Aile Hekimleri bugün iş bıraktı 'Daha iyi şartlarda çalışmak istiyoruz'

Kocaeli genelindeki Aile Sağlığı Merkezleri'nde görev yapan aile hekimleri de iş bırakma eylemine katılarak bugün çalışmama kararı aldı

İş bırakma eylemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Kocaeli Aile Hekimleri Dernek Başkanı Recep Pehlivan, “ Sağlık Bakanlığı pandemi sürecinde ücret ve sözleşme yönetmeliğini değiştirdi. Hakkımız olan paramız, maaşımız kesildi. Pandemi sürecinde memurlar arasında maaşı kesilen tek grup aile hekimleri oldu. Bütün bunlar yetmezmiş gibi sosyal medyadan paylaşım ve basın açıklamasına ceza puanı maddesi geldi. Her şekilde konuşmamız engellendi. Şu anda bu açıklamayı yapıyor olmamdan dolayı da ceza puanı alacağım.

Pandemi sürecinde sağlık çalışanları olarak zor zamanlar geçirdik. Bizim sözleşme haklarımızı valiliklerden, il sağlık müdürlüklerine verdiler. Çalışma şartlarımızı yeterince zorlaştırdılar. Bakanlık ile sorunlarımızı konuşmak için iletişime geçtik ama bize destek yerine köstek oldular. Sanki biz Türkiye’nin değil başka ülkenin vatandaşıyız. Bize öyle davrandılar.

Bizim gerçekleştirdiğimiz iş bırakma eyleminden dolayı pandemi sürecinde vatandaşların mağdur edildiğini iddia ediyorlar. Vatandaş mağdur değil. Aciller, hastaneler koronavirüs aşısı konusunda tam kapasite çalışıyor. Biz aile hekimleri oalrak devlete karşı falan değiliz. Bizi kamuoyunun gözünde küçük düşürmeye çalışmasınlar. Bizim haklarımızı bilerek pandemi döneminde elimizden aldılar. Karşı gelemeyelim diye” dedi.

İş bırakma eyleminin bir günlüğüne yapıldığını belirten Pehlivan, “28 Haziran’da da Ankara’da geniş katılımlı bi miting yapılacak. Şartlarımızın iyileşmesini bekliyoruz. Sorun sadece para değil. Bizi paracı gibi görmesinler. Daha iyi şartlarda çalışmak istiyoruz. Şartlarımızda iyileşme olmaz ise ileri ki süreçte federasyonun alacağı her türlü kararın arkasındayız” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Sağlık Bakanlığı, koronavirüsle mücadelede ön sırada yer alan diğer sağlık çalışanları için ek ödeme yaparken, aile hekimlerine verilen sözleri bir türlü yerine getirmedi. Ek ödeme bekleyen aile hekimleri ek ödemenin yerine performansa dayalı yeni bir sözleşme ile karşılaştı. Her bir işlem için 10 puan alacak olan aile hekimleri 100 puanı tamamladıktan sonra ancak bu ek ödemeden faydalanabilecek. Grev kapsamında Kocaeli’deki birçok Aile Sağlık Merkezi kapılarını açmazken, bazıları da sadece Kovid 19 aşısı yapma işlemlerine devam etti.

Bakmadan Geçme