SİZİN DEĞERİNİZ BU KADAR! - Tahsin Keskin

SİZİN DEĞERİNİZ BU KADAR!


KOCAELİSPOR’U YOK MU SAYAYIM?

Son dönemlerde Kocaelispor ile ilgili yazılarıma ağırlık verip diğer konuları yok saydığım yönünde bazı iddialı yorumlara rastlıyorum.

Durum öyle değil.

Birinicisi Kocaeli’de olup görmezden geldiğim tek bir konu olmamıştır. Hatta yine son dönemde hiç dokunulmayan bazı konulara yine ben gündeme getirdim.

Örneğin İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in sessiz sedasız Almanya’ya gittiğini  ve tam beş gün boyunca bundan ne yerel basının ne İzmit halkın haberinin olmadığını ilk kez ben yazdım.

İkincisi ise Kocaelispor ile ilgili son iki hafta içerisinde çok fazla yazımın olduğu doğru, ancak yapılan tespitlerin oldukça yanlış olduğunu belirtmeliyim.

Kocaelispor’un İskenderunspor’la Hatay’da oynadığı maça gidinci sadece maçı değerlendireceğimi akıl edenler beni yakından tanımış olsalar zaten böyle düşünmezlerdi.

Çünkü bir maç için de olsa bir kente gittiğimde sadece 90 dakikayı değerlendiren yazılar beni kesmez.

O kentte neler yaşanıyor, kentin tarihi, turistik yerleri, sosyal, ekonomik durumu, siyasal tercihleri ve neden-niçinleri ile kocaman malzeme elimde varken neden bunları yazmayayım?

O zaman benim diğerlerinden bir farkım kalmaz ki…

Bu konuda beni eleştirenlere tavsiyem;

Yaptığınız her işte farkınızı ortaya koyun, asla sıradan olmayın.

Üçüncüsü de bu kentin en önemli markası Kocaelispor, her zaman yazılmaya değer bir konudur. O yüzden her hafta en az bir Kocaelispor yazısı yazmaya devam edeceğimi belirtirken hiç kimse benden Kocaelispor’u yok saymamı beklemesin.

Umarım meramımı anlatabilmişimdir.

Şimdi gelelim bugünkü konumuza…

--------------------------------------------

''SİZİN DEĞERİNİZ BU KADAR'' MI DEMEK İSTEDİLER!

Tuttuğunuz bir futbol takımı vardır ancak bir de sempati duyduğunuz bir başka takımınız daha olur mutlaka.

İnandığınız bir siyasi parti vardır, ama bir de sempati duyduğunuz bir başka siyasi parti daha mutlaka vardır.

İşte benim de her ne kadar oy vermesemde siyasi parti olarak sempati ile baktığım parti Büyük Birlik Partisi (BBP)’dir.

Özellikle mekanı cennet olsun, nurlar içinde yatsın Muhsin Yazıcıoğlu gibi Türk Siyaseti için çok önemli bir Türk evladının kurduğu bu siyasi partinin yeri benim için her zaman farklı olmuştur.

BBP, “Sevdamız Türkiye Hedef 2023” mitingi üçüncüsünün 27 Kasım Pazar günü İzmit’te yapacağının haberini ben de büyük keyifle yapmıştım.

Her ne kadar partililerin beklediği coşku miting alanına yansımasada 2 bin dolayında vatandaşın dünkü mitinge gelmiş olması bence BBP Kocaeli’nin başarısıdır.

Bu arada İzmit Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen miitinge BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı.

Miting hazırlıkları günler öncesinden yapıldı.

Mitingden bir gün önce basınla kahvaltı yemeğinde biraraya gelindi. Bunun için de sağcı solcu demeden hemen hemen her yayın organına bizzat telefonla ulaşılarak davetler yapıldı.

Bu denli kapsayıcı bir basın harekatı Kocaeli'deki hiç bir siyasi parti tarafından yapılmadı. BBP Kocaeli, bu mitingte çok önemli bir iş başarmıştır. Karşılığını da görmüştür bence.

BBP Kocaeli’yi bunun için tebrik etmemiz gerekiyor.

Ancak öyle hatalar da yapıldı ki yenilir yutulur cinsinden değildi.

Birincisi kahvaltıya basının her kesiminden yayın organları çağrılırken miting ilanı ile ilgili olarak sadece Özgür Kocaeli Gazetesi’ne ilan verilmiştir.

İşte bu olmadı.

Yayın politikası her ne kadar çok tartışılsa da, her ne kadar Haldız İnşaat’a satıldıktan sonra çok ciddi bir ivme kaybetse de yine de benim nazarımda Özgür Kocaeli Gazetesi, bu kent için önemli bir yayın organı niteliğindedir.

Halk üzerindeki etkisinin ne derece zayıf olduğunu ben de kabul ediyorum ama her ne olursa olsun Özgür Kocaeli, Kocaeli medyası için önemlidir.

Ancak birileri Özgür Kocaeli’yi bir tarafta tutup, Kocaeli’nin diğer yayın organlarını bir yana koyup ‘’ÖZGÜR KOCAELİ ve DİĞERLERİ’ diye bir ayrım yaparsa işte orada çok ayıp etmiş olur.

Hatta ayıp etmekten öte kendilerine zarar verir.

Çünkü bundan sonra sadece Özgür Kocaeli’de yayınlayacakları haberleri halkta ne kadar karşılık bulabilir?

Özgür Kocaeli Gazetesi, halkın yüzde kaçına ulaşabiliyor?

Ulaşmak da yetmiyor aslında, tarafsızlığı ve yayın etiği çok tartışılan bir yayın organında yapılan haberler halkta ne kadar inandırıcı etkisi olacaktır?

Çok daha açık ve net bir şekilde ifade etmek gerekirse bundan sonra  BBP Kocaeli’ye sadece Özgür Kocaeli yetecek mi acaba?

Sadece Haldız’ın gazetesine ilan verirken bunu düşünmeleri lazımdı.

Maasesef bunu düşünmediler ve diğer basın organlarına ''Siz kahvaltı ile idare edin, sizin değeriniz bu kadar'' denildi diye düşünüyorum. 

İkinci yaptıkları hata da mitinge davet edilen onca basın mensupları için tahsis edilen küçücük bir masa, bir de o masada oturacak bir sanalyenin bile bulunmamasıydı.

Düşünsenize, bu mitinge çok fazla önem veriyor, basından her kesime ulaşıp mitinge davet ediyorsunuz ama basının haberleri yazacağı bilgisayarlar için bir masa ve bir sandalyeyi bile düşünemiyorsunuz.

Bunu ‘’TECRÜBESİZLİK’le’’ geçiştirmek orada görev yapan arkadaşlarımıza yapılacak en büyük haksızlık diye düşünüyorum.

BBP Kocaeli, şapkayı önüne koysun ve bu iki konuyu bir düşünsün bakalım…

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 3

  • Kadir YILDIRIM | 28 Kasım 2022 10:07

    İsmet bey bugünkü yazısında yine Tahsin Keskinden dert yanmış. Tahsin bey benim anlamadığım hem puşt diye yazıyorsun hemde adama İskenderundan künefe getiriyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ?

  • EVREN | 28 Kasım 2022 01:07

    yine nokta atışı yapmışsınız. mükemmel bir yazı olmuş. kaleminize sağlık. ancak bende miting alanındaydım. bence iki bin kişi yoktu. Özgür Kocaeli yarın çıkıp biz para almadık, hayrımıza yaptık derse şaşırmam. hatta çok gülerim. yazılarınız için sizi sizi yürekten tebrik ediyorum.

  • Özgür | 28 Kasım 2022 00:31

    Tahsin bey keşke rahmetli Muhsin yazicioglu sağ iken bu kadar sahip çıkılsaydi kafam da deli sorular var metehan kupcu kimdir bu değirmenin suyu nerden gelir bu teskilat as evi v.s nerden kaynak yaratarak açmıştır bu konulara da deginebilirseniz sevinirim

YAZARIN SON 5 YAZISI
28Mar

İzmit’te büyük sürpriz!

27Mar
25Mar

Bir iftardan daha fazlası!

22Mar
21Mar

Kandırıldık!