Tahsin  Keskin

Tahir Başkan herkese yeter

Tahsin Keskin

2017-18 sezonu sonunda Yakın Doğu Üniversitesi takımının Süper Lig'den çekilmesinin ardından Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından ilk kez Süper Lig'e dahil edilen İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımını’nı şimdilerde zor günler bekliyor.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde İzmit Belediye Başkanı olarak seçilen Fatma Kaplan Hürriyet, ilk yıllarında İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımını’na büyük önem göstermiş, sahasında oynadığı maçları bizzat tribünden takip etmişti.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in başkan seçildiği ilk yıl Kocaeli’yi Avrupa Kupaları’nda temsil etme başarısı gösteren takım için ‘’İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı görev süremizin ilk yılında İzmit'e Avrupa Kupası heyecanı yaşatacak. Bu mutluluk tarif edilemez’’ demişti.

TAKIM DAĞILDI

Şimdi ise Fatma Başkan’ın İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, kapanma tehlikesiyle karşı karşıya.

Kulüp antrenörü ve oyuncuların geçen yıldan kalan transfer alacakları ödenmediği için FIBA’ya başvuracakları öğrenildi.

Ayrıca alacakları ödenmediği için İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı sporcularının neredeyse tamamımın serbest kaldığı bilgisi geldi.

Bildiğiniz gibi İzmit Belediyespor, sezon ortasında sporcuların kaldığı evlerdeki doğalgaz ve elektrik borçlarını ödemediği için sporcular kışın ortasında soğukta ve karanlıkta kalmıştı.

Sezon ortasında başlayan bu süreç koca bir belediye takımının kapanmayla noktalanması artık an meselesi.

Toplamda 30 milyonluk borcu bulunan İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı’nın Süper Lig haklarının başka bir takıma verilmesi için görüşmeler devam ediyor.

İLK HAYAL KIRIKLIĞI DEĞİL

İzmit Belediyespor Başkanı Yaşar Kardaş ile İzmit Belediye Başkan danışmanı Çetin Sarıca’nın Bursa’ya gidip Bursa Büyükşehir Belediye yetkilileriyle görüşmelerinden bir sonuç alınamadığı bilgisine ulaşılırken, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı’nı borçları karşılığında satmakta kararlı olduğu öğrenildi.

Bu Fatma Başkan’ın İzmitliler nezdinde yarattığı ilk hayal kırıklığı değil.

Daha önce büyük umutların beslendiği Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ni de kendilerinin başaracaklarına inanmadıkları için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devretmişti.

Cedit Mahallesi’ndeki inşaat çalışmaları devam ederken projenin önemli bir kısmının tamamlanma aşamasına geldiğini biliyoruz.

Dolayısıyla yapamayacakları projeleri işin erbabına devretmek konusunda ustalaşan Fatma Başkan’ın İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı konusunda çözümü Bursa’da araması İzmitlilerin tepkisine neden oldu.

İŞİ ERBABINA TESLİM EDİN

Oysa İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı’nın Süper Lig haklarını Bursa Büyükşehir Belediyespor’a vermek için uğraşan Fatma Başkan’ın yapması gereken bu konuyu Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’la görüşmek.

Bu kadar basit.

Fatma Hanım, randevu alıp bu konuyu konuştuktan sonra Tahir Başkan, kendisine en doğru yolu gösterecektir zaten.

Tahir Başkan’dan kim aklı başında bir şey istedi de başkan ‘Hayır’ dedi.

Tahir Başkan, şimdiye kadar kimin mağduriyetine sessiz kaldı?

Fatma Hanım’ın Tahir Başkan gibi bir büyükşehir belediye başkanı varken çözümü başka yerlerde araması işgüzarlıktan başka bir şey değildir.

Fatma Başkan hem kendine hem İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı sporcularına yazık ediyor hem de İzmit’in prestijine büyük zarar veriyor.

Fatma Hanım’ın Tahir Başkan’dan başka çaresi yok.

Fatma Başkan, bunu nasıl görmez?

Aciz olabilir ama çaresiz değilsiniz,

Yalnız olabilir ama asla kimsesiz değilsiniz Fatma Başkan.

Çünkü Tahir Başkan herkese yeter.

BİR SÖZ:

‘‘Bahane değil, çare bulun’’ Tahsin KESKİN

Yazarın Diğer Yazıları