Berbereoğlu ve Göktepe gazeteciler için geliyor

CHP'nin bir dönem tutuklu yargılanan gazeteci Milletvekili Enis Berberoğlu ve katledilen Gazeteci Metin Göktepe'nin ablası Meryem Göktepe, 12 Ocak'ta CHP Gebze İlçe Gençlik Kolları'nın gazeteciler için düzenlediği etkinliğe katılacak

CHP Gebze İlçe Örgütü’nün 10/16 Ocak Çalışan Gazeteciler ve Basın Onur Günü etkinlikleri kapsamında CHP’nin bir dönem tutuklu yargılanan gazeteci milletvekili Enis Berberoğlu ve polis dayağıyla öldürülen ancak yüksekten düşerek öldüğü iddia edilen Gazeteci Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe, Gebze’ye geliyor.

12 Ocak Cumartesi günü

Durdurulan MİT TIR’larının görüntülerini Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a verdiği iddiası ve suçlaması ile uzun süre tutuklu yargılanan CHP’nin gazeteci Milletvekili Enis Berberoğlu, Gebze’ye geliyor. Berberoğlu, SavaşGayretli başkanlığındaki CHP Gebze Gençlik Kolları’nın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve 16 Ocak Basın Onur Günü etkinlikleri kapsamında, 12 Ocak Cumartesi günü Gebze’de ağırlanacak. Berberoğlu, 12 Ocak akşamı 18.30’da Gebze Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan panelde “Basın özgürlüğü”, “Gazeteci davaları” ve “Sansür” konularını işleyecek. Panele ilginin yoğun olması bekleniyor.  

Metin Göktepe’nin ablası da geliyor

Öte yandan panelin bir diğer konuğu da Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe olacak. Metin Göktepe, 8 Ocak 1996 tarihinde, Ümraniye E Tipi Cezaevi’nde öldürülen tutuklular Orhan Özen ile Rıza Boybaş’ın cenaze törenini izlemek için gittiği Alibeyköy’de polisler tarafından gözaltına alınmış ve götürüldüğü Eyüp Spor Salonu’nda dövülerek öldürülmüştü. Açılan soruşturma sonrası polislere ilişkin savunmada, Göktepe’nin yüksekten düşerek öldüğü iddia edilmişti. Göktepe, katledilişinin 23. yılında yine mezarı başında anıldı. Meryem Göktepe’nin de cumartesi günkü panelde basın özgürlüğüne dair bir konuşmada bulunacağı öngörülüyor.

Bakmadan Geçme