Kocaeli'de yasağı delen 908 kişiye idari işlem!

Kocaeli valiliği, koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan çalışmalar hakkında açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “Salgınla mücadele kapsamında, başta salgından en çok etkilenecek olan 65 yaş ve üstü vatandaşla ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların temel ihtiyaçları ile ilaç, tıbbi malzemeleri temin edecek kimsesi olmayan vatandaşların mağdur olmamaları amacıyla ilçelerde güvenlik güçleri personeli, öğretmenler, din görevlileri, belediye zabıtalarından Vefa Sosyal Destek Grupları oluşturularak, 112 Acil Yardım Hattı, Alo 199 hattı ve kamu kurumları tarafından oluşturulan iletişim hatları üzerinden talepleri alınarak vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanmış, halende karşılanmaya devam edilmektedir” denildi. 

Kocaeli’de bu kapsamda denetim ekiplerinin oluşturulduğu belirtilerek, “Alınan tedbirlerin uygulanması ve tedbirlere uymayanların uyarılması, gerektiğinde cezai müeyyidelere başvurulması içinde kamu kuruluşları personelinden Denetim Ekipleri oluşturulmuş, mesai mefhumu tanımadan gece, gündüz, tatil, bayram ayırımı yapmadan halkımızın sağlığını korumak, salgının yayılarak ülkemiz ekonomisinin ve geleceğinin olumsuz yönden etkilenmemesi için denetimler yapılmaya başlanmış, geldiğimiz noktada da etkinliği artırılarak denetimlere devam edilmektedir” diye belirtildi 

Salgınla mücadele kapsamında birtakım tedbirlerin alındığı, çeşitli kısıtlamaların getirilmeye başlandığı 22 Mart tarihinden bugüne kadar yapılan faaliyetlerin ve denetimlerin sonuçları da açıklandı. Buna göre, zorunlu karantina yasağı ile ilgili yapılan denetimlerde yasağı ihlal eden 908 kişiye idari işlem yapıldı. Yasağı ihlal eden 461 kişiye adli işlem yapıldı. Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında oluşturulan ekiplerce 16 bin 196 işyeri 20 bin 219 kez denetlendi. Bu denetimlerde 66 iş yerine idari işlem yapıldı. Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında güvenlik kuvvetlerince yapılan denetimlerde, 1 milyon 91 bin 785 şahıs sorgulandı. Bu denetimlerde 3 bin136 aranan şahıs yakalandı. 71.314 işyeri kontrol edilirken, 72 iş yerine idari işlem yapıldı. Sosyal mesafe kuralını ihlal eden 405 kişi, maske takma kuralını ihlal eden 3 bin 12 kişi hakkında idari işlem yapıldı. Emniyet ve jandarma birimlerince toplam 4 milyon 2 bin 802 araç ve 5 milyon 824 bin 831 kişi kontrol edildi.

Bakmadan Geçme