• Haberler
  • Siyaset
  • Güney: 'İhaleleri sorguladıkça Fatma Hanım geriliyor'

Güney: 'İhaleleri sorguladıkça Fatma Hanım geriliyor'

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, İzmit Belediyesi’nin bugün yapılan Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nda yaşananların kabul edilemez olduğunu söyledi: “Yine Fatma Hanım, yine kavga. Görev süresini sakin bir meclis yönetemeden tamamlayacak. Yaptığı ihaleleri her sorguladığımızda gerilip, hakaret ederek Belediye Başkanlığı yapılamaz” dedi. 

MECLİS YÖNETMEYİ ÖĞRENEMEDEN GİDECEK
İzmit Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nda yaşanan olayların kabul edilemez olduğunu, izleyici tribününden seçilmiş meclis üyesine “Kafanı, gözünü kırarım” şeklinde tehdit savuran CHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Demirtaş’ın derhal görevden alınmasını beklediklerini belirten Güney, şunları söyledi: “Fatma Hanım, 3 yıl oldu kavgasız bir meclis toplantısı yönetmeyi başaramadı. Avukatlık döneminde sessiz, sakin bir yapısı olan Fatma Hanımı ya Başkanlık gücü bu hale getirdi ya da yanlış birilerini kendine örnek alıyor. Her toplantıda, her oturumda kavga ediyor. Ama şu bir gerçek, meclis yönetmeyi öğrenemeden gidecek”

MECLİS ÜYESİ TEHDİT EDİLDİ
“Arkadaşlarımız milletimizin oylarıyla seçildi. O sandalyede oturmanın bir sorumluluğu var. Meclisten 180 milyon lira araç kredisi için yetki istiyorsanız, büyükşehir belediyesinin 48 milyona kiraladığı araçlara 170 milyon yaklaşık kiralama maliyeti çıkartıyorsanız, bu aradaki farkın nereye ya da kimlere gittiğini sormayacak mıyız? Arkadaşlarımız mecliste bunu örnekleriyle gündeme getirince çılgına dönmüş. Seçilmiş meclis üyesine ‘-Sana söz vermiyorum’ diyor. Milletimizin sesini kısmaya sizin gücünüz yetmez”. 

DERHAL GÖREVDEN ALINMALIDIR
Güney, seyirci sıralarından Meclis Üyesi Fikret Hocaoğlu’na tehdit savuran CHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Demirtaş’ın da görevden alınmasını istedi: “Meclisi izleyenlerin oturuma müdahale etmesi söz konusu olamaz. Orada meclisi Fatma Hanım yönetiyor. Ama kendi partilisi meclis üyemize açıkça bağırarak tehdit savururken duruma müdahale edemiyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Fatma Hanımı kınıyorum. İl Başkanları Harun Yıldızlı’dan derhal Demirtaş’ı görevden almasını bekliyoruz” dedi.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi
Yorumlar 1
Yaramaz 16 Haziran 2022 22:38

Digerleride para kazansın ama Ali başkan

Bakmadan Geçme