'Pes etmedim. Etmeyeceğim'

CHP Gebze İlçe Örgütü'nde yönetimin dün akşamki olağanüstü toplantısı öncesi, 'En az 12-13 yönetici istifa edecek' diyen Musa Yılmaz'a ilk yanıt icranın en gencinden geldi. İstifayı 'pes etmekle' eş tutan Türk, 'Pes etmedim, etmeyeceğim' dedi

31 Mart yerel seçimlerine bir tanımla “Ramak” kala belediye meclisi aday listesinin ardından patlak veren kriz kapsamında CHP Gebze İlçe Örgütü’nde yönetimin dün gece gerçekleşen olağanüstü yönetim kurulu toplantısı öncesi 12-13 yöneticinin istifa edeceğini öne süren CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz’a ilk yanıt yönetim ve icranın en genç ismi Canan Türk’ten geldi.

İSTİFAYI “PES” İLE EŞ ANLAMLI TUTTU

İcrada bilişim sorumlusu olarak görev yapan, ilçe ana kademe yönetimine ve icraya önce gençlik kolları yöneticiliği üzerinden bileğinin hakkıyla giren, ilerleyen yıllarda sadece CHP Gebze değil Gebze siyasetine  damga vurmaya namzet Türk’ün açıklaması, parti büyüklerine ders mahiyetinde oldu. Bu süreçte istifayı, “Pes etmekle” eş anlamlı tutan Türk, “Pes etmedim, etmeyeceğim” dedi. Türk yazılı açıklamasında şus görüşlere yer verdi:

TERK ETMEYİ HİÇ DÜŞÜNMEDİK

“Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında büyüdük, gençliğimizin en güzel çağlarını partimize emek vererek geçirdik. Haksızlıklar gördük, siyasi çıkar uğruna birbirini satanları izledik, sırtımızda hançerlerle gezdik ama hiçbir zaman evimizi terk etmeyi düşünmedik. Bizler gibi ileride çocuklarımız da bu çatı altında büyüyecek, altı okun anlamına sadece cismen değil vicdanen riayet edecek ve en önemlisi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini benimseyecek, vasiyetini iyi anlayacak ve anlatacak.

BİZLER ADINA YAPILAN YORUMLARA İTİBAR ETMEYİN

Sözün aslı şudur; birkaç gündür gündemi meşgul eden, telefonlarımızın susmamasını sağlayan, “Siz istifa mı ettiniz?” sorusuna cevabımızdır. Bizler adına yapılan yorumlara itibar etmeyiniz.

Pes etmekten, kaçmaktan yana olmadım hiçbir zaman şimdi de olmayacağım.

BEN GÖREVİMİN BAŞINDAYIM

İcra Kurulu Üyesi, “İlçe bilişim sorumlusu” olarak ben görevimin başındayım. Doğrudur bazı haksızlıklar olmuş, ilçe yönetimi yok sayılmış, Gebze’ye seçim kazandırmak için bir Meclis Üye listesi yapılmamıştır. Ama bu demek değildir ki; gidelim vazgeçelim.

BİZLERE TIBBİYELİ HİKMETLER LAZIM

Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gidiyoruz derken sadece sözde değil, O’nun sözlerinden yola çıkarak, Nutuk’u okuyup benimsemiş insanlar olarak; O’nu aradığımız kadar anlayarakta...

Bizlere Tıbbiyeli Hikmet’ler, Hasan Tahsin’ler, Kara Fatma’lar lazım.

Kuva-i Milliye ruhu ile, kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Atatürk’ün izinden gitmeye devam edeceğiz.”

Bakmadan Geçme