CHP Gebze'de sandık başkanları değişecek

CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz parti seçim stratejileri toplantısında görüştü. Müşahit, okul başkanı, kat sorumlusu gibi noktalarda görevli partili sayısını arttıracaklarını, 24 Haziran'daki kimi başarısızlıklardan ötürü bazı sandıklarda başkanların değişeceğini söyledi

31 Mart 2019’daki yerel seçimlere 30 yıl aradan sonra yeniden belediyeyi kazanmak için hayli sıkı hazırlanan CHP Gebze İlçe Örğütü’nde Başkan Musa Yılmaz parti üyeleriyle, “Yerel seçim stratejilerinin belirlenmesi” konulu toplantıda bir araya geldi. Seçimi kazanmak için sadece sahada çalışmanın yetmeyeceğini, seçim günü sandıklara sahip çıkmanın şart olduğunu aktaran Yılmaz çeşitli noktalarda partili sayısının arttırılması gerektiğini dile getirdi.

Recep Dursun yine yoktu

24 Haziran genel seçimlerinde bazı sandık başkanlarının görevlerini yerine getirmediklerini teşhis ettiklerini belirtip bu sandıklarda başkan değişikliğine gideceklerini anlattı. Başkan Yılmaz’a toplantı divanında ilçe yönetiminden Avukat Sevinç Duygu Öner ve İbrahimÖzdede ile Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan ve Gençlik Kolları Başkanı Savaş Gayretli eşlik etti. Toplantıya CHP Gebze İlçe eski başkanları Avukat SaideArslan ve İsmetKara ile birlikte çok sayıda parti üyesi katıldı. Toplantıya CHP Gebze Belediye Başkan adayı Avukat Recep Dursun’un katılmaması dikkat çekti. Dursun hafta  başında belediye meclis üyelerinin atamayla belirleneceği duyurulan toplantıda yer almamıştı.

Değişim genel değil yerel seçimlerden başlar

Konuşmasına önümüzdeki yerel seçimi kazanıp Gebze’nin makus talihini yeneceklerine inandıklarını söyleyerek başlayan Musa Yılmaz, “Seçimi elbette çalışarak, örgütlü, birlik ve beraberlik içinde çalışarak kazanacağız” dedi. Ülkenin yönetim biçimi anlamında değişimin genel değil yerel seçimlerden olacağına inandığını kaydeden Yılmaz özetle şunları kaydetti:

Çalışma grupları oluşturacağız

“Seçime yönelik olarak üyelerin içinde yer alacağı çeşitli çalışma grupları oluşturacağız. Görev alabilecek arkadaşlar lütfen isimlerini yazdırsın. Zamanından, eşinden, işinden, aşından feragat edip üstlendiği görevi yerine getirebilecek arkadaşlar görev alsın.

Göreve geldiler ama görevi tamamlamadılar

24 Haziran genel seçimlerinde tüm arkadaşlar sabah 05.30 – 06.00 sularında sandık başlarında görev yerini aldı. Ama farklı mahallelerde görevlerini yerine getiremeyen arkadaşlar oldu. Önemli şikâyetler aldık. Bu sebepten ötürü bazı sandık başkanlarını değiştireceğiz.

Okullarda sorumlular artacak

Müşahit sayısını arttırmalarıyız. Seçim sadece çalışmakla değil, sandıkta kazanılır. Okullarda ve çevrelerinde ne kadar güçlü olursak o derecede başarı edinebiliriz. Müşahit olabilecek arkadaşlar isimlerini yazdırsın. Okullarda ve okul katlarında sorumlu sayılarını birden en az ikiye, mümkünse üçe yükseltmek istiyoruz.

Sosyal medya kullanımında örtülü uyarı

Sosyal medya çok önemli. Hayatımızın bir parçası haline geldi. En gencinden yaşlısına herkes sosyal medyada. Bazı partililerimi sosyal medyadan takip ediyorum. Adı üstünde, topluma yönelik sosyal medya olmasına karşın kişisel ağ gibi kullanan arkadaşlar var.

Partiye ve adayımıza dair paylaşımlardan çekinmeyin

Sosyal medyada birbirimizin reklamını yapmaktan, propagandalarımız ile daha çok kişiye ulaşmaktan kaçınmayalım. Ben herhangi bir partili arkadaşımın beğendiğim, faydalı bir paylaşımını sayfamdan paylaşmaktan gurur duyarım. Lütfen bu tür paylaşımlardan siz de çekinmeyin. İlçe örgütümüzün sayfasından, şahsıma ait sayfadan ve özellikle adayımız Recep Dursun’dan paylaşımlar yazın. Sosyal medya üzerinden ne kadar çok kişiye ulaşırsak, duyurursak o kadar iyi.

Her mahallede gönüllülerin yer

alacağı komisyonlar kurulacak

Her mahallede, mahalle birimlerinin dışında beşer kişilik komisyonlar oluşturacağız. Bu komisyonlarda bir iki üye partilimiz, diğerleri seçmenimiz veya başka partili olup da bu yerel seçim adayımıza oy verecek vatandaşlardan oluşacak. Bu çalışmayı Kirazpınar’da tamamladık. Hürriyet’te başlattık. Birkaç mahallede gerçekleştirmek için de mesafe kat etti.

O tip seçmene adayımızı anlatın

Seçimde saha çalışmalarını parti kimliği değil aday üzerinden sürdürelim. CHP’ye oy vermediğini, vermeyeceğini bildiğiniz kişilere partiyi değil adayımız Recep Dursun’u anlatın. Mesleğinden, aile hayatından söz edin.

Seçim günü her okulda hukukçular

Parti üyelerimiz arasında çok sayıda avukat arkadaşımız var. Onlar ile kahvaltılı bir toplantıda bir araya geleceğiz. Hukuksal kimliklerinden yararlanıp komisyon  halinde çalışmalarını istiyoruz. Seçim günü sandıktaki olumsuzluklara anında müdahale için her okulda en az birer ikişer avukat arkadaşlarımızın görev almasını istiyoruz. Çok duyarlı avukat arkadaşlarımız var. Kendilerine bu duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyorum.

Parti bayrağı sadece irtibat bürolarına asılabilecek

AK Parti iktidarının bu yerel seçimde sinsi bir oyunu var. Parti bayrakları sadece seçim irtibat bürolarının olduğu yerlere asılabilecek. Onlar seçime gerek devletin gerekse belediyelerin tüm imkânlarını kullanarak girecekler. Bu imkanları hayâsızca kullanan bir yapı ile karşı karşıyayız. Alabildiğince seçim bürosu oluşturup her tarafı parti bayrakları ile donatacaklardır. Tüm partililerimize sesleniyorum. Artık geri kalmanın anlamı yok. Camlarınıza balkonlarınıza adayımızla birlikte Türk Bayrağı’nı asın. Ben şahsıma ait binaya tepeden giydirme yapıyorum. Korkunun ecele faydası yok. Ya  bedel ödeyeceğiz ya da bedeli çocuklarımıza ödetecekler. Bizler ne için mücadele ediyoruz. Demokratik ve laik bir Türkiye için, çocuklarımız için mücadele ediyoruz. Hiç çekinecek bir yanımız olmalı. Bulunduğumuz her alanı donatmalıyız.

Seçim gecesi İlçe Seçim Kurulu etrafında olun

Tekrar ederim ki seçim sandıkta kazanılır. Sandıklara ne kadar sahip çıkarsak o derece sağlıklı sonuç ediniriz. 24 Haziran seçimlerinin akşamı Gebze Spor Salonu’nda bir haksızlığa tepki gösterdikten sonra beni polis zoruyla dışarı çıkartmak zorunda kaldılar. Kargaşa yaşandı. Seçim gecesi tüm partililerimiz İlçe Seçim Kurulu’nun etrafında olmalı. Bağırıp çağırmadan orada durmalı. Varlıkları yeter. O gece parti binamız önünde, ilçe seçim kurulu önünde tabanca sıkıldı. Alabildiğine güçlü gözükmek zorundayız. Biz gövde gösterisi ile gücümüzü gösterirsek onların gücünün karınca kadar olduğunu görürüz.

Çevrenizdeki kamu görevlilerini sandık

başkanlığı için müracaat ettirin

İlçe Örgütü olarak 715 sandık için başvuruda bulunduk. Bilindiği üzere sandık başkanları kamudan belirlenecek. Yüksek Seçim Kurulu, iktidarın tavsiyesi doğrultusunda kamu çalışanlarına sandık başkanlığı için başvuru yapmaları çağrısında bulundu. Bu gibi durumda kimler başvuruda bulunuyor, tabi ki AKP’liler ve tüm sandık başkanları AKP’lilerden oluşuyor. Halbuki doğru yöntem tüm kamu çalışanlarının sandık başkanlıklarında görevlendirilmesi idi. Çevrenizdeki kamu görevlilerini uyarın, mutlaka müracaat etsinler.

Yatalakları tespit edip isimlerini yazdırın

17 kişilik bir yönetimimiz var. Ağzımızla kuş tutsak mücadele için yetmez. Sizler de mutlaka işin içinde olun. Seçimde yatalak hastalar için seyyar sandık oluşturulup evlerine götürülecek. O hastaların tespitinde bizlere yardımcı olun. İsimlerini yazdırın.”

Toplantı İlçe Başkanı Musa Yılmaz’ın konuşmasının ardından basına kapalı sürdü. CHP’liler iki saati aşkın süre seçim stratejileri üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Bakmadan Geçme