Bilgi Köprüsü'nden, Montessori semineri

Özel Bilgi Köprüsü Montessori Anaokulu'nun, Montessori Felsefesi'ni konu alan eğitim semineri büyük ilgi gördü. Okul öncesi eğitim veren kamu ve kuruluşlardan öğretmenlere yönelik seminerin 60 kişilik kontenjanı günler öncesinden doldu.

MONTESSORİ FELSEFESİ ANLATILDI

İtalyan’nın ilk kadın doktoru Maria Montessori (1870-1952) tarafından geliştirilen ve okul öncesi eğitimde dünyanın kabul ettiği eğitim modeli olan Montessori Eğitim Sistemi’ni ilimize ilk getiren Özel Bilgi Köprüsü, yıllara dayalı bilgi ve birikimlerini artık kamu ve kuruluşlarla paylaşıyor. American Montessori Society’nin (AMS) ilimizdeki tek üyesi olan Özel Bilgi Köprüsü Montessori Anaokulu, bu kapsamda önceki gün “Montessori Felsefesi” konulu eğitim semineri düzenledi. İzmit Yenişehir Mahallesi Arda Sokak’ta bulunan anaokulu binasında gerçekleşen seminer büyük ilgi gördü. Montessori Anaokulu Müdürü Zeynep Emiroğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen semineri Bilgi Köprüsü Eğitim Kurumları Kurucusu Ali Korkmaz, Genel Koordinatör Beyhan Gürsoy, Kids Anaokulu Müdürü Fikret Bilgin Kaya ile Bilgi Köprüsü Kreşi Müdürü Sibel Yalçınöz de takip etti.

BİLGİ KÖPRÜSÜ’NDEN ÖNEMLİ SEMİNER

Özel Bilgi Köprüsü Montessori Anaokulu’nun uluslararası sertifikalı eğitmen eğitimcisi Sadiye Büyükada’nın konuşmacı olduğu seminere İzmit Anasultan Anaokulu, Derince Atatürk Anaokulu, Bülent Türker Anaokulu, Utku Anaokulu, Haymeana Anaokulu, Bilgi Köprüsü Kids Anaokulu ve Bilgi Köprüsü Kreş’nin de aralarında bulunduğu farklı kurum ve kuruluşlardan 60 öğretmen katıldı. İki oturum halinde 6 saat süren seminer, slayt ve video gösterileri eşliğinde gerçekleşti. Temel olarak çocuğun bireysel beceri ve ilgi alanlarını öne çıkarmayı amaçlayan ve bu doğrultuda hayatı öğrenmesini sağlayan Montessori Eğitim Felsefesi’nin anlatıldığı seminer dikkatle takip edildi. Seminer sonunda katılımcılara sertifika verildi. Montessori felsefesinin anlatıldığı seminerlerin bundan sonra da devam edeceği bildirildi.

Bakmadan Geçme