Sözsüz Oyunlar Buluşması devam ediyor

7 Ocak Cumartesi başlayan, '12. Genç ve Çocuk Oyuncular Sözsüz Oyunlar Buluşması' devam ediyor.

Festivale ilgi büyük. Genç ve çocuk oyuncuların performanslarını sergilediği oyunlara sanatseverler yoğun ilgi gösteriyor. 
     Kocaeli Bölge Tiyatrosu Tiyatro Okulu öğrencileri, hem kendi ailelerine hem de Kocaeli’deki sanatseverlere birbirinden etkili oyunları sergilemeye devam ediyor. KBT öğrencileri ilk dönem aldıkları eğitimlerle “Gelişim ve Dönüşüm” gösterdiklerini gördüler. Sürecin başından bu zamana, enstrüman olan bedenleri ve hayal güçlerine yönelik eğitimler gören gençler ve çocuklar, “Tamamlayıcı Parça” olan ailelerinin desteği ile büyük mutluluk yaşadı. 
     Festival boyunca oynanan ve oynanacak oyunlarda, çocukların gelişimi KBT Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin’i ve KBT ailesini mutlu etti. 
     Festival ikinci haftasında 6 grubun 6 oyunuyla devam edecek. Festivalde 14 Ocak Cumartesi günü oyunları; Grup Kutup “Kaç Saat Kaç”, Grup Uydu “Yasaklamasaktamısaklasak”, Grup Dönemce “Hop Hop Hop Ar Lör” oyunlarını oynadı. "Hop Hop Hop Ar Lör", "Bir hoparlörün hikâyesini izleyeceksiniz. Bu hoparlörün içinde çocukları yönlendiren herkes var. Anne, Baba, ailenin diğer
üyeleri, öğretmen, yasalar, yönetmelikler, gelenekler, kurallar ve buna benzer birçok şey. Kısaca otorite haline gelen iyi niyet
beklentileri. Hoparlör bu saydıklarımızın sembolü sadece. Koruma içgüdüsü ile emirler bombardımanına sığınan ebeveynler
çocukların etrafındaki duvarı kalınlaştırıyorlar. Buna rağmen itaat konusunda bir aksama olmuyor. Emirler, buyruklar
kesinleştirilmiş itaat ile karşılık buluyor… Ve çocuklar serpilmeye başladığında, bu çabaların ve beklentilerin yerini “KORKU”
alıyor, itaat bu kez “ Koruma” yöntemleri ile boyut değiştiriyor…
Oyunumuz, bu iki güç arasında yaiayan çocukların tepkilerini anlatıyor. Ne de olsa “OYUN” bu!.."
     Festival 15 Ocak Pazar günü, Grup Pusula “Korkuluklarımızsınız”, Grup Sirius “Bu Kim”, Grup Papirus “Tepki 1876” oyunlarıyla son bulacak. 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme