'Küçük Giresun'un Britüs'ü iş cinayeti zanlısı Kahraman

Gebze Belediye Meclisi'nde Osman Karaman şahsında iki mahallenin tapu mücadelesi veren halkını işgalcilikle itham eden AKP'li meclis üyesi Bahtiyar Öztürk değil Ergün Kahraman imiş. Kahraman geçen yılki biri Suriyeli çocuk biri hemşerisi iki kişinin öldüğü iş cinayetinin zanlısı

Gebze Rantsal Dönüşüm Mücadele Platformu’nun cumartesi günü gerçekleşen basın toplantısında Yavuz Selim Mahallesi Güzelleştirme Derneği Başkanı Osman Karaman’a “Devletin yerine kondunuz” diyen Gebze Belediyesi’nin AKP’li Meclis Üyesi Bahtiyar Öztürk değil Ergün Kahraman çıktı.

Vatan İnşaat’ın sahibi Ergün Kahraman geçtiğimiz yıl ağustos ayında iki kişinin hayatını kaybettiği iş cinayetinin, İSG kanunlarına göre bir numaralı sanığı. O iş cinayetinde hayatını kaybedenlerden biri, 15 yaşındaki Suriyeli bir göçmen.

Ulusal ve evrensel yasaya göre ülkemiz ve dünyamızda 18 yaşını doldurmamış her insan, çocuk kabul ediliyor. Örneğin; o yaş kuşağındaki kişi bu her ne suç işlemiş olursa olsun “suçlu” değil “suça itilmiş çocuk” olarak kabul ediliyor.

İSG’nin ilgili kanun maddelerine göre 14 yaşını bitirmiş, 15 yaşını doldurmamış ve ilköğretimini tamamlamış kişi, çocuk işçi diye; 15 yaşını tamamlamış ancak 18 yaşını tamamlamamış kişi genç işçi diye tanımlanıyor. Yine yasanın ilgili maddelerine göre çocuk işçilerle genç işçilerin çalışabileceği iş kolları belirlenmiş, gerek çocuk gerek genç işçilerin inşaatlarda çalıştırılması kesinlikle yasaklanmıştır.  

Adı Vatan olan inşaatında vatanın yasalarını çiğneyen…

Evrensel ve hümanist açıdan bakınca en temel insanlık hakkı olan yaşama hakkını kullanmak için ülkemize göç eden bir Suriyeli göçmeni ucuz emek ve daha fazla kar hırsıyla sömüren Ergün Kahraman için Osman Karaman, “O sözü söyleyecek en son kişi” derken aslında bu vakayı kast etmiş.

Bir insanlık dramını sömürü için fırsata veren, 5-10 TL tutarında olduğu söylenen İSG ekipmanını maliyet olarak görünce iki işçinin öldürüldüğü iş cinayetinin yine İSG yasalarına göre bir numaralı sanığı Ergün Kahraman, Osman Karaman’ın söylediği gibi, aslında o sözü söyleyecek son kişi iken, ilk kişi olmuş.

http://gebzegundemi.blogspot.com/2017/08/yine-gebzede-yine-insaatta-yine-is.html

Düzeltir, Öztürk hariç herkesten özür dilerim

Küçük Giresun’da sen de mi Brütüs başlıklı haberin habercisi, haberdeki imzadan anlaşıldığı üzere de benim. Her haber, yorum haber ve köşe yazımda olduğu gibi her yazdığımın her zaman arkasındayım. Hatalı olduğum durumlarda, hatamı kabullenirim. Gereğini de yerine getiririm.

Gebze Rantsal Dönüşümle Mücadele Platformu’nun cumartesi günkü basın toplantısını yerinde, aynı zamanda ses kaydı yaparak dinledim. O toplantıdan biri sıcağı sıcağına dört haber yapıp diğer üç haberimi yaparken ses kayıtlarından konuşmaları yine dinledim.

Osman Karaman konuşmasının o bölümünde o meclis üyesini, “Bir meclis üyesi” diye tanımlamıştır. Haberde de alenidir. Ben Bahtiyar Öztürk ismini parantez içinde verdim.

Tam o esnada toplantının mahalleli takipçilerinden biri tarafından, “Bahtiyar. Bahtiyar…” diye isim dile getirilmiştir. Osman Karaman da, “Hayır. Bahtiyar değil” dememiştir.

Osman Karaman o meclis üyesinin Ergün Kahraman olduğunu dünkü haberimin ardından araştırmalar sonucu vermiştir. Çünkü yanına gelip halkı işgalcilikle itham eden Gebze Belediye Meclisi AKP’li Üyesi Ergün Kahraman’ı simaen belediye meclis üyesi olarak bilmekle birlikte ismini bilmemektedir.

Karaman konuşmasında meclis üyesini bir de, “Göçmen” diye tanımladığı için, Balkan Türkü bir meclis üyesi sanılmıştır. Ergün Kahraman, Erzurum İspirli’dir.

“O sözü söyleyecek son kişidir” demekten kastı; Kahraman’ın adı Vatan olan inşaatındaki iş cinayetiyle de adının gündeme gelmesinden ötürüdür.

Osman Karaman uzun uğraşlar sonucu o meclis üyesinin Ergün Kahraman olduğunu öğrenmiş ve dün gece tarafıma bildirmiştir.

Bahtiyar Öztürk’e gelince..

Giresun, Espiyeli’dir.

Mahallelinin, “Elim kırılsaydı da oy vermeseydim” derecesinde kendisini de sorguladığı, Beylikbağı halkının tepkili olduğu bir şahsiyettir.

Osman Karaman’ın konuşmasının tam o bölümünde isminin anılması, ondan sebeptir. Refleks, tepkiseldir.

Dünkü haberimizden, haberdar olmamış olamaz. Düzeltme talebi hakkı olmasına karşın o hakkını hala kullanmamıştır.

Muhtemelen, “Düzeltme yaptırırsam Beylikbağlı sosyal medya veya başka kanallardan topa tutar” kaygısı yaşamış, sessiz kalmıştır.

Gerekçe her ne olursa olsun hata bana aittir. Düzeltirim. “Beylikbağı’nın Brütüs’ü” diye lanse ettiğim Gebze Belediyesi’nin AKP’li meclis üyesi Bahtiyar Öztürk değil Ergün Kahraman’dır.

“Brütüs” benzetmesini düzeltmem. Gebze’de bu sözü Beylikbağlılar ve emsal konumdaki her bir mahallenin yurttaşına

Parti ve memleket farkı gözetmeksizin hangi meclis üyesi söylerse söylesin..

Halkı hançerlemektedir.

Ayrıca ben de bu konuda Kartal Belediye Başkanı Op.Dr.Altınok Öz gibi düşünüyorum.

http://gebzegundemi.blogspot.com/2017/12/40-yil-once-seyredenler-tapuyu-vermeye-mecbur.html

Gerek Gebze gerekse Gebze emsali sanayi yoğun ilçelere 40 yıl önceki göçe sebep olanlar da, o yıllardaki gecekondulaşmaya müdahil olmayanlar da bugün tapu vermeye mecburdur.

Genel ve yerel idarelerdeki farklılık, halkın barınma hakkının önüne geçemez. Devlette özellikle kurumsal bazda devamlılık esastır.

Bahtiyar Öztürk hariç herkesten özür dilerim…

Bakmadan Geçme