Tahsin  Keskin

Süper Lig'e hazır değiliz!

Tahsin Keskin

Trendyol 1.Ligi ikinci yarının ilk maçında deplasmanda Manisa FK’ya 2-1 mağlup olan Kocaelispor’un başkanı Engin  Koyun, maruz kaldıkları hakem hatalarına  sessiz kalmamak ve tepki göstermek amacıyla dün Yıldız Entegre Kocaeli Stadyumu’nda bir basın toplantısı düzenledi.

Bsın toplantısında hakemleri hedef alan Başkan Koyun, “4 yıl önce göreve gelmiştik. O günden bugüne kadar sayısız hakem hatalarına uğramamıza rağmen onlarda insandır, hatadır olur dedik. Deplasmanda iç sahada her yerde onları hep nezaketli olarak karşıladık. Bu acıyı bize düştüğümüz sezon da yaşattılar. Altınordu maçında dışarıdaki pozisyona penaltı çaldılar, yine sineye çektik. Ama acılarımızı derinden hissettik. Yine aynı tedirginlikleri yaşıyoruz. Dünkü maça kadar sessiz sedasız olur, dedik insanlık, dedik sabrettik. Yaklaşık 40 yıldır futbolu takip ediyorum. 4 yıldır kulüp başkanıyım. Böyle bir rezilliği görmedim’’ dedi.

Başkan Koyun’a sormak lazım.

Kocaelispor’a yapılan bunca haksızlıklara bu zamana kadar niçin sesiniz çıkmadı, neye sabrettiniz?

Hakem hatalarının bariz yapıldığı maçlarda bile neden sustunuz?

Başkan Koyun, konuşmasının devamında “Federasyon başkanımızı yakından tanıyorum. Kendisiyle ilişkilerimiz de iyi. Hakemlerin hatalarının faturaları onlara kesiliyor’’ diyerek TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’yi neden koruma ihtiyacı hissetti?

Hakemlerin hatalarının faturası kime kesilmesi gerekiyor?

Hakemlerin bu kadar kötü maç yönetmelerinin sonucu olarak takımların sahadan çekilmelerinden ve hakemlerin şiddete maruz kalmasının sorumluları kimlerdir?

Ortada yanlış giden bir şey varsa mutlaka bunun sorumluları da vardır, öyle değil mi?

Son olarak Başkan Koyun’a iki sorum daha olacak;

Birincisi bu yaptığınız açıklamlar sizi tatmin etti mi?

İkincisi de bu kadar tepki gösterdiğiniz Manisa FK-Kocaelispor maçını orta hakemi Mehmet Ali Özer ve VAR hakemi Onur Özütoprak’a TFF tarafından tekrar görev verilirse tepkiniz ne olacak?

Bu iki hakeme hakemliği bıraktırabilecek misiniz?

Başkan Koyun’un hakemlere yönelik tepkisinde yerden göğe kadar haklıdır. Ancak neden bu kadar zaman beklediğini gerçekten anlayabilmiş değilim.

Kocaelispor gibi büyük bir camianın dimdik arkasında durduğu bir başkan, 1.Lig’de böylesine haksızlıklara uğruyor ve sesini bu zamana kadar çıkarmadıysa  Süper Lig’in kurtlarına karşı Kocaelispor’un uğracağı haksızklıklara karşı nasıl mücadele edeceğini çok merak ediyorum.

Ben sezon başında takım kadrosu, futbolcu maliyetleri ve mantalite olarak ‘’Biz Süper Lig’e hazır değiliz’’ demiştim.

Ne kadar haklı olduğumu bir kez daha görmüş olduk.

Üzülerek bir kez daha ifade ediyorum, Biz Süper Lig’e hiç hazır değiliz.

CHP İZMİT İÇİN HAKAN TANTA İSMİ KONUŞULUYOR

CHP İzmit Belediye Başkan aday adayı olan Ulaş Yıldız, 21 Ocak’ta İzmit'te yapılacak ön seçim öncesi aday adaylığından çekildiğini açıkladı.

Yıldız açıklamasında 31 Mart 2024 yerel seçimler ile ilgili mevcut belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in İzmit Belediye Başkanlığına aday olmayacağını açıklamasına rağmen tekrar aday olması ve.yaklaşık 1,5 aylık süre içerisinde İzmit Belediye Başkan Adayının açıklanmamasının 4 aday adayı ve örgütte kaos yarattığını gerekçe göstererek aday adaylığından ve siyasetten ayrıldığını açıkladı.

Ulaş Yıldız, açıklamasında baştan sona kadar haklı.

Fatma Kaplan Hürriyet'in bu kararsızlığı hem İzmit Belediye Başkan Aday Adaylarını hem CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayının açıklamasını geciktirmiş hem de CHP İl Örgütü’nü ciddi bir kaosa sokmuştur.

Bütün bunların sonucu olarak bu hafta sonu İzmit’te gerçekleştirilecek ön seçimde Fatma Kaplan Hürriyet'in şansı daha da azalacaktır, diye düşünüyorum.

Bir başka değişle CHP İzmit’te aday adaylıktan çekilecek her isim Hakan Tanta’ın şansını artırır.

Seçilme şansı nerdeyse yüzde sıfır olan Hüseyin Erol’un da aday adaylığından çekilerek Hakan Tanta’ın yanında yer alması sadece CHP’ye değil, İzmit’e yapacağı en büyük güzellik olur, diye düşünüyorum.

Bu arada CHP Kulislerinde Hakan Tanta’ın İzmit Belediye Başkan Adaylığı için en güçlü aday olduğu ifade ediliyor.

Yazarın Diğer Yazıları