Belediye meclisinden Yılmazel'e vefa

Gebze Belediye Meclisi'nde CHP Grubu, Abdullah Yılmazel'in isminin meclis salonuna verilmesini önerdi. Köşker komisyona havaleye gerek görmeden 'Tamam' dedi ama adının nereye verileceği netleşmedi

Gebze Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan meclis toplantısında CHP Grubu geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden ve geçen hafta sonu toprağa verilen Gebze Belediye Meclisi eski üyelerinden Abdullah Yılmazel için bir önerge verdi. Yılmazel’in isminin Gebze Belediye Meclisi’nin gerçekleştirdiği salona verilmesi istenildi. Başkan Köşker, CHP Grubu’nun önergesini desteklerken komisyona dahi havale etmeden, iç hukukla alınacak bir kararla Yılmazel’in isminin meclis salonuna veya başka bir yere verilebileceğini söyledi.

Abdullah Yılmazel kimdir

Merhume Zinnet – Merhum Ömer çiftinin oğlu olan Abdullah Yılmazel; 1943 yılında Kars’ın Merkez İlçesi’ne bağlı Dikme Köyü’nde dünyaya geldi.

Kars’ta CHP İl Sekreterliği ve İl Başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Kurultay delegesi seçildi. 1986 yılında Gebze’ye göç etti.

Aktif siyaseti Gebze’de de sürdürdü. 1989 – 1994 ve 2004-2009 olmak üzere iki dönem partisinden Gebze Belediye Meclis Üyeliği yaptı. Çeşitli dönemler kurultay delegeliğine seçildi.

Şahinel Şirketler Grubu ile grubun iştirakleri arasında yer alan Dörtkim Kimya ve Burger King Gebze’nin yönetim kurulu başkanlıklarını yaptı. Grubun daha önceki iştirakleri Şahinel Kuyumculuk, Yılmazel Kebap ve Marka Clup Giyim’in de kuruluşlarında öncülük etti.

 

Nevriye Yılmazel ile evli olan Yılmazel; Menderes, Şahin, Yücel ve Zafer Şahinel’in babalarıydı. 7 torun sahibiydi.

Bakmadan Geçme