Tahsin  Keskin

Şaka gibi!

Tahsin Keskin

Gariplikler ülkesi Türkiyem…

Türk futbolunda yaşanan skandallarda baş rolü oynayan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen kongrede "Yaşam Boyu Onur Ödülü" aldı.

Şaka gibi değil mi?

Yaşanan onca olaya rağmen istifa etmeyen ve koltuğuna yapışan Mehmet Büyükekşi'ye Marmara Üniversitesi tarafından ödül verildi.

Ödülü veren eften püften bir kurum olsa hiç dert etmeyeceğim de Marmara Üniversitesi olunca insan üzülüyor.

Derdim Mehmet Büyükekşi'ye ödülün verilmesinden daha çok, asıl beni düşündüren konu, Marmara Üniversitesi’nin hali.

Üstelik ödülün verildiği panele TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt, Marmara Üniversitesi dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katılmış.

Çok üzgünüm.

Bu köklü üniversite kimlerin eline kalmış?

XXXXX

YAŞASIIIN! KIZLARIMIZ ‘BUSINESS’LA DÖNECEKLERMİŞ

Türk Hava Yolları’nın (THY), Voleybol Milli Takımı'nı ABD'ye tarifeli uçakla uçurduğunu ve buna oyuncuların çok ciddi tepkiler göstererek THY'nin prestijini zedeyen paylaşımlar yaptıklarını dün yazmıştım.

Kıçında giyecek donu olmayan bazı kesimler, sosyal medya hesaplarında kızlara destek vererek ‘’Bizim kızlarımızın siyasilerden neyi eksik. Kızlarımız için ya business uçuş ya da özel uçak isteriz’’ diye kampanya başlatmışlardı.

Konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bir açıklamada bulundu. Uraloğlu, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nda soruları cevapladı.

Bakan Uraloğlu, 2024 Voleybol Kadınlar Millet Ligi 2.etap müsabakaları için ABD’ye giderken ekonomi sınıfında uçan A Milli Kadın Voleybol Takımı ile ilgili gelen soru karşısında durumu sosyal mecralardan ve haber kanallarından öğrendiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

‘’Olayın ardından Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı'yla konuştum. Kendisi bana şunu söyledi; ‘Burası Amerika uçuşu ve yaklaşık 13 saatlik bir uçuş. Bize tam 10 gün önceden haber verdiler. 10 gün önce özel bir uçak veya özel bir sefer ilave etmeksizin konuyu çözme şansımız yoktu. Geç haber verildiği için çözemedik.

Türk Hava Yolları’nın Milli takımlar ile yüz binlerce dolarlık sponsorluk anlaşması bulunuyor.

Dolayısıyla böyle bir yaklaşımda olan kurum bunu esirgemeyecektir. Ancak iletişimde çok doğru bir noktada olmamışız maalesef. Bunu çok açıklıkla söyleyebilirim. Dönüşlerini business olarak organize etmeye çalışıyoruz.’’

Aman mutlaka o kızları özel uçaklarla uçurun!

Bütün dertlerimiz bitti, tek derdimiz kızların maçlara giderken uçak yolculuklarının ekonomi sınıfı mı yoksa business veya özel uçakla gitmesi oldu.

Bunu TBMM’de Komisyonu'na getiren ve soru soran aklı sorgulamak lazım aslında.

Nasıl bir kafa yapısıdır, nasıl milletvekillerini seçip meclise gönderiyoruz, yemin ederim anlayamıyorum.

TBMM’nin Komisyonu'nda bakana sorulacak soru bu mu Allah aşkına?

İşte böyle bir muhalefetin olduğu Türkiye’de iktidardan ne bekleyebiliriz?

BUSINESS VEYA ÖZEL UÇAK İSTEYEN KIZLAR 7. SIRADA

Bu arada şunu da hatırlatalım, A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Voleybol Kadınlar Millet Ligi’nde 7. sırada yer alıyor.

Öyle ortada başarı falan da yok yani.

Diğer ülkelerin Milli Takımları ekonomi sınıfında uçarken, Türkiye’nin kızları, business veya özel uçak olmadan uçak yolculuğu yapamıyorlarmış.

Pes artık!

Yorumlar 1
Uğur Keleş 29 Mayıs 2024 14:15

yüzde yüz katılıyorum size Tahsin bey. bu ülke vatandaşının kendine yaptığını Ermeni yapamaz. Bu konuyu TBMM'ye taşımak en büyük aptallıktır. dediğiniz gibi muhalefet buysa iktidar nasıl olacak?

Yazarın Diğer Yazıları