Tahsin  Keskin

Recep Durul'un yaptığına bakar mısınız?

Tahsin Keskin

İzmit Yahya Kaptan Mahallesi Demokrasi Caddesi üzerinde bulunan Sporium Spor Merkezi, 15 Temmuz hain Darbe Girişimi sonrasında TMSF’ye devredilmişti.

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Meclis Başkanlığı, Kandıra Gıda İhtisas OSB kuruculuğunun yanı sıra Kocaeli’deki STK’larda çok önemli görevler üstlenen ve aynı zamanda Sporium Spor Merkezi’nin sahibi olan Bülent Karagöz, FETÖ’den yargılanması başlayınca işyerlerine el konulmuştu.

Bülent Karagöz, o dönemin en popüler iş insanlarından biriydi.

Cemaatin önde gelen iş insanı olan ve o dönem Kocaeli’de fırtınalar estiren Bülent Karagöz, FETÖ’den yargılandı ancak çok ilginçtir ki, FETÖ ile hiç alakası yokmuş gibi aklandı paklandı iş hayatına geri döndü.

İşin daha ilginç tarafı mahkeminin ‘’FETÖ ile hiç ilgin alakan yokmuş, sen AK-PAK bir iş insanısın’’ dediği Bülent Karagöz mahkeme kararına rağmen sahibi olduğu Sporium Spor Merkezi’ni geri alamadı.

Bülent Karagöz, suçluysa neden ceza almadı, suçsuzsa neden iş yeri geri verilmiyor?

Öyle değil mi?

Konumuz elbette Bülent Karagöz ve onun mağduriyeti değil ama Kocaeli’de işlerin nasıl gariplikler içinde yürüdüğünü anlamak için yazıma böyle bir giriş yapmak istedim.

Aslında yukarıdaki anlattıklarımla şimdi yazacaklarımın arasında da çok önemli bağlantılar var, bundan sonra yazacaklarımı lütfen dikkatlice okuyun.

Dikkatli olan herkes anlattıklarımdan daha çok anlatmak istediklerimi görecektir.

Şimdi gelelim asıl konumuza…

15 Temmuz hain Darbe Girişimi sonrasında TMSF’ye devredilen Sporium Spor Merkezi, Kocaelispor’a verilmişti.

Kocaelispor, spor tesisinin kiralanması karşılığında işletilmesi için İstanbul ve Kocaeli’de şubeleri bulunan Life Express Fitness Club firması ile görüşmeler yapmış ve yerin kiralanması için bu firma ile anlaşma sağlanmıştı.

2017 yılında aylık kirası 55 bin lira olarak Life Express Fitness Club ile anlaşma sağlanmasına rağmen Kocaelispor yönetiminden bir yönetici  ‘’Burası Kocaeli Deftardarlığı’ndan bize kiralanan bir yer. İhalesiz bir şekilde bu tesisi özel bir firmaya vermemiz doğru olmaz. Ben bu yapılanı doğru bulmuyorum. İhaleye çıkalım, en yüksek fiyatı veren firma işletmeyi alsın. Kocaelispor kazansın’’ dedikten sonra anlaşma iptal edilmişti.

Buraya kadar her şey normal ama bundan sonra işler değişti.

Sonrasında nasıl ve neden olduğunu bilmediğimiz bir şekilde Sporium Spor Merkezi, şu anda Kocaelispor Başkanı olan Recep Durul’a adrese teslim bir şekilde verildi.

Evet yanlış duymadınız.

Devletin Kocaelispor’a devrettiği Sporium Spor Merkezi, ihalesiz ve adrese teslim bir şekilde Recep Durul’a teslim edildi.

Şu anda Sporium Spor Merkezi’nin yerinde faaliyet gösteren ITA SPORTX firması Recep Durul’a ait.

ITA SPORTX firmasında 1 aylık abonelik bedelinin 3 bin lira olduğu ifade ediliyor.

En az 3 bin abonesinin olduğunu da hesaba kattığımızda aylık 9 milyon, senelik 108 milyon liralık bir paradan söz ediyoruz.

Nasıl muazzam bir para değil mi?

İşte Kocaelispor’a başkanlığını açıklayan Recep Durul’un sevgisi bu olsa gerek..

Yazdıklarım yalansa Recep Durul çıksın açıklama yapsın ‘’Tahsin Keskin yalan söylüyor’’ desin.

Diyemez, çünkü yazdıklarım noktasından virgülüne kadar tamamen doğru.

Peki ben bu zamana kadar neden yazmadım?

Aslında bütün bunları ben daha önce yazacaktım.

Ancak Kocaelispor eski başkanlarından değerli dost insan Muammer Çelik, beni telefonla arayarak ‘’Bu konuyu yazacağını öğrendim. Play-Off maçlarımız var. Takım Süper Lig’e doğru gidiyor. Play-Off maçları bitene kadar bu konunun yazılması Kocaelispor camiasına zarar verir. Senden rica ediyorum, sezon sonuna kadar bir şey yazma kardeşim’’ dediği için sezon sonunu bekledim.

Evet doğruydu.

O dönem yazılması Kocaelispor camiasına zarar verebilirdi belki.

Ancak şimdi yazılmaması ve örtülmesi de Kocaelispor camiasına büyük yara verir.

Biz de yalan ve iftiranın olmayacağını herkes biliyor zaten.

Engin Koyun’un yönetiminde bulunan ve başkanın istifasının ardından başkan vekili olarak görev yapan Recep Durul şimdi de 9 Haziran’da yapılan genel kurulda Kocaelispor için başkan adaylığını açıklamış.

Bu nasıl bir iştir arkadaş?

Bu nasıl bir cesarettir?

Siz önce Kocaelispor’dan aldıklarınızı geri verin, Recep Durul.

Asgari ücretle geçinmeye çalışan binlerce Kocaelispor taraftarı, evine götüreceği ekmek parası ile bilet alırken Recep Durul, hem Kocaelispor üzerinden para kazanacak hem de bu itibarla kulübe başkanlık edecek, öyle mi?

Yasal mı?

Değil.

İhalesiz alınan bir tesis çünkü.

Ahlaki mi?

Hiç değil.

Kocaelispor Başkanı olan birisi, nasıl olur da ihalesiz aldığı Kocaelispor tesisini işletebilir?

Buna nasıl ahlaki diyebiliriz?

Bunun bir tane örneği var mı?

Yok, olamaz...

Olsa olsa Kocaeli’de olur zaten.

En kötü ve en düşündürücü tarafı ne biliyor musunuz?

Kocaelispor üzerinden milyonlarca lira kazananlar, çıkıp da Kocaelispor’a başkan adayı olurken bu kentte ne taraftardan ne siyasilerden ne de iş insanlarından tek kelime itiraz eden kimse yok.

Bu kentin tek delisi ben miyim?

Hani nerde gazeteciler?

Hani nerde Kocaelispor aşıkları?

Hani nerde haksızlığa boyun eğmeyenler?

Hani nerdesiniz?

Herkes sussa da Kocaeli Zirve size yeter.

Yorumlar 6
Erkan Eryürek 22 Mayıs 2024 01:28

Sayın yazar ; Sizi çok iyi tanıyorum,sizde beni tanıyosunuz,Recep Durul’u da çok eski tanıyan biri olarak bu habere yorum gereği hissettim. Recep bey’i 25 yıldır tanırım,tanıdığım en dürüst ve başarılı insanlardan biridir, hatta sizinde olduğunuz bir anımı paylaşıyım,sanırım 2001 yılıydı,siz askere gitmeden önce Gakko kervan sarayında Global yayıncılık diye bir ajansınız vardı,benim 1 ay süren kapsamlı katalog çalışmamı sizin ajansta yapmıştık,işte o kataloglar Recep bey’in fabrikasının ürettiği parçaların kataloglarıydı. Yazınızı okuyan sanki Recep Durul sporiumla bir noktaya gelmiş ve oradan kazandığı parayla KS’a başkanlık yapıyo gibi düşünür, Emin olun Recep bey’in buna ihtiyacı yok.Tesisin nasıl alındığı,kanunu nizamı hakkında bilgim yok,o konuda yorum yapamam ama tanıdığım kadarıyla yanlış bir iş yaptığınıda sanmam. kaldıki o tesisin ne 3000 kişilik abone kapasitesi,nede aylık 3bin aidatı olduğunu sanmıyorum,bence konuyu iyi araştırın.Kendisiyle birçok kez halı saha maçlarıda yapan biri olarak Şahsi fikrimdirki,o tesisi alma sebebi sporu çok sevmesidir, Naçizane tavsiyem Recep beyle tanışın,kişiliğini,fabrikalarını ve yaptığı güzel işleri görün,sanırım ozaman takzip yazısı yazma gereği hissediceksiniz.Çünkü dedimya,sizide çok iyi tanıyorum Tahsin bey, Saygılarımla….

Murat Demir 20 Mayıs 2024 18:18

Çelik başkanı mı eleştiriyorsunuz? Adam kendini Kocaelispor uğruna batırmış, hala Kocaelispor'un iyiliği için mücadele ediyor,helal olsun. Adam yazmayın dememiş,şimdi yazmayın demiş. Bu adamın alacağı misli misli ödenmeli zaten.

Onur 20 Mayıs 2024 15:48

Geçen gün tesisten üyelik için fiyat aldım yıllık 20 bin dediler. Ayrıca 3 bin üyesi de yok tesis gayet sakindi.

Gerçek Taraftar 20 Mayıs 2024 13:29

Muammer bey, siz doğruyu yaptınız, orası doğru ama Başkan Recep Durul bütün bunları yaparken hanginiz karşısına çıktı, hanginiz hesap sordu. bu nasıl bir rezilliktir Başkanım. Muammer Çelik'in yaptıklarını taraftar biliyor ama Recep Durul'un bu yaptığı doğru mu? Kocaelisporu ne hale getirmişler

Muammer Çelik 20 Mayıs 2024 12:08

Ah Recep ah rumuzlu arkadaş.Ben bu kulüpte tek başına transfer yasağını kaldıran,bunun karşılığında bütün mal varlığını kaybeden,bunları kaybetmeme neden olanda başkalarının yaptığı eski borçları transfer yasağı kalksın diye ödemem neden olmuştur.Başkaları gıbi paramı dolara çevirmedim,hacizler göndermedim.Mal varlığımı hipotek ederek 3.000.000 TL alarak yaptım.O zamanki parayla 2.5 milyon dolar ediyordu.bugün 75 milyon.Bu takım 2.ligten 3.lige düşerken tünellerde savaştım,2 Türkiye kupası,2 Şampiyonluk yaşadım.Yarım asırdır içerde,dışarda bir maç kaçırmadım Stresten şu an hastalıkla mücadele ediyorum.Benim Kocaelisporluluğumu kimse tartışamaz.Tahsin beyin yazdığı gibi ben doğruyu yaptım.Herkesle her ortamda yüzleşirim.İsmimla açık açık yazarım.Reklam için kocaelisporlu değilim.

Ah Recep 20 Mayıs 2024 02:56

Kocaelispor’un malıyla mülküyle Kocaelispor’a başkan şehire hava basmak cebimden verdim ömrümden verdim demek böylemi oluyormuş Bu şehirde kimse konuşamaz çünkü herkez cebini düşünüyor çelik gerisini niye anlatmamış aralarında eski tahsilatlarını başkandan aldığını alacağını çözüleceğini vahh vahhh daha neler duyacaz neler göreceğiz

Yazarın Diğer Yazıları