Zifte yapışan köpek bakım evine teslim edildi

Körfez'de bir tankerden boşalan zifte yatan ve yapışan sokak köpeği ziftlerden arındıran itfaiye ekipleri, veteriner kontrolü sonrasında Kandıra Köpek Bakım Evi'ne teslim ettiler.

12 Mayıs Pazar günü akşam saatlerinde alınan ihbarla, Barbaros Mahallesi Hürriyet Bulvarı üzerinde ki boş arsaya giden itfaiye ekipleri, yere dökülen zifte yapışmış halde sokak köpeğini bulmuşlardı.

Bulunduğu yerden ziftle birlikte alınan ve 8-9 aylık olduğu tahmin edilen köpek, itfaiye bahçesinde mazot yardımıyla yaklaşık 4 saat süren çalışma sonrasında temizlendi. Derisinde tahrişler oluşan ve bulunduğu yerde 1-2 gündür beklediği tahmin edilen köpek ziftle yapışan ağzı da temizlenip açıldıktan sonra karnı doyuruldu ve su verildi. Ardından gelen belediye veterineri köpeği muayene edip tedavisini başlattı ve ekipler tarafından alınarak Kandıra Köpek Bakım Evi’ne teslim edildi. Sağlık durumunun iyi olduğu ve ziftten tamamen arındığı belirtilen köpeğin, zift nedeniyle derisinde oluşan tahrişlerin de kısa sürede iyileşeceği belirtiliyor.

Bakmadan Geçme