'Yerel basında ilanı kesen vergi engeli kaldırılmalı'

CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz yerel basının resmi alın almasının önünü kesen 2 bin TL'yi aşan vergi borcu gerekçesiyle ilan alma engelinin kaldırılmasını istedi. Yılmaz, CHP'li milletvekilleri Enis Berberoğlu ve Tahsin Tarhan'dan konuyu Meclis'e taşımalarını istedi

CHP Gebze İlçe Başkanı MusaYılmaz günümüz şartlarında zorlukla yayınlarını sürdüren yerel basının önüne konan yeni engelin aşılması için CHP İstanbul Milletvekili emekli gazeteci Enis Berberoğlu ve Kocaeli Milletvekili TahsinTarhan tarafından konunun Meclis’e taşınması marifetiyle çözüm desteği istedi. CHP Gebze Gençlik Kolları’nın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve 16 Ocak Basın Onur Günü nedeniyle düzenlenen dün akşamki panelinde konuşan Yılmaz, 2 bin TL’yi aşan vergi borcu olan yerel basının ilan almasına engel yasa maddesinin geçtiğimiz yıllarda ötelenmesine rağmen bu yıl uygulamada olduğunu anımsattı.

Baskılara direnerek görevlerini yerine getiriyorlar

CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, ülkemizde bir dönem üst düzey gazetecilerin tutuklanarak sistem tarafından gözdağı verildiğini ancak baskılara yılmayan gazetecilerin görevlerini yerine getirdiğini kaydetti. Gerek ülke geneli gerekse Gebze yerelinde hayatını kaybetmiş tüm gazetecileri saygıyla andığını kaydeden Yılmaz gerek CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu gerekse salondaki CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’dan yerel basın için Meclis’te bir girişimde bulunmasını istedi.

Konuyu Meclis’te gündeme getirin

Yılmaz, 2 bin TL ve üzeri vergi borcu olan yerel basının resmi ilan alamayacağına dair yasal dayanaklı yaptırımın hep ertelendiğini ama bu yıl içinde uygulanmaya başladığını belirtip Berberoğlu ve Tarhan’dan bu sorunun Meclis’te gündeme getirilmesini, aşılması için çaba gösterilmesini istedi.

Bakmadan Geçme