki usulsüzlük iddialarına cevap vermesi gerekmez mi?

Fatma Başkan;

Leyla Atakan hakkında belgesel filmi çekmesi konusunda bir engel oluşturmadığı halde neden doğrudan temin yöntemiyle Özek Prodüksiyon ve Danışmanlık Tic. Ltd. Şti.'ne patent hakkı adı altında İzmit Belediyesi'nin kasasından milyonlarca lira parası verildi? (Filmin yapımına ödenen para ayrı)

Mülkiye Müfettişleri'nin Leyla Atakan Belgesel filminin yapımında usülsüzlük yaptığı iddia edilen Özek Prodüksiyon ve Danışmanlık Tic. Ltd. Şti. ile eşinizin bir bağlantısı var mı?

Yanınızdan ayrılmayan Haydar Akar’ın yeğenine direkt olarak ne kadar ihale verildi?

Bu sorulara İzmit halkı cevap bekliyor.

Anlaşılan, Leyla Atakan filmini 11 Şubat’tan sonra da çokça konuşmaya devam edeceğiz.

Yorumlar 5
Yusuf 08 Şubat 2024 23:34

Umarım Fatma hanım seçimi kazanamaz da senin gibi bir gazetecinin meslekte varolma sebebi ortadan kalkar

Taraftar 41 08 Şubat 2024 15:47

Her yaptık dediği işte ya papazlık yada mahkemelik olan bu yönetimin milyonlarca lirayı heba ettiği bu belgesel başından sonuna ne kadara maloldu bilen var mı? 3 sene önce Naz Elmas ve başka bir oyuncu kadrosuyla başladı hikaye. 5 yıldızlı otellerde Naz Elmas ve tüm oyuncu ekibinin katıldığı lansman yapıldı, yüzbinlerce lira reklama ayrıldı ama Naz Elmas ve ekibi parasını alamadığı için mahkemelik olarak projeden ayrıldı, bu etapta milyonlar sokağa atıldı. Naz Elmas olmayınca Özge Borak ve yeni oyuncularla anlaşıldı bu sefer Özel kalem müdüresinin kankisi olan yapımcıyla mahkemelik olundu, 1 sene sürdü bu mahkemelik süreç. Kimlere ne tavizler verildi bu belgesel için? Fen İşlerine sürgüne gönderilen bir önceki Kültür Müdürünün görevi süresince imza attığı tüm işler detaylı araştırılmalıdır. Basından takip ettiğimiz kadarıyla belediyeden 12 kişi bakanlık soruşturmasında bu iş için. Şeffaf ve ayrıntılı bilgilendirme yapılmalıdır bu filmle ilgili. Vatandaşın parası bu kadar kolay harcanmamalı!

Kader Şişmanoğlu 07 Şubat 2024 14:36

yine doğrularla karşımızdasınız Tahsin bey. teşekkür ederiz. yazılarınızı keyifle okuyoruz. doğruları yazdığınıza eminiz. Fatma Başkanı gerektiğinde yerden yere vuruyorsunuz ama AKPLİ belediyelerle ilgili bir skandal yazıp heme bırakıyorsunuz. neden? bir gazeteci bütün partilere eşit ve tarafsız olmak zorunda değil mi? bu konuda kendinizi sorguluyor musunuz?

Burak 07 Şubat 2024 11:52

Leyla Atakan İzmit için bir semboldür siz kimsiniz ki bomboş iş diyebiliyorsunuz ? Sizin ne kadar katkınız olmuş bu şehre ? CHP li değilim ama bomboş ifadesi biraz hadsiz olmuş.

Köksal Özdemir 07 Şubat 2024 09:00

Tahsin bey, yazılarınızı hergün takip ediyorum. gazeteciliğinize lafım yok ancak siz Fatma Hanımı çok sevdiğiniz için mi ona böyle bir eleştiri getiriyorsunuz yoksa onu istemediğiniz için mi? yazdıklarınız doğruysa neden hala görevine devam ediyor.

Yazarın Diğer Yazıları