Good Year ile Lastik-İş arasında 2. oturum

Goodyear'ın Lastik Sektörü Grubundan çıkarak Lastik-İş Sendikası ile doğrudan masaya oturma kararı almasının ardından ikinci toplu iş sözleşmesi görüşmeleri gerçekleştirildi.

Trpy By Wyndham Otel’de gerçekleştirilen görüşmeye, Lastik- İş Genel Başkanı Aladdin Sarı ve yönetimi, Goodyear İnsan Kaynakları Direktörü Selda Kalleci ile Goodyear yetkilileri katıldı.

Yapılan görüşmelerin ardından açıklama yapan Lastik-İş Genel Başkanı Aladdin Sarı, “Bugün yapılan görüşmede geçmişteki sorunlarımızı tekrar dile getirmek toplantıya başladık. Fabrikadaki bazı istemediğimiz uygulamaları ifade ederek müzakerelerimizi başlattık.

Toplantı neticesinde özellikle üretim işçisi arkadaşlarımız için 7 madde geçti. Destek hizmetlerinde de 5 madde geçti. Hem destek hem de üretim işçisi için de özellikle giyim eşyası olarak ek bir madde geçmiş oldu. Biz onlardan esas tekliflerini net olarak almış değiliz. Parasal konulara gelmedik.

Parasal konulara geldiğimiz zaman net olarak görmüş olacağız. Gördükten sonra da bu hem Goodyear hem Prometeon hem Pirelli için geçerli bir süreç olacak. Bu süreçte tekliflerini görmüş olacağız. Esas maratonumuz ondan sonra başlayacak diyebiliriz” dedi

Bakmadan Geçme