Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki muhbir kim?

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında geçtiğimiz günlerde yerel bir gazetede çıkan ''Hastanedeki hurdaların Ak Parti'nin mahalle temsilcisine verildiği'' iddialarını araştırdık. Bilirkişilerle araştırmalarımız sonucunda çarpıcı sonuçlar elde ettik.

Kocaeli’nin en iyi hizmet veren ve sorunsuz çalışan sağlık kuruluşlarının başında yer alan Derince  Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında geçtiğimiz günlerde yerel bir gazetede çıkan haberlerde ‘’Hastanedeki hurdaların Ak Parti'nin mahalle temsilcisine verildiği’’ iddia edildi.

Bunun üzerine hastane başhekimi açıklama yaparak hurdaların yetkisiz kişiler tarafından alındığı ve olayın hemen akabinde konu ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Kocaeli Zirve Gazetesi olarak konuyu bilirkişilerle birlikte derinlemesine araştırdık. Olayın nasıl geliştiği, hangi aşamada nelerin yaşandığı ve habere konu olan hırdavatların maddi değerlerini araştıran Kocaeli Zirve Gazetesi ilginç sonuçlar elde etti.

Önce olayın nasıl geliştiğini size açıklayalım;

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, eskiyen 5 asansörü yeniliyor. Eskiyen asansörlerin hırdavatları da hastanenin ön tarafındaki atıl bir alana bıraktırılıyor. 3 ton civarında olduğu tahmin edilen eski asansörlerin hırdavatlarını hastane yönetiminden izinsiz olarak bir hurdacı küçük bir kamyonete yükleyip götürüyor. Hırdavatların yerinde olmadığı görülünce kameralara bakılıyor ve hırdavatları kimin aldığı anında belirleniyor. Hastane yönetimi konu ile ilgili hem idari soruşturma başlatıyor hem de hırdavatları alan kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuyor.

Bu arada hastaneden hırdavatları izinsiz alan hurdacı bir süre sonra aldığı hırdavatların yerine aynı miktarda başka hırdavat getirerek yaptığı hırsızlığı kapatmaya çalışıyor.

Üzerinde kıyametler koparılan olay sadece 1.800 lira cıvarında bir para!

Bilirkişilerden edindiğimiz bilgilere göre kilosu 0,60 kuruştan piyasada alıcısı bulanan eski hırdavatların 3 ton civarında olduğunu düşünürsek hastaneden izinsiz alınan hırdavatların toplam değerinin 1.800 lira civarında olduğu tahmin ediliyor.

Haberler normal değil!

Devletin 1.800 lirasının değil 1 lirasının heba edilmesini elbette duyarlı ve vatanını seven hiçbir vatandaş istemez. Ancak olayın hemen sonrasında savcılığa bildirilen tahminen 1.800 liralık bir hırsızlık olayının üzerinden bir çok üst düzey müdürü suçlayan haberlerin çıkmasını normal karşılamadığımız için olayın biraz daha derinine indik ve çok ilginç sonuçlarla karşılaştık.

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki muhbir kim?

Edindiğimiz bilgi ve iddialara göre Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ihale ve yolsuzluk olaylarına karşı son derece titiz davranıldığı, bundan rahatsız olan çevrelerin dürüstlüğü kurumdaki herkes tarafından bilenen bu müdürlere karşı yıpratma çabası içerinde oldukları düşünülüyor. Ayrıca bu tür gerçeğe dayanmayan ve asılsız haberleri hastane içindeki muhbirlerin özellikle Kocaeli’de yayın yapan bir yerel gazeteye servis ettiği öğrenildi. Şimdi herkes Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir kaç müdürü hedef alan ve asılsız haberleri yaptıran bu muhbirin kim olduğunu merak ediyor.

Haber-Araştırma: Tahsin KESKİN

Bakmadan Geçme