Tahsin  Keskin

Muharrem Tutuş: Siyaseti bırakmadım

Tahsin Keskin

31 Mart Yerel Seçimleri’nde Ak Parti’nin İzmit Belediye Başkan Adayı olan Muharrem Tutuş, seçim yenilgisi sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kendisine destek verenlere teşekkür ederek ‘’Benim anlayışımda siyaset bir meslek değildir, uygun zaman ve zeminde icra edilir ve bir gün biter. Dolayısıyla ben de; bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonraki hayatıma Mâli Müşavir Muharrem Tutuş olarak devam edeceğim’’ demişti.

Muharrem Tutuş’un bu açıklaması sonrasında siyasi çevreler ‘’Muharrem Tutuş siyaseti bıraktı’’ demişti.

Sadece siyasi çevreler değil Kocaeli’de yayın yapan yerel gazeteler de aynı şeyi yazmışlardı.

Ramazan ayının son akşamında dost sohbetindeyken Muharrem Tutuş’un da yakın akrabası olan İzmit’in değerli ismi Numan Uysal Hocamız ‘’Siz yanlış biliyorsunuz, Muharrem Tutuş siyaseti bırakmadı’’ deyince dün ben de Muharrem Tutuş’u aradım.

Tutuş’la bayramlaştıktan sonra ilk sorum ‘’Başkanım siyaseti bıraktınız mı?’’ oldu.

Muharrem Tutuş kesin ve net bir dille ‘’Öyle bir şey yok. Ben hiçbir zaman siyaseti bıraktım, demedim. Sosyal medya paylaşımımın yanlış anlaşıldığını düşünüyorum.Ben siyaseti bırakmadım’’ dedi.

TUTUŞ: SİYASETİ BIRAKMAK GİBİ BİR DÜŞÜNCEM YOK

Muharrem Tutuş’a ‘’Bildiğim kadarıyla hakkınızda çıkan ‘Siyaseti bıraktı’ haberlerini yalanlamadınız. Neden?’’ diye sordum.

Muharrem Tutuş, ‘’Öyle bir şey yazmışlar ama ben öyle bir paylaşım yapmadım. Ancak ben üzerine gitmedim.ben orada söylediğim ‘Benim siyasi görevim bitti. Dolayısıyla ben siyasetle var olan veya hayatını siyasetle kazanan biri değilim. Şu anda Mali Müşavir Muharrem Tutuş olarak hayatıma devam edeceğim. Söylediğim sadece buydu ancak oradan farklı çıkarımlar olmuş orda. Şu an için benim siyasi bir görevim yok. Dolayısıyla işimle ilgileneceğim. Siyaset bir görev işi. Benim bakışım bu. Ben teşkilatıma da dün onu söyledim.  Bana nerde, ne zaman, nasıl bir görev verilirse bana ‘Alo’ denildiğinde 5 dakika içinde koşarak bana verilen görevi yapmaya giderim. Bu her ne görev olursa olsun. Ben bu teşkilatın bir üyesi, bir neferiyim. Hayatımın yarısı burda geçti. Meclis üyeliği görevim sona erdi. Bugün itibariyle aktif bir görevim olmadığı için kendi işime devam ediyorum. Ancak yarın farklı bir gelişme olur da görev verirlerse vaya ben göreve talip olursam her zaman yine hazırım. Net olarak söylüyorum, benim siyasi bırakmak gibi bir düşüncem yok’’ dedi.

TUTUŞ: ONLARIN HADDİNE DEĞİL

‘’CHP’lilerin ‘Muharrem Tutuş’a siyaseti bıraktırdık’, sözleriyle ilgili neler söyleyeceksiniz’’ diye sorduğum Muharrem Tutuş, ‘’Bu arkadaşlar ne yapmışlar da bana siyaseti bıraktıracaklar. Kendi oyları düşmüş. Bizim tamamıyla kendi seçmenimizle alakalı bir problem yaşadık. Burda bize bir uyarı var. Ancak bunları söylemek onların haddine değil. Bence onların kendilerini check etmeleri gerekiyor. Onların da oyu düşmüş. Bundan biz de ders çıkaracağız.’’ dedi.

Muharrem Tutuş’a seçmenden ne gibi bir uyarı aldığınızı düşüyorsunuz, AK Parti’nin bu seçimde çıkaracağı ders nedir?, diye sordum.

TUTUŞ: BİZİM SEÇMENİN BİR YERE GİTTİĞİ YOK

Muharrem Tutuş: ‘’Bu seçimin belirleyicisi sandığa gitmeyen seçmen oldu. Bu birinci gerçek. İzmit’te 60 bni kişi sandığa gitmemiş. Bunun sebeplerini irdelediğimizde emeklilerle ilgili problemler ve ekonomik sıkıntılar bunun en önemli gerekçesi diye düşünüyorum. Seçmenimizin sandığa gitmemesini elbette parti olarak irdelememiz gerekiyor. Ancak şunu da gördük ki, Ak Parti seçmeni sandığa gitmedi, ama gidip başka bir partiye de oy vermedi. Şunu da görmemiz gerekiyor, CHP, oylarını arttırmadı. Ak Parti, seçmenine küsüp oy vermedi. Bunu iyi farketmemiz gerekiyor. Örneğin 2002 yılındaki ekonomik krizden sonra yapılan seçimlerinde seçmen AK Parti’de kümelenmişti. Ancak bu seçimde CHP’de bir kümelenme yok. Bizim seçmenin bir yere gittiği yok ama sandığa da gitmediler. Bundan dersler çıkarmalıyız’’ dedi.

TUTUŞ: TÜRKİYE’DEKİ SİYASAL KONJONKTÜR KAZANMAMIZA İZİN VERMEDİ

‘’Bu kadar çok belediyenin kaybedilmesini sadece emeklilere ve ekonomik sıkıntıları bağlamak ne kadar doğru. Bir yıl önceki genel seçimde de ekonomimiz çok iyi değildi. Bu seçimdeki başarısızlık da Ak Parti teşkilatlarının hiç mi suçu yok’’ diye sorduğumda Muharrem Tutuş, ‘’Teşkilatların eksiği olabilir belki ama Türkiye’deki bütün teşkilatlarda aynı sorun olabilir mi, diye sormak lazım. Kocaeli İl Teşkilatı bana bütün desteği vermiştir. Ancak Türkiye’deki siyasal konjonktür, maalesef kazanmamıza izin vermedi. Bu farklı bir rüzgardı. Bu hikayede kimseye söyleyecek bir şey yok’’ dedi.

TUTUŞ: TÜRKİYE’Yİ VURAN RÜZGAR İZMİT’İ DE VURDU

‘’Önemli bir seçim kaybettiniz, kırgın olduğunuz birileri var mı?’’ diye sorduğum Muharrem Tutuş, ‘’Teşkilatıma kırgın veya küskün olduğum kimse yok. Eksiklerimiz hatalarımız olmuş olabilir ama Türkiye seçim sonuçlarına baktığımızda bizimle ilgili tartışmamız gereken bir konu yok. Türkiye’yi vuran rüzgar, İzmit’i de vurdu. Ak Parti Kocaeli Teşkilatı her zaman yanımda oldu. Hepsine teşekkür ediyorum’’ dedi.

Yorumlar 3
İzmitli 12 Nisan 2024 14:32

Sayın Tahsin bey,Muharrem bey Kocaelideki 13 Belediyenin oyu geçen seçime göre düşmüştür en az düşende İzmit Belediyesidir büyükşehirin bile oyunun düştügü bir yerde hemde ittifaksız olarak %0.8 düşen Fatma kaplana oyun düştü demek çok büyük haksızlıktır .Oyları ,,%8 gibi düşen Akp belediyelerine ne diyeceksin son derece başarılımı

Murat Kuloğlu 11 Nisan 2024 15:45

çok ilginç bir geri dönüş olmuş Tutuş'un geri dönüşü. Tahsin bey, bu sefer de size demesin ben bıraktım ama Tahsin bey beni yanlış anladı. bana göre de Tutuş2un siyasi hayatına nokta koyması gerekiyor. bu açıklamayı yapmakta çok geç kaldı bence.

Ali Köse 11 Nisan 2024 06:29

Bence Muharrem Tutuşun siyasi hayatı bu seçimle bitmişti. doğru bir karar almıştı ancak nasıl ve nden geri döndüğünü bilmek lazım. seçimden sonra siyaseti bıraktı diye onca haber yayınlanırken neden hiç birini yalanlamadı da şimdi ben aslında öyle demedim, diyor. vatandaş herşeyin farkında.

Yazarın Diğer Yazıları