Kocaeli'de ekmek 1.75 TL oluyor!

Kocaeli fırıncılar odası uzun süredir gündemde olan ekmek zammını onayla attı. Perşembe gününden itibaren ilimizde 280 gram ağırlığındaki ekmek 1.75 TL'den satılacak.

Kocaeli fırıncılar odası başkanı Ali Sarı, Ticaret Bakanlığının Türkiye genelinde ekmeğin kilo fiyatını 6.25 TL olarak belirlediğini, 30 kadar ilde bu kilo fiyatı üzerinden ekmek satılmaya başlandığını söyledi.

Halen ilimizde 210 gram ekmek 1.25 TL’den satılıyor. Ekmeğin kilo fiyatı 5.95 TL’ye geliyor. Perşembe gününden itibaren uygulanacak zam, kilo fiyatı dikkate alındığında oran olarak 5’e karşılık geliyor.

Sarı: “Kâr yok”

Kocaeli fırıncılar odası başkanı Ali Sarı ilimizde fırıncıların çok uzun süredir zarar ettiklerini belirterek “yüzde 5’lik zam sadece zararımızı telafi edecek” dedi. Perşembe gününden itibaren ilimizde ekmeğin fiyatı 50 kuruş, gramajı 70 gram artmış olacak, Ekmeğin gramajının artması ile birlikte kalitesi de yükselecek

Ancak maliyetlerde ki artışın devam etmesi halinde bu yıl bitmeden bu ekmek fiyatının da tartışılır hale gelmesi kaçınılmaz görünüyor.

Bakmadan Geçme