Yeni meclis, yerleri eski meclisin kararıyla sattı

Gebze'nin Hürriyet ve Yavuz Selim Mahalleleri'nde belediyeye ait, işgalli, vatandaş tarafından yapı kayıt belgesi alınan parseller CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin yerlerin incelenmesi önerisine karşın eski meclis ve komisyonun kararıyla, oy çokluğuyla satıldı

Gebze Belediye Meclisi’nde yeni dönemin ilk toplantısında tapu sorunu gündeme geldi.  Hürriyet ve Yavuz Selim Mahalleleri’nde belediyeye ait, işgalli, vatandaş tarafından yapı kayıt belgesi alınan parseller CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin yerlerin incelenmesi önerisine karşın eski meclis ve komisyonun kararıyla, oy çokluğuyla satıldı.

MUHALEFET DE DİNLENMELİ

CHP Grup Sözcüsü Saide Arslan Çalışkan toplantı boyunca gerek kendilerinden gerekse İYİ Parti’den gelen önerilerin dikkate alınmadığını, oy çokluğu ile ret edildiğini belirtip Büyükgöz’ün söylemiyle meclisteki eylemin ilk toplantıda, birbiriyle örtüşmediğini kaydetti. Çalışkan, “Sizin gönül belediyeciliği ile bizim halkçı belediyeciliği sloganlarını birleştirelim. Muhalefet olarak bizler iktidarın her önerisine muhalif olmayalım ama iktidar da oy çokluğuyla her önerimizi ret etmesin. Bizleri de dinlesin” dedi.

YASAL MEVZUAT GEREĞİ

Çalışkan, “Yasal mevzuat dışındaki ihtisas komisyonları dışında, bırakın encümeni, birliklere dahi bir üyeyi bizlerden önerseydiniz konuşmanızın başındaki temennilerinize bir nebze olsun grubum adına inanabilirdim. Sadece komisyonlara, yasal mevzuat gereği üye verdik” diye konuştu.

KONUT VAR MI YOK MU

Çalışkan gündemin 6 ve 7’nci maddelerinde yer alan yer satışlarının önceki komisyonlarda her ne kadar görüşülmüşse de yeni meclisin kararı olacağından, komisyonlarda tek tek incelenerek, üzerinde konut olup olmadığı kontrol edilerek, rayiç bedeller de incelenerek yeniden komisyona havalesini önerdi.

SOSYAL DONATI ALANLARI!

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Kayhan Özler ise, “Mülkiyeti belediyemize ait, yol ve yeşil alanda, dini tesis, eğitim alanında kalan parselleri niye satar.

Akaryakıt bakım istasyonunda kalan yerler niye satılır.

Önceki dönemdeki hatanın düzeltilmesi için komisyonlara havale edilmesini yine öneriyorum. Meclis başlarkenki söylemlerinizden ötürü teşekkür ederim. Konu detaylı şekilde değerlendirilmeli” dedi.

HALKIN YARARINA

AKP’li Meclis Üyesi Mahmut Yandık, Yavuz Selim ve Hürriyet’teki tapu konusunun uzun çalışma sonucunda mevcut aşamaya geldiğini kaydedip, “Bir önceki komisyon ittifakla karar almış. Halkın yararına olduğu için geldiği gibi kabulünü teklif ediyorum” diye konuştu.

SOSYAL DONATI ALANI SATMADIK

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz hiçbir sosyal donatı alanının devrine göz yummadıklarını belirtip, “Vatandaş talep etmiş olabilir. Vatandaşın talebi ayrı. Devir işleminde hiçbir yer yok. 800 küsür parsel ver. Devredilen parsel sayısı dört” dedi.

Kayhan Özler ısrarla vatandaşın başka bir bölgeye naklinden sonra edinilen yerin yüzde 40’ının imara açılmasının haksızlık olduğunu öne sürerken Büyükgüz anılan yerlerde kentsel dönüşüm olup olmayacağına halkla karar verileceğini söyledi. Bölgede üç tip parsel olduğunu, düzenlemeler sonrası alınacak yerlere dair manipülasyon yapıldığını kaydetti.

Büyükgöz; Kayhan Özler ve Saide Arslan’ın önerileri sonrası muhalefetten gelen erteleme önerisini yeniden meclisin onayına sundu ancak AKP’liler bu öneriyi ret etti. Belediyeye ait, işgalli 49 parselin satışı, oy çokluğuyla onaylandı.

Bakmadan Geçme