Serhatın kadınlarında kurucuların dönüşü

Gebze KAI Kadın Kolları'nda yeni yönetim, kadın kollarının ikinci başkanı Birsen Arazlı başkanlığında yenilendi. Arazlı kurucu yönetimde de yer almıştı. Yenilenen yönetimde 2014'te kurulan yapılanmanın kurucu başkanı Çiler Boylu da yer aldı

Gebze’de ekseriyetle erkek egemen görüntü veren hemşeri derneklerinde kadın kolları yapılanmaları o yörenin kadınlarının da sivil toplum içinde yer alması için önemli bir zemin. Hemşeri derneklerinde, özellikle il derneklerinde giderek yaygınlaşıyor ama sürdürülebilirlik önemli.

Uzun süredir sesi soluğu çıkmıyordu

Metin Baytöre başkanlığındaki Gebze / Kars Ardahan Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği kısaca Gebze KAI’da kadın kolları yapılanması yine Baytöre’nin ilk döneminde, 2014 yılında Çiler Boylu başkanlığında kurulmuştu. Kurucu yönetimde yer alan Birsen Arazlı daha sonra ikinci dönem başkanlığını üstlendi. Üçüncü dönemde pasif bir görünüme bürünüldü. Başkanlığa Arzu Çakmak Pehlevan’ın getirildiği açıklandı ancak Pehlevan bir süre sonra bıraktı.

Dördüncü dönemde roller değişti

“Gebze KAI Kadın Kolları tarih oldu” denilirken yine kurucularının öncülük ettiği ancak daha genişleyen bir kadro ile küllerinden yine doğdu. Başkanlığa bir dönem aradan sonra yine Birsen Arazlı getirilirken kurucu başkan Çiler Boylu, yönetiminde yer aldı.

Yeni yönetimin diğer isimleri ise şöyle: Birgül Belek, Bilgi Görmez Aydın, Cansu Orhan, Leyla Karakuş, Hatun Adıgüzel Bendeş, Aysel Koçak, Nejla Cömert, Fatma Gökyıldız, Arzu Yılmazel, Ayten Çelikel, Gülcan Aksu, Nilda Ekşi, Deniz Yıldız, Asiye Taştan, Türkan Aka, Şule Akpınar.

13 Ekim’de dernekte genişletilmiş toplantı

Birsen Arazlı başkanlığında yenilenen yönetim kısa ve orta vadeli bir çalışma programı taslağı hazırladı. Yönetim ilk iş olarak 13 Ekim Cumartesi günü 17.00’de dernekte yine bir araya gelecek ama bu tüm kadın üyelerin davet edildiği geniş kapsamlı bir toplantı olacak.

28 Ekim’de federasyonun etkinliğindeler

Gebze KAI Kadın Kolları kendisini ilk KAI Dernekler Federasyonu’nun 28 Ekim’de Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünün kutlanacağı İzmit’teki etkinlikte gösterecek. Bu etkinlikte sunuculuğu Çiler Boylu üstlenecek.

Köy okulları gezilip ihtiyaçlar tespit edilecek

Kars, Ardahan ve Iğdır İlleri’ne en kısa süre içinde gidilerek köy okulları ziyaret edilecek. İhtiyaçlar belirlenip o ihtiyaçların giderilmesi için çalışmalar yapılacak.

Yörenin unutulan oyunları hatırlatılacak

Dernekte halk oyunları dersleri başlayacak. Kars, Ardahan ve Iğdır illerinin unutulmaya yüz tutmuş eski oyunları, kurulacak topluluk tarafından oynanacak, hatırlatılacak. Çeşitli müzik enstrümanları üzerine eğitim de KAI Gebze Kadın Kolları’nın yeni yönetiminin programında var.

Dernek yönetiminden tam destek

Öte yandan KAI Gebze Kadın Kolları Başkanı Birsen Arazlı ve bir grup kadın kolları yöneticisi Gebze KAI Başkanı Metin Baytöre ve dernek yönetiminden Atanur Yiğit ile bir araya gelerek icraat programlarına dair bilgilendirdi. Karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Başkan Baytöre, dernek yönetimi olarak kadın kollarının yeni yönetiminin her proje ve çalışması için imkânlar nezdinde gereken tüm desteğin gösterileceğini söyledi.

Bakmadan Geçme