'Sen bizi yanında gör biz bizi listede görelim'

CHP Gebze Belediye Başkan adayı Avukat Recep Dursun partili kadınlarla Gebze Kadın Kolları'nın etkinliğinde buluştu. Songül Kaya ve Yaşa Erdoğan mesajı net verdi: 'Güç olarak kadınları yanınızda görmek istiyorsanız kadın arkadaşlarımızı temsiliyet noktasında görmek istiyoruz'

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gebze Belediye Başkan adayı Avukat Recep Dursun, partili kadınlarla Yaşa Erdoğan başkanlığındaki CHP Gebze Kadın Kollları’nın etkinliğinde bir araya geldi. Toplantıda gerek Gebze İlçe Başkanı Yaşa Erdoğan gerekse İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya mesajları net verdi. Kadınlar, kadınları sözde değil özde temsiliyet noktalarında, belediye meclis üyeliği aday listelerinde görmek istiyor.

Kadına kadını anlatmayacağım

CHP Gebze İlçe Mali Sekreteri Arzu Çakmak Pehlevan’ın sunumunu üstlendiği program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programa annesi Songül Hanım ile katılan CHP Gebze Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan, “Bugün kadına kadını anlatmayacağım. Sorunlarımızı, bizi gelecekte bekleyen tehlikeleri bu salonda bulunan sizler yaşıyor ve iyi biliyorsunuz” diye başladığı açılış konuşmasında ayrıca özetle şunları kaydetti:

İktidara ve uygulamalarına inat

“21. Yüzyılda dünyanın tüm gelişmiş toplumları kadının önemini ve rolünü anlamışken, günümüz Türkiye’sinde Cumhuriyet aracılığı ile elde edilen kadınların kazanımlarını yok etmeye çalışan bir iktidar ve zihniyetle karşı karşıyayız. Bizleri sosyal, siyasal, sanatsal alanlardan yani toplumsal hayatın içinden soyutlamaya çalışan AKP Hükümeti’ne karşı bizlerde her birimiz Kurtuluş Savaşı kahramanlarımız gibi cephe açmalıyız.

Her belediye kazanılmış bir mevzii

Cumhuriyetin değerlerine saldırmak, yok etmeye çalışmak, çocuklarımızın geleceklerini çalmakla eş değerdir. Yerel seçimlerde kazanılmış her belediye yarınlarımız için birer mevzii olacaktır. Bu nedenle kadınlar sokakta, siyasette keyfiyet için değil toplumsal sorumluluk gereği olmak zorundadır. Her bir kadınımıza düşen görev ailemiz, sokağımız, mahallemiz, kentimiz için yani çocuklarımız, geleceğimiz için aktif rol almaktır.”

Temsiliyette hak ettiğimiz yeri istiyoruz

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ise kadınları yanında görmek isteyen Recep Dursun’dan kadınlar için meclis listelerinde yeri aleni istedi: “Kadınların nerede olması gerektiğini hep düşünüyoruz ama dönüp şöyle bir arkaya baktığımızda kadınların temsiliyetteki yerini çok fazla göremiyoruz. Güç olarak kadınları yanınızda görmek istiyorsanız kadın arkadaşlarımı temsiliyet noktalarında görmek istiyoruz. Nitelik, nicelik önemli. Birbirimizi ötekileştirmeden güçlü kılacaksak omuz omuza yanyana mücadele edeceğiz. Ve bu yükü hep birlikte taşıyacağız. Hiç sanmıyorum ki kadın arkadaşlarımızın hiçbiri verilecek görevden geri durmayacaktır. Durmadılar, durmayacaklarda. Sadece teslimiyet noktasındaki hak ettiğimiz yeri istiyoruz.

Bu düzeni önce evimizde sağlamalıyız

Bunu sürekli söylüyoruz ama gerçekten de emek verdiğimiz noktadan baktığımızda hak ettiğimiz yerde olmadığımız için biz bu düzeni önce kendi evimizin içinde sağlamalıyız ki dışarıya örnek olabilelim. Topuklu Efeler’den, Leyla Atakanlar’dan bahsediyoruz ya. Şimdi de Fatma Kaplan Hürriyet ile bayrağı devam ettireceğiz. Yine tüm kadınlara örnek olacak kadınlarımızı da meclisimizde görmek istiyoruz.”

Kaya konuşmasında ayrıca özetle şunları kaydetti: “‘Örgütümüz bizim öz gücümüz’ dediğimizde hepimizde farklı bir heyecan ve duygu gelişiyor. Bunu yaşayarak görüyoruz ve hissediyoruz. Kadınlar dediğimizde Cumhuriyet’in ve kainatın yarısıysak evet, her yerde biz varız. Hepimiz biliyoruz ki bir işe el attığımızda ne kadar güzel işler başardığımızı evimizin içindeki iç dizaynımızdan bile örnekleyebiliriz.

Çocuğun eğitimiyle ilgilendiği için eğitim sorunlarını birebir bildiğimiz için bir yandan eğitim bakanlığı yapabiliyoruz. Sağlıkta çocuğun ve ev halkının rahatsızlığında sağlıkla ilgili yaşadığımız sorunları sağlık bakanı gibi ele alıp çocuğun sağlık sorunlarıyla mücadele edebiliyoruz. Her türlü sosyal faaliyetlerde keza yine öyle. Yaşamın her alanında biz kadınlar varız ve var olmaya devam ediyoruz.

Buradan neyi çıkarmamız gerekiyor. Biz her yerde olmalıyız. Neyi üstlenirsek onu başaracağımızı biliyoruz. Cumhuriyet’in kuruluşunda biz kadınlar nasıl yer aldıysak,  Kurtuluş Savaşı’nda cephelere mermileri nasıl taşıdıysak biz bugün yine ülkemiz, çocuklarımız için kendimiz için yine aynı noktadayız.

Koltuklarımız, unvanlarımız gelip geçici ama bizlerden sonraki kuşaklar için pozitif enerjimizle ışık bırakmak hepimiz için önemli. Biz kadınlar sadece iyi çocuklar ve iyi nesil yetiştirmekle görevli değiliz. Biz nasıl atalarımızdan bu ülkeyi ödünç aldıysak emanet aldıysak çocuklarımız için de bu vatan bize bir emanet. Onlar için bu emaneti güzel bir şekilde savunmak zorundayız.

Sanırım hepimiz aynı düşüncedeyiz ki bugün buradayız. Yarın da sokakta olacağız. Mahallelerde, evlerde olacağız.

Öncelikle buradaki çalışmayı, cumhuriyet için odaklı çalışmayı özgürlüğümüz, çocuklarımız, kadınlarımız için sokağımızda başlatacağız. Belediye başkan adayımızın anlatacağı projeler üzerinden bizler de birer militan olarak çalışacağız. Dilimiz döndüğünce anlatmaya gayret edeceğiz. Konuşmaktan çok dinleyici olmanın önemini hepimiz yaşayarak gördük. Sorunları dinleyip ona göre çözüm üretmeye çalışacağız.”

Bakmadan Geçme