Sen ne güzel insansın Sefa Sılacı

Sosyal medyadan başlattığı yardım kampanyası ile bir anda ülke geneline yayılan ve tüm bölgelerden yardım yağan ünlü Make-up Sefa Sılacı yardımları sahiplerine ulaştırmaya başladı. Sılacı'nın bu alçakgönüllü ve yardımsever davranışı ünlülerde dahil tüm ülkeden teşekkür toplarken özellikle kampanyayı duyanlar, 'Sen ne güzel bir insansın' yorumunu yapmaktan geri durmuyorlar.

12 yıl boyunca İstanbul’da ünlülerin makyaj uzmanlığını yapan ver daha sonra ilimize gelerek Yahya Kaptan’a yerleşen ve yine burada Kulis İstanbul adıyla güzellik tasarım merkezi kuran ünlü Make-Up Sefa Sılacı’nın adı son günlerde başlattığı yardım kampanyası ile tüm ülkenin dilinde.

Yardım kampanyası fikri Mersin Kimsesiz Çocuklar Derneği’nin bir gün Sosyal Medya aracılığı ile Sılacı’ya ulaşmışlar hayat bulmuş. Özellikle gönlü güzel kişiliğiyle tam bir beyefendi ve yardımsever olan Sılacı’nın sosyal medyada takipçi sayısının oldukça yüksek olmasıyla birlikte “Komşusu Aç iken tok yatan bizden değildir” adı altına bir kampanya başlatmış. Kampanya bir anda ülke gündemine oturunca yardımların ardı arkası gelmiş. Özellikle ünlülerde dahil Türkiye’nin her bölgesinden yardım akmaya başlayınca Sefa Sılacı eşi ve çalışanları işlerine ara vermiş ve güzellik merkezinde tüm bu ürünleri toparlamaya başlamışlar. Yaklaşık on bin parça yiyecek içecek Sılacı’nın yardım kampanyasına ulaşırken öte yandan 10 üniversite  Öğrencisine ücretsiz burs ve yine 1 ilkokul 1 ortaokul ve bir lise öğrencisine de tam burslu İngilizce eğitimi sağlamış.

Sefa Sılacı ve ekibi haftalardır gelen yardımları kolilemeye başladılar ve yaklaşık yine bin koli yardım malzemesi şu anda hazırlanırken yine önümüzdeki günlerde dağıtıma çıkacak. Kampanyadan istenen  70 kolilik Mersin kimsesiz çocuklar derneğine ulaştırıldı. Ve diğer yardımlar ise Kocaeli’deki yardıma muhtaç insanlara dağıtılacak.

SILACI KENDİ DAĞITACAK

Öte yandan kampanyanın ilk gününden bu yana Sılacı’ya en büyük destek İzmit Belediye Başkanı Fatma Hürriyet Kaplan’dan geldi. Her fırsatta Sılacı’ya desteğe giden Başkan Hürriyet, kampanyada amaç fazlası toplanan kolilerin İzmit’teki yardıma muhtaçlara dağıtılmasını Sefa Sılacı’dan talep etti. BU talebi olumlu karşılayan Sılacı ise tüm gelen yardımlarda vatandaşın hakkı ve hukuku olduğunu belirterek bu yardımları kendilerine liste verilmesi halinde bizzat ekip arkadaşlarıyla birlikte dağıtma kaydıyla bu fikri kabul etti. Yaklaşık bin kolilik yardımlar önümüzdeki günlerde muhtarlıklarca belirlenen yardıma muhtaçlara bizzat Sefa Sılacı tarafından ulaştırılacak.

Bu yaptığı davranışla Kocaeli başta olmak üzere tüm ülkenin gönlünü kazanan ünlü Make-up Sefa Sılacı ailemden yardımseverliği öğrenerek büyüdüm. Bizden yardım isteyene elimizi uzatmak bizim en büyük insani vazifemizdir ve yine bu tip yardımlar istenmesi halinde ben yine aynı şekilde canla başla bunu yaparak topluma karşı olan görevlerimi yapmaya devam edeceğim şeklinde konuştu.-Köksal TÜFEKÇİOĞLU

Sen ne güzel insansın Sefa Sılacı
Sen ne güzel insansın Sefa Sılacı
Sen ne güzel insansın Sefa Sılacı
Sen ne güzel insansın Sefa Sılacı

Bakmadan Geçme