Tahsin  Keskin

Ne istedin de vermediler Sibel Abla?

Tahsin Keskin

AK Partili Sibel Gönül’ün oğlu Buğra Gönül, dün CHP’ye üye oldu ve hemen ardından da CHP’nin Kartepe Belediye Meclis üyesi için aday adaylık başvurusu yaptı.

Buğra Gönül’e parti rozetini, CHP İl Başkanı Bülent Sarı taktı.

Kocaeli basınına sıradan bir haber gibi yayınlansa da bu çok önemli bir haberdir aslında.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İzmit Belediye Başkanlığı için CHP’li aday Fatma Kaplan Hürriyet’in en büyük rakibi Ak Parti’nin adayı Azize Sibel Gönül’ün oğlu Buğra’nın CHP’ye geçmesi gerçekten büyük bir olaydır.

4 yıl önceki seçimlerde mümkün olduğunca yan yana gelmemeye özen gösteren ve büyük kavgaların yapıldığı o süreçten sonra  şimdi bu iki ismin aynı parti için mücadele verecek olması çok manidardır.

Sibel Gönül, her ne kadar ‘’Bu oğlumun kararı’’ deyip, işin içinden çıkmaya kalkışsa da oğlunun aday olduğu bir partiyi desteklemeyeceğini söylemesine kim inanır?

Ak Parti seçmenini, bu saatten sonra Sibel Gönül konusunda kimse ikna edemez.

Sibel Gönül kimdir?

57 yaşındaki Mimar Azize Sibel Gönül, 23. ve 24. dönem olmak üzere iki dönem Ak Parti’den Kocaeli Milletvekilli seçilmiştir.

2014 yılında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı görevine getirilmiştir.

Bizzat kendisinin talebi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İzmit Belediye Başkalığı için Cumhur İttifakı'ndan aday yapılmıştır. Ancak  CHP’li başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet karşısında seçimi kaybetmiştir.

Gönül, evli ve 2 çocuk annesidir.

İşte 2 çocuktan biri olan Buğra Gönül, dün CHP’ye üye olup, meclis üyeliğine aday adaylığını açıkladı.

Dün akşam saatlerinde Buğra Gönül’ü aradım.

CHP’ye üyelik sürecinin nasıl geliştiğini sorduğum Buğra Gönül, şunları söyledi:

‘’Annemin siyaset yaptığı dönemlerde ben çok fazla Ak Parti’nin içinde olmadım. O dönemler okulum vardı, okulumla ilgileniyordum. Şimdi siyasete girmenin doğru bir zaman olduğunu düşünüyorum. Ben Kartepe’de oturuyorum. Benim de mesleğim mimarlık. Bu ilçede faydalı olabileceğime inandığım için CHP’ye katılıp, CHP’nin Kartepe Belediye Meclis üyeliği için aday adaylık başvurusu yaptım.’’

Sibel Abla’nın, CHP’den meclis üyeliği için başvurusuna nasıl bir tepki verdiğini sorduğum Buğra Gönül, ‘’Son derece makul karşıladı. Bu benim görüş ve düşüncelerim doğrultusunda gelişen bir durum. Ailem de kararıma saygı duyuyor ve beni destekliyor’’ dedi.

‘’Sibel Abla’nın, Ak Parti’ye bir küskünlüğü var mı?’’ diye sorduğum Buğra Gönül, ‘’O soruyu anneme soracaksınız’’ dedi.

Sibel Hanım’ı aradım ama telefona cevap vermedi.

Tedavi sürecinde olduğu için aradığım saat belki dinlenme zamanına denk gelmiştir, diye düşündüm.

Elbette yıllardır Ak Parti içinde siyaset yapan Sibel Gönül’ün bu konuda söyleyecekleri vardır.

Ancak Buğra Gönül’ün adaylığından ve benim bu kısa görüşmemden Sibel Gönül’ün Ak Parti’ye gönül koyduğunu düşünüyorum.

Bu süre içinde ailenin ne yaşadığını bilmiyorum.

Sibel Gönül’ün hastalığı döneminde fazla aranmadığı ve sorulmadığı için böyle bir çıkış yapma ihtimali var.

Ancak, Buğra Gönül’ün CHP’ye üye olup, meclis üyeliği aday adaylığı, Gönül Ailesi’ni Ak Parti içerisinde dönüşü olmayan bir yola sokmuştur.

Bu konularda çok hassas olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu duruma nasıl bir tepki vereceğini tahmin etmeye gerek yok sanırım.

Sibel Gönül’ün Ak Parti Teşkilatlarını önemsememesini bir nebze anlayabilirim ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepkisini nasıl gözardı eder, onu anlayamadım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘‘Ne istedin de vermedik Sibel?’’ diye sorduğunda cevabını ben de çok merak ediyorum doğrusu.

Yorumlar 1
Levent pak 07 Aralık 2023 11:18

Hemşerim ille bir istediğini alamama mı olması gerekiyor belki de adam özgür iradesiyle böyle bir karar vermiş, ailesi de saygı göstermiştir. Tabi bu kavramları sizin ve sizin mahallenin anlamanız çok güç..

Yazarın Diğer Yazıları