Karın Germe Ameliyatıyla Orta Yaş ve Üzerinde Yeniden Gençleşme

Karın Germe orta yaşlardan itibaren karın bölgesinde oluşan deformasyonları gidermeye yönelik bir ameliyattır. Kötü beslenme, hareketsizlik, stres, genetik özellikler gibi nedenlerle Karın Germe ihtiyacı giderek daha genç yaşlarda görülmektedir. Obezite çağın en önemli hastalıklarından biridir. Obeziteden tüp mide ameliyatı olarak, düzenli spor, dengeli beslenme gibi alışkanlıkları edinerek kurtulmak mümkündür. Kişi ideal kiloya ulaştığında ise kendisini başka bir sorun bekler. Karın bölgesinde deri sarkması, verilemeyen inatçı yağ oluşumları, deride çatlama, çökme, dalgalanma gibi çeşitli deformasyonlar kişiyi olumsuz bir estetik görünüme sokar. Karın Germe ihtiyacının oluştuğu başka bir grup ise doğum yapan kadınlardır. Hamilelik sürecinde alınan aşırı kilolarla karın bölgesi formunu yitirir, yaşlı, olumsuz bir görünüm oluşur. Karın Germe tüm bu deformasyonlardan kurtulmak için etkili ve kalıcı bir ameliyattır. Karın Germe ile ilgili tüm merak edilenleri Dr. Leyla Arvas’ın kaleminden bu yazıda okuyabilirsiniz.

Karın Germe Herkes Olabilir

Karın bölgenizde sarkma, yağlanma, bombeli görünüm, çatlama, dalgalanma gibi oluşumlar yaşıyorsanız sakın telaşlanmayın! Bu sorundan muzdarip kadın/erkek herkes kolaylıkla Karın Germe ameliyatı olabilir. Her yıl binlerce kişi Karın Germe ameliyatı (Abdominoplasti) olarak yaşamlarına sıkı ve formda bir karınla devam etmektedir. Başarıyla gerçekleştirilen bu Karın Germe ameliyatları için şu koşulların da olması gerekmektedir:

* 18 yaşını doldurmuş olmak

* Obez olmamak, vücut kitle endeksinin 30’un altında olması (tüp mide ameliyatı olmuş ve ideal kiloya ulaşmış kişiler 1 yıl sonra Karın Germe yaptırabilirler)

* Hamile ya da emzirme döneminde olmamak (emzirme dönemi bittikten 1 yıl sonra Karın Germe yaptırılabilir)

* Alerjik reaksiyon riski taşımamak

* Kalp, tansiyon, diyabet hastası olmamak

* Kanser tedavisi görmüyor olmak

Karın Germe Kolay Bir Ameliyattır

Karın bölgenizde başlangıç ve orta düzeyde görülen deformasyonlar için çeşitli ameliyatsız uygulamalarla çözüm sağlamaktayız. İleri seviyede görülen deformasyonlar için tek çözüm yolu Karın Germe ameliyatıdır. Karındaki deformasyonun kapladığı alana göre Karın Germe ameliyatı 2 şekilde yapılır: Tam karın germe ve mini karın germe.

Tam Karın Germe Ameliyatı; karnın tamamında ileri seviyede görülen sarkma ve deformasyonlar için uygundur. Ameliyat bölgesi göğüs altından kasıklara dek uzanan bölgeyi kapsar. Kesi yeri göbek deliği, kasık bölgesi, sezaryen izi gibi yerlerden birinde açılır. Genel anestezi uygulandıktan sonra kişinin fazla yağlanması varsa Liposuction uygulanır. Fazla yağlar alındıktan sonra karın kasları onarılır, karın derisi gerilerek fazlalık kısım kesilir, göbek deliği yeniden oluşturulur. Karın bölgesine şekil verilerek kesi yeri dikişle kapatılır. 4-5 saat süren bir ameliyattır. Kişinin farklı bir ihtiyacı varsa bu ameliyata dâhil edilebilir. Karın Germe ameliyatı; fıtık ameliyatı (karın, bel, kasık), yağ enjeksiyonu, genital estetik gibi çeşitli operasyonlarla bir arada yapılabilir.

Mini Karın Germe Ameliyatı; karnın alt bölümünde ileri seviyede görülen sarkma ve deformasyonlar için uygulanır. Ameliyat bölgesi göbek deliğinin altından kasıklara dek uzanan bölgeyi kapsar. Kesi yeri kasık ya da varsa sezaryen izi üzerinden açılır. Genel anestezi uygulandıktan sonra fazla yağlanma varsa Liposuction uygulanır. Karın kasları onarılır, karın derisi gerilerek fazlalık kısım kesilir. Alt karın bölgesi şekillendirilerek dikişle kapatılır. 2-3 saat süren bir ameliyattır. Mini karın germe ameliyatı, annelik estetiği (genital estetik, meme estetiği) içerisine dahil edilebilir. Yağ enjeksiyonu gibi işlemlerle bir arada uygulanabilir.

Karın Germe ile Kalıcı Forma Kavuşulur

Karın Germe ameliyatı etkisini ömür boyu yaşayabilmeniz imkânsız değildir. Ameliyat sürecinden sonra kilonuzu kontrol ederek düzenli spor yapma, dengeli beslenme, stresten uzak kalma gibi alışkanlıkları günlük yaşamınızda benimsemelisiniz. Karın Germe sonrasında yeniden aşırı kilo alınırsa karın bölgesi genişleyeceği için sarkma, bombeli görünüm, çatlama gibi deformasyonlar yeniden oluşabilir. Böyle bir durum yaşandığında yeniden Karın Germe ameliyatı olmak mümkündür. 

Karın Germe Ameliyatından Sonra Hızlı İyileşilir

Karın Germe ameliyatı sonrasındaki süreci kişilerin en konforlu şekilde geçirmeleri için planlamaktayız. Ameliyattan sonra 1 ya da 2 gece hastanede kalmanız gerekebilir. Ameliyat sonrasında ilk 5 gün eğik durmak önemlidir. Yatarken bacakları hafifçe karna çekmek ya da bacak altını yastıkla destekleyerek yukarı kaldırmak gerekir. 5 gün sonrasında dik duruşa geçişle korse kullanılmaya başlanır. Karın korsesi düzenli olarak 1 ay kullanılmalıdır. Korse, karnın korunması ve şeklinin oluşması açısından oldukça önemlidir. İlk günler ameliyat alanında ağrı duyulabilir. Şişlik, morluk gibi etkiler oluşabilir. Ağrı kesici almak, soğuk kompres uygulamak rahatlatıcı etki sağlar. Tam karın germe ameliyatından sonra 2-3 haftada, mini karın germe ameliyatından sonra 1-2 haftada iyileşme sağlanır. İstenen karın görünümünün oluşması 1-2 aylık bir sürede gerçekleşmektedir. Mini Karın Germe ameliyatı daha hızlı iyileşme sağlar.

İyileşme sürecinde ameliyattan maksimum verimi alabilmek için şu durumlara dikkat etmek gerekir:

* Karın bölgesi darbelerden korunmalıdır. Sırtüstü yatılmalıdır. Ani hareketler yapılmamalıdır.

* Yorucu faaliyetlerde bulunulmamalı, spor yapılmamalı, eşya kaldırılmamalıdır.

* Sıcak su ile yıkanılmamalı, hamam, sauna gibi yoğun buharlı ortamlardan uzak durulmalıdır.

* Dar kıyafetler tercih edilmemelidir.

* Bol su tüketilmeli, sağlıklı beslenilmelidir. Zararlı alışkanlıklardan uzak durulmalıdır.

* Karın korsesi 15 gün sürekli olarak (gece-gündüz), 15 gün yarı zamanlı (sadece geceleri) olacak şekilde kullanılmalıdır.

Karın Germe Güvenilir Bir Ameliyattır

Karın Germe her ameliyat gibi çeşitli riskler barındıran bir operasyondur. Kanama, enfeksiyon, kan pıhtısı atma, alerji gibi çeşitli riskler söz konusudur. Bu risklerin oluşumu ameliyat öncesinde tespit edilerek önlem alınır. Kişinin geçmiş sağlık öyküsü, hastalıkları, kullandığı ilaçlar ameliyattan önce detaylı şekilde belirlenir. Test ve tahlil sonuçları alınır. Ameliyat kişi için risksiz ve güvenli olacak şekilde planlanır. Karın Germe ameliyatı plastik cerrahların uzmanlık alanında bir operasyondur. Ameliyat olmak için mutlaka deneyimli bir plastik cerrah tercih edilmeli, Sağlık Bakanlığı onaylı klinik, hastane gibi kurumlar tercih edilmelidir. Steril koşullar sağlanmalı, kullanılan cihazların kalitesi, yapılacak işlemlerin detayları öğrenilmeli ve merak edilen her soru sorulmalıdır. Karın Germe ameliyatı bu koşullar altında güvenilir, risksiz bir operasyondur.

Karın Germe ile İdeal Görünüm Sağlanır

Karın Germe   ameliyatı sonrasında kişi sıkı, ince, formda bir karın-bel görüntüsüne ulaşır. Bu durum kişide gençlik etkisi yaratır. Kadınlar bellerinde sağlanan oyukluk ile daha kadınsı olurlar. Kum saati de denilen bu estetik görünüm kişiyi çekici hale getirir. Erkekler ise bombeli karın görüntüsünden kurtularak düz bir bel ve fit bir karna sahip olurlar.

Ameliyat sonrasında kesi izi kalıp kalmaması pek çok kişiyi kaygılandıran bir durumdur. Karın Germe ameliyatında kesi yeri iç çamaşırı bölgesi içinde kalacak şekilde oluşturulur. İç

çamaşırı, mayo gibi kıyafetlerle izin görünmesi imkânsızdır. İzin belirginliği bazı kişilerde zamanla silikleşirken bazı kişilerde olduğu gibi kalır. Bunun nedeni genetik özellikler, sigara kullanımı, ameliyat sonrası cilde gösterilen özen, beslenme gibi kriterlerdir. İzden rahatsızlık duyulması durumunda lazerle yapılan iz silme yöntemlerinden uygulanarak izden kurtulmak mümkündür.

Karın Germe konforlu ve ideal karna ulaşmada etkili bir ameliyattır. Ameliyat sonrasında kişinin özgüveni yükselir, sosyal hayatı gelişir. İstenen kıyafetler rahatlıkla giyilebilir. Karın Germe ameliyatı hem karşı cinsle yakınlaşmada hem de görsel iş sektörlerinde avantaj sağlar.

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleyla.com/

Facebook  :@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme