MHP Gebze'de tek aday adayı Çakır

MHP Gebze'den belediye başkan aday adaylığı için Serap Çakır ve Zeki Gündüz'ün başvuruları olmuştu. İlçe Başkanı Ferit Taşdemir dün akşam sosyal medyadan Serap Çakır şahsında aday adaylarının teke düştüğünü duyurdu

2019 yerel seçimlerine Cumhur İttifakı’nın devamı niteliğinde birçok ilde AKP işbirliğinde girmeye hazırlanan, MHP MYK Üyesi Erkan Azeri ve İl Başkanı Aydın Ünlü’nün bir süre önceki açıklamalarına göre adaylarında seçim süresince iktidar partisini ve belediye başkanlarını eleştirmeme şartı arayan MHP Gebze’de belediye başkan aday adayı sayısı ikiden bire düştü.

Bilindiği kadarıyla MHP Gebze’den belediye başkan aday adaylığı için bugüne kadar önce bir dönem Gebze Erzurumlular Derneği Başkanlığı yapan Zeki Gündüz ardından Gebzespor eski Başkanı İlker Çakır’ın eşi Serap Çakır başvuruda bulunmuştu.

MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir dün gece 23.00 sularında şahsına ait Facebook sayfasından, “Kamuoyuna” başlığıyla yaptığı açıklamada, “MHP Gebze Belediye Başkan aday adaylarımız ile yapılan istişare sonucu tüm aday adaylarımız, adaylıktan Sayın Serap Çakır Hanımefendi lehine çekildi. Yönetim kurulumuzun almış olduğu karar ile Ülkü Ocaklarımız, kadın kollarımız ve bölge mahalle başkanlarımızın onayı ile Serap Çakır Hanımefendi’nin tek aday adayı olmasında mutabakat sağlanmıştır” dedi.

Bakmadan Geçme