Tahsin  Keskin

Neden hep hedef gösterildi?

Tahsin Keskin

Uzun zamandır dilimizde Kocaelispor Başkanı Engin Koyun ve yönetimi var.

Başkan Koyun ve yönetimi görevde bulunduğu süre içinde çok büyük hatalar yaptı.

Biz de bu hatalar nedeniyle başta Başkan Koyun olmak üzere yönetim kurulunu yerden yere vurduk, çok eleştirdik.

Başkan Koyun dün resmi olarak istifa etti.

Şimdi başkanlık görevine Mali İşlerden Sorumlu As Başkan Recep Durul, devam edecek.

Aynı yönetim görevine devam ederken sadece Engin Koyun’un başkanlıktan ayrılması Kocaelispor için ne kadar yeterli olacağı tartılılırken başarılı olunması durumunda aynı yönetimin Kocaelispor Olağanüstü Genel Kurulu’nda tekrar aday olacağı konuşuluyor.

Sorunun sadece Engin Koyun’dan kaynaklanmadığını ve Kocaelispor yönetim kurulunun hatalı işler yaptığını defalarca tekrarlayıp, bu saatten sonra Kocaelispor’un bu sezon Süper Lig’e çıkma şansının pek bulunmadığını yazmıştım, hala bu düşüncemin arkasındayım.

Ancak Başkan Engin Koyun ve yönetimini haklı olarak acımasızca eleştirirken çok önemli bir ayrıntıyı atladığımızı düşünüyorum.

Sezar’ın hakkını Sezar’a verelim.

Başkan Engin Koyun ve yönetimi çok büyük hatalar yaparken hiç mi güzel bir şey yapmadılar?

Hiç mi Kocaelispor’a faydaları olmadılar?

Bunları da yazmazsak Başkan Engin Koyun ve yönetimine haksızlık etmiş oluruz ve Allah bize bunun hesabını sorar.

Birincisi, Başkan Engin Koyun ve yönetimi, bakkal hesabıyla yönetilen ve uçan kuşa borcu olan bir takımı teslim aldılar.

Bana göre çok yeterli olmasa da hiç değilse önceki yönetimlere göre çok daha ciddi oranda mali disiplini sağlamışlardır.

Belki Kocaelispor’un borcu sıfırlanamamıştır ama sürdürülebilir bir borçlanma sayesinde şu anda Bursaspor ve Eskişehirspor’un düştüğü duruma düşmemiştir, düşürülmemiştir.

Bana göre en önemlisi de budur.

İkincisi, Bal Ligi’ne düşen Kocaelispor’un deplasmanlara gidecek parası bile yokken Kocaelispor’un şu anda böyle bir derdi yoktur.

Daha önce Kocaelispor’a bir kuruş vermeyen Kocaeli’deki büyük firmalar, şimdi bu kulübe sponsor olmak için sıraya girmektedir. Bu da yönetimin başarısıdır.

Üçüncüsü yıllardır alt liglerde mücadele veren Kocaelispor’u, 1.Lig’e taşıyan yine bu başkan ve yönetim kuruludur.

Kocaelispor’u borç batağından kurtarıp Süper Lig yolunda iddialı bir takım haline getiren Başkan Engin Koyun ve yönetimine şu ana kadar verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkürü borç biliyorum.

Ayrıca bütün bunların yannda Başkan Engin Koyun ve yönetimi, keşke daha önce görevi bıraksaydı da bu duruma gelinmeseydi diye düşünüyorum.

BAŞKAN KOYUN NEDEN HEP HEDEFTE GÖSTERİLDİ?

Birincisi sebep, Engin Koyun, siyasilerin kurduğu Kocaeli Birlikspor’da başkanlık ve yöneticilik yapmamasına rağmen Ak Parti  Körfez İlçe Başkanlığı döneminde yaptığı yardımlar için hep hedef gösterildi.

İkincisi Kocaelispor’a en büyük maddi, manevi katkısı olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a sesini çıkartamayan eziklerin hedefinde hep Engin Koyun oldu.

Üçüncüsü Ak Parti’yi ve Tahir Başkan’ı sevmeyenler Kocaelispor’un başarılı olmasını hiç istemediler. Kocaelispor’un başarısını Tahir Başkan’ın ve Ak Parti’nin başarısı olarak gördüler.

Dördüncüsü, ‘’İzmitli Başkan isterük’’ diyerek Engin Koyun’u kentten soyutlamaya çalıştılar. Oysa bunu söyleyen hiç kimsenin kökeninin İzmitli olmadığı açıkça ortadadır. İzmit’in gerçek yerlisinin Roman vatandaşlarımız olduğu gerçeğini hep saptırdılar.

Beşincisi, Başkan Engin Koyun, futboldan hiç anlamadığı gibi onun güvendiği futbol aklı onu hep yanılttı.

Altıncısı, iki futbol menajeri ile Kocaelispor’a transferler yaptı, bedelini ağır ödedi.

Yedincisi, Başkan Koyun, damadını bu işlere hiç bulaştırmayacaktı.

Sekizincisi, büyük transfer bütçesini iyi yönetemedi.

Dokuzuncusu, bu sezon başında Süper Lig sözü vermeyecekti.

BİR SÖZ:

‘’Konuşma harekete geç. Anlatma göster. Söz verme yap.’’

 

Yorumlar 2
İzmitli 19 Mart 2024 15:17

bence çok doğru bir yazı olmuş. Tahsin bey, herkese hak ettiği değeri vermiş. Engin Koyun olmasaydı biz ya 3. lig ya da Bal'da oynuyorduk. alacaklılar da çoktan kapıya dayanmıştı ama alacakları bir şey olmayacaktı. Tahsin bey, zamanında Engin Başkanı çok eleştirdi ama şimdi de hakkını teslim etti. keşke herkes Tahsin bey gibi tarafsız yazabilse. helal olsun Tahsin beye.

Umut 19 Mart 2024 05:43

Yine dün kara dediğine bugün ak demişsin..

Yazarın Diğer Yazıları