Azerbaycan-Ermenistan sınırın da korkulan oldu onlarca ölü, yüzlerce yaralı var

Dün sabah saatlerinde Azerbaycan-Ermenistan arasında başlayan çatışmalar kısa sürede savaşa dönüştü. Dağlık Karabağ, en az 16 askerin ve sivilin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Çatışmaların sabaha kadar devam etmekte olduğu kaydedildi.

Yıllardır gerilimin yüksek olduğu Azerbaycan-Ermenistan hattında dün korkulan oldu… Azerbaycan’ın yaptığı açıklamaya göre sabah saatlerinde Ermenistan’dan başlayan saldırı kısa sürede alevlendi.

Azerbaycan’ın karşılık verdiği ve uluslararası kamuoyunun korkuyla izlediği olaylar bugün de devam etti.

Pazar sabahı başlayan olaylar bugün de sabahın ilk ışıklarıyla birlikte devam ediyor… Azeri ve Ermeni kuvvetleri çatışmanın devam ettiğini ve ağır silahların kullanıldığını duyurdu.

Ermenistan Savunma Bakanlığı, çatışmanın bütün gece sürdüğünü açıklarken Azerbaycan Savunma Bakanlığı da Ermenistan ordusunun Terter kasabasına ateş açtığını duyurdu.

ŞİMDİYE KADAR 21 İNSAN ÖLDÜ

Dün Erivan yönetimi Azerbaycan’a ait çok sayıda tank, helikopter ve İHA’nın imha edildiğini açıklarken Bakü’den buna yalanlama geldi. Azeri yetkililer Ermenistan’ın bu açıklamalarında gerçeklik payı olmadığını duyurdu. Dün bunlar yaşanırken bugün de Dağlık Karabağ’dan yeni bir açıklama geldi.

Dağlık Karabağ, 16 asker ve sivilin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Azerbaycan’ın saldırısında 100’den fazla insanın yaralandığı kaydedilirken, Azerbaycan’ın yaptığı açıklamada ise Ermenistan’ın saldırısında sivil bir ailenin 5 üyesinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Dün öğle saatlerinde Ermenistan ve Dağlık Karabağ topyekun seferberlik ve sıkıyönetim kararı alırken, Azerbaycan da sıkıyönetim ilan edildiğini duyurdu.

Bakmadan Geçme