Millet İttifakı yerel seçimle sınırlı değil

CHP Gebze Belediye Başkan adaylığı Millet İttifakı adaylığına dönüşen Avukat Recep Dursun, 'Millet İttifakı, sadece bu yerel seçimdeki ittifakla sınırlı değil. Çok daha büyük bir alanı var. Hepimiz bu anlamda, bilerek hareket edelim' dedi

CHP Gebze Belediye Başkan adaylığı Millet İttifakı adaylığını dönüşen Avukat Recep Dursun bu hafta içinde iki gün üst üste önce İYİ Parti’nin ev sahipliğinde, sonra partisinin ev sahipliğinde İYİ Gebze’nin yönetici ve üyeleriyle bir araya geldi. Tüm soruları samimiyetle yanıtlayan Dursun, İYİ Parti’deki toplantının sonunda bir kez daha söz alarak şunları kaydetti:

“Hepimizin bu memlekette bir görevi var. Dünyaya geldik, sorumluluğumuz var. Hepimizin bir rolü var.

Bu Cumnuriyet’i bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu topraklar için canını veren, bedenlerini toprağa düşüren, kan akıtan arkadaşlar var. Şehitlerimiz, gazilerimiz var. Bize Cumhuriyet emanet edildi arkadaşlar. Daha çağdaş, daha aydın, hepimizin sağlıklı, mutlu, huzurlu yaşayabileceği, medeni insanların olacağı bir memleket yaratma iddiası vardı.

Maalesef karşı devrim 29 Ekim 1923’ten sonra Cumhuriyet’i yıkmak için sürekli olarak elinden geleni yaptı. Emperyalist ülkelerle işbirliği içinde olarak, bugünkü iktidarın temsil ettiği siyasal İslam’ın ülkeyi getirmiş olduğu nokta bu.

Cumhuriyet’in tüm kazanımları, kurumları lav edildi. Bütün devrimleri geriye döndürülmeye çalışıldı. Ve bakıyoruz, Türkiye’de krizin çıkmasının sebebi bu.

CUMHURİYET ÇOBANLARLA KÖYLÜLERLE KURULDU

İşte yerel seçimleri bunun için önemsiyorum. Bu Cumhuriyet çobanlarla, köylülerle kuruldu. Savaşı kazanan çobanlar ve köylüler.

Yerel seçimler daha çağdaş, daha aydın, Atatürk’ün bize bırakmış olduğu, koruyamadığımız o mirası koruyabilmek için çok önemli. Yeniden ayağa kalkabilmek, yeniden demokratik devrimi sağlayabilmek, yeniden insanca yaşayabileceğimiz bir Türkiye hayalini kurabilmek için işe yerel seçimlerden, yerel yönetimlerden başlamamız gerekiyor.

İTTİFAKIN ALANI ÇOK DAHA BÜYÜK

Ben bu iddiayla yola çıktım. Millet İttifakı, sadece bu yerel seçimdeki ittifakla sınırlı değil. Çok daha büyük bir alanı var. Hepimiz bu anlamda, bilerek hareket edelim. Ve gerçekten Cumhuriyetimize ve Atatürk devrimlerine sahip çıkmak istiyorsak, sözde değil özde bunu istiyorsak o zaman yerel seçimleri kazanalım. Gerçekten katılımcı, herkesin huzurlu mutlu olduğu Gebze’yi oluşturalım. Göreceksiniz o zaman, Atatürk’ün mirasına sahip çıkmanın nasıl olduğunu. Türkiye’ye yavaş yavaş, dalga dalga yeniden Cumhuriyeti’ne kavuşacak, yeniden parlamenter sistemine kavuşacak, yeniden Millet Meclisi’ne kavuşacak, yeniden yaşanabilir bir Türkiye olacaktır.”

KARGIOĞLU, DURSUN’A SİYASET DİLİNİ SORDU

Ağzımızda başka bir 

parti ve kötü söz yok

İYİ Parti Gebze İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Musa Kargıoğlu, “24 Haziran baskın seçiminde ötekileştirici dil oldu. 24 Haziran’da yeniydik, sahada eksik kaldık. Bu seçimde olmayacak. Bu seçimde de kutuplaştırıcı anlayış süreceğe benzer. Buna karşın etkin bir siyaset oluşmalı. Sizin diliniz ne olacak?” diye sordu: Dursun şunları kaydetti:

EŞİT ADİL YÖNETİM BİÇİMİNİ ANLATTIM

“Sahada hiçbir yerde parti ve aday ismi ağzıma almadım. Sadece nasıl yöneteceğimizi anlattım. Eşit ve adil yönetim biçimini anlattım. Asla kötü karamsar tablo yok. Bir umudu örgütlemek için yola çıktık. Ağzımızda başka parti, kötü söz yok. Dilimiz de bu mihvalde sürecek. Ben o dili kullanıyorum. Herkes de o dili kullanmalı. Biz herkesten oy alacağız, kenti birlikte yöneteceğiz. Kimseyi küçük görmeyeceğiz. Bizim bu kente ihtiyacımız, kentlinin de insanca yaşama ihtiyacı var.”

KALDI Kİ BÜYÜKŞEHİR’İ İYİ 

PARTİ OLARAK KAZANACAĞIZ

Kargıoğlu, Dursun’a başkan seçilirse Büyükşehir Belediyesi ile ne tür çalışma yapacağını da sordu. Dursun soruyu, “Gebze’nin kendi ölçeğinde yapacağı hizmetler var, Büyükşehir ile yapılacak hizmetler var. Farklı partiler de olsa, hizmet sıkıntısı olmaz. İstanbul’da, meclis üyeliğinde AK Parti’nin çoğunluk olduğu Eskişehir’de sorun var mı? Kaldı ki biz Büyükşehir’i İYİ Parti olarak kazanacağız” diye yanıtladı.

TEKİN YILMAZ SORDU, DURSUN TAAHHÜT ETTİ

7/24 nereye çağırırsanız gelirim

İYİ Parti Gebze İlçe Sosyal Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Tekin Yılmaz, “Gebze’de İYİ Parti ile nasıl yol almayı düşünüyorsunuz?” diye sordu. Dursun soruya şu yanıtı verdi:

“Başlangıçta CHP beni Gebze Belediye Başkan adayı gösterdi ama ben herkesin adayıyım. Halkın adayıyım, halkın içindeyim, halktan birisiyim. 50-55 gündür partililer dışında gönüllüler ile çalışıyorum. Gönüllüler içinde AK Partili, MHP’li, İYİ Partili, Saadet Partili olan da var. Farklı siyasi partilerde olan arkadaşlarla bugüne kadarki çalışmalarımda hiçbir zorluk çekmedim. Hele ki İYİ Parti içinde memleketin ve Gebze’nin geleceğini düşünenler ile asla bir sorunum olmaz. İki örgütte de, başkanlarımızın, SKM’nin, sizlerin vereceği her türlü görevde 7/24 ne zaman çağırırsanız, nereye götürürseniz gelirim. Benden yana sıkıntı yok. O yüzden çalışma noktasında bir problem olacağını zannetmiyorum. Bu konuda rahatım.”

ŞAFAK İBİLOĞLU SORDU, DURSUN İZAH ETTİ

Katılımcılık vatandaşa

sormaktan geçer

İYİ Parti Gebze İlçe kurucu yönetim kurulu üyelerinden, 24 Haziran seçimlerinde partisinden milletvekili aday adayı olan Şafak İbiloğlu ise Başkan Dursun’dan projelerine dair açıklamada bulunmasını istedi.

MUHATABIMIZ VATANDAŞTIR

Dursun, “Bizim en büyük projelerimizden biri, bugüne kadar yapılan belediyecilik anlayışını tamamen ortadan kaldırıyoruz. Şu ana kadar belediye bir ticarethane, belediye başkanı tüccar konumunda idi. Vatandaşları müşteri olarak görüyordu ve yapılan her icraatta kar etme gayesi vardı. Yapılan hiçbir hizmetin vatandaşın yaşamını kolaylaştırıp kolaylaştırmayacağı, ekonomik kalkınmaya faydası olup olmayacağına bakılmaksızın inanılmaz kaynaklar kimseye sorulmadan harcanmaya başlandı. Vatandaş adam yerine, insan yerine konmadı. Demek ki artık biz bunlardan vaz geçiyoruz. Katılımcı belediyecilik lafla olmaz. Vatandaşı nasıl katacağımızı seçim meydanlarında, bütün alanlarda söylüyoruz. Katılımcılığı sağlamanın yolu hizmeti alan kişi olarak vatandaşa sormaktır. Sorunu çözülmesi gereken vatandaş olduğu için, muhatabımız vatandaştır” dedi.

GEBZE’YE MEZBAHANE KAZANDIRILACAK

Dursun mahalle meclisleri ve kent meclisi yapılanması, kaynak israfının önüne geçilmesi ilişkin daha önce açıkladığı bilinen yöntemlerini tekrarlayıp, “Meclis önüne 25, 50 yıl süreli vizyon koyacak. Çocuklarımızın, bizden sonra Gebze’de yaşayacak torunlarımızın gelecekte nasıl yaşaması gerektiğini birlikte planlayacağız” dedi. Köylerde mülkiyeti Hazine’ye ve belediyeye ait yerlerin imara açılmayacağını,  kaçak ve kontrolsüz et kesim ve ticaretine karşı Gebze’ye mezbahane kuracaklarını belirten Dursun yine programları arasında yer alan Halk Gıda’ya dair şunları kaydetti:

AFET DÖNEMİNDE GIDA BANKASI GİBİ…

“Halk Gıdalar’ın aynı zamanda bunların ikinci işlevi var. Bölgemiz bilindiği üzere afet riski alanındadır. Doğal afet dönemlerinde, risk yönetimi esnasında gıdaya erişim çok önemlidir. Halk Gıda’lar aynı zamanda bizim Gıda Banka’mız olacak. Belediye üretecek. Etkin bir şekilde yatırım yapacak. İstihdamı sağlayacak. Vatandaşının hem eğitimine, hem sağlığına katkı sağlayacak. Böylece huzurlu, geleceğine güvenle bakan, krizlerden etkilenmeyen, daha fazla barışçıl ve kardeşçe yaşanan bir kent haline dönüşeceğiz. Belediye artık birilerini zenginleştirme aracı olmayacak. Tüm kaynaklarını vatandaş için, çocukların ve gençlerin geleceği için harcayacak. Bizim yönetim anlayışımız bu.”

ORTAK PAYDAMIZ GEBZE

Kadınların üretime katılması, her mahalleye taziye evi gibi projelerini tekrarlayan Dursun, “Tüm bunlar yapılmalı. Hiçbir ayrım olmaksızın birlikte yönetimden bahsediyoruz. Vatandaşın istediği hizmet yapılacaktır. Ve artık biz Gebze’de ortak kentlilik bilincini oluşturmalıyız. Nereden gelirsek geldik burada yaşıyoruz ve ortak paydamız Gebze. Çocuklarımız burada yaşayacak. Sizlerden de gelecek proje önerileriyle detaylı şekilde ileride yine açıklamada bulunacağız” dedi.

GÜLER, DURSUN’A SOKAĞIN NABZINI NASIL ÖLÇTÜĞÜNÜ SORDU

CHP’lilerden çok AK 

Partililer’e gidiyorum

İYİ Parti Gebze İlçe Kadınlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mine Kayser Güler, “Çalışmalarınız esnasında, sokağın nabzını nasıl ölçtünüz?” diye sordu. Dursun yanıtladı:

“Seçim çalışmalarını başlattığım günden itibaren gece yarılarına kadar insanlarla görüşüyorum. CHP’lilerden daha çok AK Parti, MHP, Saadet Partililer’e gidiyorum. Hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadım. Kenti nasıl yöneteceğimizi anlatacağımız zaman, aslında bunu istediklerini söylüyorlar. Toplumda aslında değişime dair talep var. Bundan sonra iş bize düşüyor. Biz yanlış yapmamak suretiyle götürürsek, seçimi kazanırız.”

İŞ YURTLARINDA ÜRETİM

Güler’in Dursun’a bir diğer sorusu kadınlara yönelik projelerine dair oldu. Dursun özetle şu yanıtı verdi: “Kadınlarımız için programımızda yer alan iş yurtları önemli. Gelip orada 3-5 saat üretip para kazanacak. Elden gelen ne varsa onu yapacak. Gebze her anlamda kooperatifleşme cenneti olacak. Kolektif üretim ve yaşam kadınlarla birlikte örülmeli.

Ekonomik ve sosyal krizlerden ötürü evlerde eşlere eziyet oluyor. Bu durumda çözüm sığınma evlerinde onları koruma altına almakla sınırlı değil. Aynı zamanda sosyal hayata, üretime dahil olup hayatı kazanmalı.

Sizlerden de gelecek öneriler var. Öneri, proje istiyoruz. Her şeyi bildiğimiz iddiasında değiliz. Ortak akıl diyorsak, hayata geçirmek lazım. Katılımcılığı kendi içimizde başarırsak belediyecilikte de başarırız.”

Bakmadan Geçme